Gosiu, właśnie przedstawiam moje zioła, uzupełniając zdjęcia stosownymi informacjami zeby ułatwić wybór i uprawę takim osobom jak Ty

Zerknij parę stron wstecz to odnajdziesz więcej ziół. Gdyby informacje, które podaję, były dla Ciebie niewystarczające, to zawsze możesz zapytać

Podaję przy ziołach przyprawowych, do czego można ich używeać, a przy ziołach leczniczych w skrócie na jakie dolegliwości można je stosować. Więcej na temat ziół leczniczych będę pisać w wątku, który dopiero ma powstać, jak będę miała więcej czasu, czyli jak skończy się sezon "ogrodowy"
O bylicy pospolitej wyczytałam tylko, ze mozna dodawać młode listki zerwane przed kwitnieniem do tłustych pieczeni z gęsi, kaczki, baraniny. Prawdę powiedziawszy nie lubię jej, bo u mnie to bardzo uciążliwy chwast występujący w zastraszających ilościach.
Ja na mole stosuję woreczki z lawendą. Czuję ten piękny zapach za każdym razem, jak tylko otworzę szafę
Basiu, jak wyłopatkujesz cykorię, to obetnij jej pęd z kwiatami. Lepiej się przyjmie
Grażynko, nie mam pojęcia jak zmienić kolor kwiatów i czy w ogóle się da. Moja sąsiadka twierdzi, ze jej hortensja kwitnie dwukolorowo ( na jednym krzaku różowe i niebieskie kwiaty),
bo czasem podrzuca pod nią skorupki od jajek ( u nas ziemia jest kwaśna). Nie wiem ile w tym prawdy, bo ja nic nie robię i też mam dwa kolory na jednym krzaku