Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witaj Marysiu, wiesz jaki u nas mróz ;:202 , no dziś to chyba z 5 albo nawet 6 poniżej zera, teraz to się przestraszyłam nie na żarty ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko a u mnie +1 i śladu mrozu, czyżby biegun zimna u Ciebie? Niedobrze, bo śniegu nie ma a mrozi ;:185 TO jedziesz okryć wrażliwce?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, witam Cię świątecznie ;:180.
Pamiętam taką kabaretową piosenkę, jak to "po ścianach tryska sos, gdy ojciec kraje gęś..." :;230.
Widzę, że u Was też tak będzie. Smacznego!
U mnie głównie ucztować będą ptaki, od których się zaroiło kiedy sypnęłam słonecznik do karmników.
A mina Zlatanka na ten widok - bezcenna ;:oj.

;:136 - Jagi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No sama nie wiem, po niedzieli spore ocieplenie ma być, ach z tą pogodą ;:223 , żeby choć gram śniegu spadł, to bym była spokojniejsza ;:219
jagusia111

Post »

Umnie +5 , ale buro i ponuro jakby na śnieg się miało. Pół nocy lał deszcz, woda stoi już na polach. Zakopcowałam dzisiaj tuje bo nie wiadomo kiedy mróz wyskoczy. Smacznej gąski.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Umnie typowo jesiennie trochę zgniło ale dość ciepło!jeszcze grzybki są : http://www.fotosik.pl/zdjecie/abf9e421f7417ed4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - obiadek na pewno smakował, że hej albo i jeszcze bardziej ;:172
A u mnie było dzisiaj aż 14 stopni, teraz jest 6 na plusie. Ale i tak jest bardzo ostre powietrze, na jutro zapowiadają śnieg - no zobaczymy. Ciekawa jestem czy już jutro doleci do Ciebie pierwsza śniegowa kulka.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu.
Gęś zjedzona? Skoro cała rodzinka zjechała, to pewnie nic nie zostało. ;:333
A mnie dzisiaj po raz pierwszy miasto przywitało w delikatnej śniegowej kołderce. :tan :tan
Mrozu nie było, ;:185 więc kołderka migiem zginęła ;:174 i prószące w ciągu dnia drobne bielutkie pióreczka szybciutko topniały. ;:108
Pogoda nie przeszkodziła mi w należytym świętowaniu, ;:65 ;:65 ;:65 i tylko troszeczkę zmarzłam. ;:303
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie znów było ładnie ,wiec trochę poszłam się odprężyć do ogródka, bo jak to siedzieć w domu :wink: Zawsze coś przez parę godzin można zrobić.Udanego weekendu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Tu Pell marnotrawna... tzn. pozbawiona internetu :)
Obserwuję chryzantemki. Cudna ta pojedyncza na zdjęciu pod widoczkiem najnowszym.
Od Ciebie chyba ta skandynawska, tylko, że u mnie kwiaty ma rozwinięte już dawno.
Druga okazała się podobna do mojej Clary Curtis, czyli różowa delikatnie, stokrotkowata, półpełna z widocznym żółtym środkiem :D
Widzę, że u nas na srogich Kaszubach najzimniej, było minus osiem i jeszcze śnieg dziś spadł. :(
Miło, że różyczki jeszcze kwitną, teraz każdy kwiatek cieszy :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,widzę,że świętujesz nadal ,albo jesteś już zmęczona ,u mnie też nie było mrozu i dzisiaj ciepło było i nawet słoneczko świeciło,pochodziłam po ogrodzie,żeby ocenić ile mam w nim pracy ,no i nawet szkoda mówić ile a tak już mi się nie chce nic robić ,teraz siedziała bym w domowych pieleszach ,pozdrawiam i śpij słodko ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

I pada u mnie deszcz ze śniegiem bez mrozu!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu i jak gąska wyszła? :)
U mnie pada śnieg i temperatura -1 utrzymuje się drugi dzień...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie!
Miałam dwa dni rodzinne, co oczywiście mnie zawsze bardzo cieszy, bo wiemy jak trudno jest zebrać pracującą rodzinę w jednym czasie przy jednym stole ;:4 Teraz już nie ma nikogo poza mieszkańcami, więc mogę wrócić na FO Obrazek
W ogrodzie leży cieniutka warstewka śniegu, a na termometrze zrobiło się -1 jednak odczuwalna na pewno niższa. Okryłam parę roślin najwrażliwszych.

Jagodo nie sikało nic więc wizja nie spełniona ;:306 Smacznie było bardzo, a najsmaczniej było się spotkać Obrazek Ptaki u mnie nadal ucztują na winorośli i orzechu. Uwielbiam stać i podsłuchiwać stukanie dziubkami w orzechy...czasem orzech dla mnie spada.
U mnie coraz więcej kocionków obcych w ogrodzie ;:oj
Najlepszego ;:304

Iwonko zdecydowałam się okryć figę, bo liście straciła, leycesterię i jakieś dwie roślinki kupione na jesieni ze wskazaniem okryć ;:215 Śniegu jak kot napłakał :wink: Poza tym krety czy inne ryjące robią kopce to ja je przenoszę na młode róże Obrazek

Aguś dziękuję ;:180 Do rana jeszcze było na plusie, ale od południa temperatura zaczęła spadać więc idzie zima!

Bożenko grzybki chwalę, a pogoda zmienia się już na zimową, coś białego sypie a że jest minusowa temperatura to zostaje :wink:

Bea jako że była to późna kolacja to zostało na dzisiaj więc smakowanie podwójne i wiesz zatelefonowałam do koleżanki że jak pan ma jeszcze gęsi to ja biorę następną ;:306 Wczoraj było bardzo przyjemnie, bo słoneczko świeciło i nie odmówiłam sobie coś w ogrodzie skubnąć :oops: Dzisiaj zupełnie inna aura... może kuli nie ulepiłam ale płatki fruwały Obrazek

Lucynko!
Rodzinka się zjechała, ale trudno na noc się obe.... delikatnie było za to winko się polało i rozmowom nie było końca ;:162
Brak miejsca z zamrażarce sprawił, że musiałam świętować przy stole ;:306
Dzisiaj prószy i lekko mrozi więc zobaczymy czy do rana będzie biała warstewka?

Jadziu ja też kuchenne zmagania odreagowałam w ogrodzie, zawsze coś można przyciąć, wyciąć, pozbierać ;:65

Agnieszko jesteś usprawiedliwiona, a co u Ciebie to zawsze staram się poczytać, bo lubię Twoje siedlisko ;:167
Ta co wysłałam to nie jest skandynawska, ta jest dużo sympatyczniejsza, bo kwitnie dużo wcześniej i dłużej. Skandynawska dzisiaj otworzyła pierwszy kwiatek...niech się wypcha zaraz ją śnieg zakryje ;:222 a wysłać Ci nie mogłam, bo długo czekałam na wiosnę czy w ogóle wyjdzie. Druga nie wiem jak się nazywa bo to prezent nn. Mróz -8 to nie przelewki, a róże ja dzisiaj pościnałam i może pączki rozkwitną w domu Obrazek

Martusiu świętowanie się przedłużyło na tyle na ile dzieci i wnuki zostały, wcześniej oczywiście kuchnia zdominowała moje życie, zresztą znasz to to co ja Ci będę tłumaczyć ;:168 Ty wiesz że ja też chodzę i planuję i w ogrodzie i na kartkach. Dzisiaj analizuję listę nasion pomidorów co mi Beatka przysłała Obrazek Miłego odpoczynku Martusiu Obrazek

Bożenko u mnie sam śnieg na szczęście, ale i wiatr wieje ;:oj

Basiu gąska była wiejska i tegoroczna, więc pyszna i szybko się upiekła ;:333 Mamy podobną aurę...szkoda że zima tak szybko przyszła :wink: Wystarczyłoby za miesiącObrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu wydaje mi się ,że zima tylko nam się przypomniała ,że za chwilkę przyjdzie :wink: .Mniemam ,ze jeszcze będzie ładnie ,chociaż chłodno .Niech wreszcie rośliny ułożą sie do snu zimowego.Gąska z wsiowego chowu sama rozkosz dla podniebienia mniam mniam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”