Witam serdecznie! Miały być dzisiaj zimowe zdjęcia ale po otwarciu aparatu okazało się że nie było w nim karty

Zima jest piękna, biała a słoneczko dodaje jej uroku. Temperatura oscyluje wokół zera to zobaczymy jak długo u nas zagości.
Aniu nie wstawiam wszystkich zdjęć w sezonie i nawet ich nie pomniejszam to zostawiam na zimową porę

Chociaż część pewnie jest prawie taka sama.
Lucynko u mnie 0 st, więc ciepła zima, ale istnieje obawa że będzie krótka
Wspomnienia, nasienne sklepy a wreszcie sianie na parapetach musi nam na razie wystarczyć, jednak tak szybko czas zapitala...popatrz jeszcze trochę i będzie koniec stycznia!
Nie kuś, nasion mam sporo ale na pewno nie wszystkie więc wiesz jak jest...dopóki nie widzę to jestem bezpieczna
Jak Ty na coś masz ochotę to śmiało pisz, a jak nie to pisz o roślinki bo wiem że ogród będzie głównie bylinowy.
Jak chcesz jakieś pomidorki, papryki to też pisz śmiało
Dobrego zimowego dnia
Alu dlatego odchodzę od takich kwiatów. Mam jedna w donicy cały czas ale niestety tego lata nie kwitła
Tereniu to pierwiosnek kandelabrowy. Jak byłaś u mnie to brałaś nasionka...nie wyszedł? bo ja go mam właśnie z nasion. Nie wiem czy jeszcze mam, bo coraz trudniej mi coś znaleźć. Czasem zbiorę, a nie podpiszę od razu...i wiesz jak jest

Drugi to Chiastofil naprzeciwlistny Variegata

Goździki mam od dawna i muszą być w pojemniku, bo strasznie przerastają trawą i potem

Kurczątka będą, bo w tym roku nigdzie się nie wybieram, a chętnych na jajka mam cały rok

Śnieg leży więc ściskam cieplutko
Agnieszko całe forum jest takim gabinetem, bo nie dość że kolorowo to jeszcze rozmawiamy o takich miłych sprawach! Przez jakiś czas zapominamy o czasem brzydkiej pogodzie za oknem, bo jak leży śnieg i świeci słońce to można iść w ogródek albo na spacer i nabijać akumulatorki

Rododendron chyba głodny jest? Zakwaszasz go? czegoś ma za mało albo za dużo, a brak pąków to raczej nie jest nic dobrego
https://poradnikogrodniczy.pl/dlaczego- ... witnie.php . Dobrze że chociaż ma konkurencję!
Pozdrawiam serdecznie
Misiu ach te forumowe zapachy
Irenko nie jestem ekspertem w pomidorkach ale wiem że wymagają opieki cały sezon wegetacyjny, nawożenia, podlewania i pryskania. Oczywiście albo środkami ze sklepu albo własnymi nalewkami. Najmniej kłopotliwe są pomidorki koktajlowe, ale Ty masz tunel więc pierwsza ochrona już jest. Postaram się coś znaleźć ciekawego i Ci posłać z małą instrukcją, bo i tak przyszykowałam kopertkę z nasionami dla Ciebie więc dołożę pomidorki
Dorotko czyli jest gorzej niż myślimy, bo nie ma konkurencji to i nie ma dopingu do lepszej pracy

Gazu nie odczytują mi od października, dobrze że chociaż było ciepło i grzanie szło na minimum ale juz widzę rachunek

Odczytuje listonosz
Pierwiosnek jest z nasion a odmiana kandelabrowy, miał być mix a wyszedł jeden kolor, ale w lecie jest śliczny! Druga roślina to Czyściec wielkokwiatowy, mam go w dwóch wersjach i jak będziesz to możesz dostać sadzonki obydwu

Iryski mam różne, ale wadą jest że nie wszystkie co roku kwitną

one nie lubią gliny!
W podziękowaniu za odwiedziny
Dobrego dnia!