Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

No to się dotleniłaś Lucynko ! Działka w zimowej scenerii też ma urok! ;:108
W mojej B. też półki uginają się pod wiosennymi świeżynkami ale jeszcze nie ulegam ... bliżej marca może dopiero się poddam kolejnym dostawom...jak co roku! ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
jagusia111

Post »

A ja kupiłam swoim żarłokom :D mieszaninę ziaren na targu bo zapasy orzechów mi się kończą, ale nie jedzą już z takim entuzjazmem. Widocznie zima im jeszcze nie dopiekła.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Piękna zimowa kołderka , roślinkom przynajmniej ciepło a widoki zachwycające . Ja jakoś nie mogę się wybrać na swoją. Fajny ten domek dla owadów,pochwal jego konstruktora.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja po prostu sama się z domu ostatnio nie ruszam, a z M jak pojadę, to wiadomo, jak kat nade mną stoi i marudzi, więc , ale jak sama się wypuszczę w końcu to nie wiem co może się stać ;:306 , fajny spacerem miałaś, u nas już coś o deszczach mówią, pewnie zaraz kołderka się rozpłynie ;:108
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko cudowny spacer za Tobą ,szkoda ze dla mnie taki spacer niedostępny.
Wracam z pracy i za chwilkę już ciemno a do soboty szadzi nie będzie ;:145
Też byłam dziś w biedronce , ale prymulek nie zabrałam mam nadzieję ze jednak w sobotę będę miała ,
dałam wyraźny znak ze są śliczne i akurat dla mnie ;:170
Miłego wieczoru ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Alicjo - o, tak! Bardzo przyjemny spacer mimo mrozu i braku słoneczka. ;:65 Widoczki zapierały dech w piersiach. ;:63
Pamiętam, że obiecałam Ci żurawki i jesienią już przygotowałam sadzonki, które wyślę wiosną. Jest ich kilka, więc musisz zaplanować dla nich miejsce. ;:108

Maryniu - dzisiaj działka była naprawdę piękna. ;:303 Aż żal było wracać, tylko mróz mnie zmobilizował do powrotu. ;:108
Twarda z Ciebie sztuka, skoro opierasz się tej nachalnej wiosennej promocji ogrodniczej. ;:138
Ja mam bardzo słabą silną wolę. ;:306

Aguniu - działkowe ptactwo żarłoczne. Już kilka takich kul pokarmowych spałaszowały. :tan

Iwciu - właśnie ta śniegowa kołderka bardzo podniosła mnie na duchu. ;:333 Wierzę, że roślinki pod takim okryciem przeżyją zimę. ;:108
Konstruktor pochwalony. A jaki dumny! :;230

Iwonko [00..] - ja też wolę sama taki rekonesans odbyć, ale tym razem nie byłam sama. ;:131 M podreptał razem ze mną, by nakarmić swoje skrzydlate i Murzynka.
U mnie właśnie zerwał się wiatr, to zapewne nadejdzie też zmiana pogody. Deszczu nie chcę, ale śnieg...czemu nie! ;:215

Julio - u mnie już całe białe spadło z drzew. ;:222
Prawda, że śliczne te prymule! Zafunduj sobie. ;:63
Dziękuję. ;:196

Na dobranoc mała sesja zdjęciowa mojej Miśki, która dostała nową zabawkę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc wszystkim. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No po prostu świetna ta zabawka dla Misi, super ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Co ja czytam, Lucynko ;:oj -heliotrop już wystartował? Kiełków sporo masz w kuwecie, ciekawe ile z tego się uchowa. Moje-Twoje nasionka heliotropu, też już posiane. Dziękuję ;:196
W ubiegłym roku eM kupił mi takiego pierwiosnka, w drugiej połowie maja wysadziłam go do ogrodu i kwitł z przerwami aż do mrozów. Ale potem o nim zapomniałam, więc u mnie był jednoroczny. Piękną masz zimę, wreszcie dosypało Ci białego puchu, będziesz spokojniejsza ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko fajna zabawa dla kotki ;:333
Dziękuję ,że pamietałaś , ;:196 .Mam zapiski co dla Ciebie :D
Ciesze sie ,że spacerek Ci się udał :D :D
Milego dnia ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ha ha to Miśka nie będzie chciała teraz wyjeżdżać na działkę, takie ma atrakcje w domu :;230
Wiesz właściwie wiedziałam, że kupisz tego czerwonego pierwiosnka ;:306
Śliczna ta biała piwonia teraz sobie przypomniałam, ale i ta różowa też śliczna to odkrój ziemniaczka ;:180
Coś mi się więcej spodobało i żurawki i ta hosta ;:215 Pewnie w zimie to wszystko mi się będzie podobało :D
Nareszcie masz już swoją cudna zimę i nie będziesz narzekać! a ten domek nie ma mebelków? czy będzie dopiero miał?
Lucynko Dobrego piątunia ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Piękna działeczka w zimowej szacie ;:333 . Fajny prezent sobie sprawiłaś ;:333 . Ja też ostatnio zakupiłam kilka prymul i hiacynta ;:108 . Nie ma to jak kolorowe kwiaty gdy na zewnątrz biało ;:224 . Kot dostał fajną zabawkę i nie będzie się nudził mimo braku działki ;:333 . Żurawki masz bardzo ładne i warto je mieć bo dają kolor cały sezon . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie!
Dzisiaj nastała nowa baśń. Tym razem o "Królowej Lodu". ;:306 Ślizgawica taka, że na butach można jeździć jak na łyżwach.
M miał problem z dotarciem do swoich pierzastych, ale musiał, bo woda im zamarza, a pić muszą.
Szczęśliwie obyło się bez upadku, choć nie do końca, bo nowa synowa upadła w drodze do pracy i dotkliwie się poobijała.

Iwonko [00..] - Miśka nie ma kiedy pospać. Szaleje w domku i tunelu, na chwilę tam przysypia, po czym zaczyna od początku. I tak przez cały dzień. ;:303

Iwonko1 - heliotrop w ciepełku szybko wschodzi. Teraz już tylko muszę pilnować, by się za mocno nie powyciągał. ;:108
Ciekawe, czy ja swoich prymulek nie potraktuję jednorazowo, bo pamięć to ja mam dobrą, tylko jakby coraz krótszą. ;:24
Coraz więcej śniegu spływa wraz z padającym deszczem, który niemal od ręki zamarza. ;:145

Alicjo - nie dziękuj i nie posądzaj mnie o taką dobrą pamięć. ;:185 Mam porządny zeszyt, w którym sobie wszystko zapisuję. Nie notesik, który łatwo gdzieś posiać, a właśnie gruby brulion, którego nie tak prosto przeoczyć. ;:306
Kota przeszczęśliwa i mam nadzieję, że do wiosny jej się nie znudzi.
Dziękuję ;:196

Marysiu [Maska] - oby ta atrakcja nie znudziła jej się zbyt szybko. :!:
Wiesz, właściwie to ja też wiedziałam, że ta prymula wcześniej czy później wyląduje u mnie w domu, tylko nie wiedziałam kiedy. :;230
W porządku - już sobie zapisałam, kartofelek będzie dla Ciebie odkrojony. ;:108
Rozumiem, że żurawki też dla Ciebie przygotować. A hostę którą?
Zima jest aktualnie wypłukiwana przez wodę z nieba, a koci domek mebelków nie ma i mieć nie będzie. Za drogo by mnie Miśka kosztowała. ;:306
Dziękuję ;:196 Mój piątunio dobry był, choć żal mi Agnieszki. ;:167

Ewelinko - pięknie było, ;:333 szkoda że się skończyło. ;:222
Na hiacynty poluję i gdy tylko w mojej biedrze się pokażą, nie odmówię sobie. ;:303
Kota zadowolona, a i ja mam spokój, bo nie potrzebuje mnie do zabawy.
Bardzo lubię żurawki ;:63 i w kolejnych sezonach dosadzam jakieś nowe.

Moje czerwcowe kwitnienia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy i wspaniałego weekendu wszystkim. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Oj, słyszałam w tv jaka ślizgawka w wielu miejscach w kraju ;:oj . Nie sprzyja to poruszaniu się i można sobie krzywdę zrobić ;:222 . Oddziały ortopedyczne są zapełnione , masakra ;:222 .U mnie nie miało to miejsca bo u mnie ciągle na minusie . Zima u mnie w pełni a śniegu ciągle sporo ;:108 . Wybacz, bo chyba nie pocieszyłam Cię tym za bardzo :oops: . Ja hiacynty i prymule kupiłam w Brico ;:108 . Byłam przy okazji i kupiłam ;:224 . Skoro kot zadowolony to i Pani także ;:108 . Mój całymi dniami by tylko spał i nie w głowie mu zabawa ;:306 . Pamiętam jak pojawił się u nas w domu to zrobiłam mu taki mały domek z kartonu i powycinałam dziury . Zabawy miał z tym co nie miara ;:306 . Ach te koty ;:173 . Pozdrawiam :wit .
jagusia111

Post »

Lucynko ja też wczoraj zaliczyłam glebę. Dzisiaj wszystko mnie boli, ale na szczęście poza złamanym paznokciem ;:306 obyło się bez uszkodzeń.
Żurawki bardzo lubię. Mam cały rządek wyhodowanych z nasion. Co prawda takich najpospolitszych krwistych (białych, czerwonych i różowych), ale i tak je uwielbiam.

Lucynko, a jak Twoje fuksje. Czy coś się przyjęło z Twoich sadzonek?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ta hostusia nad prymulką, a pod Twoją/ moją piwonią. Ja też mam miniaturki to chętnie się wymienią. Żurawki to skonsultujemy, bo trochę mam :wink: O rany już planujemy paczki, a tu wszystko pod kocem ;:306
Ja też dzisiaj z wodą latałam a w drewnianym kurniczku to zabieram wodę, bo potem muszę na gazie roztapiać. Dziwne :?: a minusów dużo nie ma ;:oj Już pod tym względem mam dość zimy bo wszystko trzymam w domu żeby nie zamarzło :wink:
Dobrego wypoczynku bez gołoledzi ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”