Witam wszystkich w ostatni dzień kwietnia

Było pracowicie, no ale nie byłem sam więc poszło w miarę gładko

Moja altana "wiata" już stoi, ale jeszcze dużo pracy przede mną. Dodatkowo moja druga część rabaty została już zasypana kamieniami, więc kolejna wizja na mojej liście odhaczona

Oczywiście grill był obowiązkowy

pogoda wczoraj trochę nie dopisywała, ale nie padało - to najważniejsze, a dzisiaj było słonko, ale zimno. A tak to wyglądało:
Piotrek[buum] no wiata już gotowa, ciężko było ale w czterech chłopa poszło szybko

jeszcze tylko płotu, polbruk, no ale to jak fundusze pozwolą.
Aniu[aneczka1979] dziękuję
Iwonko[iwona0042] niestety nie zrobiłem zdjęcia jak to wygląda, ale opiszę

jak szykowałem miejsce pod swoje powojniki, to wykopałem "rów" i wyłożyłem go siatką elewacyjną, która mi została po obrzucaniu altany tynkiem i ona wypełniła bardzo ładnie cały wykop pod powojniki, oczka ma takie, że korzenie na spokojnie się przebiją, a nornica nie powinna się dostać czy kret
Mariusz[gloff] powiem Ci, że muszę się bronić przed chwastami żeby później mniej roboty było
Marto[koziorozec] mam nadzieję, że trawkom będzie dobrze u mnie

no na razie to zaczątek mojej wiato altany, jeszcze sporo pracy przede mną.
Bogusiu[bwo54] staram się jak mogę i ile mi fundusze pozwalają
Lenka[Carmelka00] noom oby do lata, bo już te niskie temperatury mnie dobijają
Seba[seba1999] trawki są od forumki jeśli dobrze pamiętam to (Morning light, Silberspinne, Krater, Acorus gramines Ogon, miskant kwiecisty-gigant, Miskant chiński "Zebrinus", rozplenica japońska, trawa ozdobna "Panikum virgatum" (proso rózgowate), owies wiecznie zielony, Imperata Cylindryka "Red Baron", Carex comans "Bronze Curl"s, turzyca muskegońska palmowa, miskant Apache, Calamagrostis Karl Foerster)
Jadziu[JAKUCH] dziękuję
Angelika[drakka] mi się raczej nie zmieni więc spokojnie hehe

kora jest po to żeby mniej roboty z chwastami było
Za chwilkę zdjęcia rabaty w kamieniach