Bardzo ładnie Ci powschodziły Angeliko. Tylko teraz będą potrzebowały mniej ciepła a więcej szczególnie że teraz jest go jak na lekarstwo.Pomyśl o doświetlaniu ich nawet zwykłą żarówką w pochmurne dni bo zacznie ich wyciągać i będą wątłe.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Czy ktoś wie, czy petunia daddy blue, daddy sugar itp. to będzie to samo co petunia żyłkowana? Taka nazwa funkcjonuje u jednego z producentów (mix w opakowaniu), natomiast nie wyszykuje mi po nazwie "daddy" żadnych nasion. Bardzo mi się podobały te odmiany rok temu, ale dowiedziałam się o nich dopiero w maju jak się chwaliliśmy tu pierwszymi rozkwitami.
Papi, odmiana Daddy to petunia żyłkowana na 100%. Jednak żyłki mają także inne odmiany. Możesz mieć problem z kupnem nasion konkretnie odmiany Daddy gdyż jest raczej dostępna u profesjonalistów. Ale inne odmiany (mniej szlachetne ale także
żyłkowane) dostaniesz w nasienniczym.
Witam wszystkich U mnie już też zaczyna się coś dziać. Chociaż większość dopiero wysiana. Otoczki to jednak dobra sprawa Wszystko widać nawet można policzyć % wschodów. Teraz pozostaje czekać
Dzięki Julka za odpowiedź, w takim razie zakupię niską żyłkowaną mix i zobaczymy co za kolory i wzory wyjdą w maju Do zwisłych już się zraziłam, bo nigdy zwisłe mi nie wyszły, więc może jak się nastawię, że będą niskie to będę zadowolona.
Ja uwielbiam wszystkie petunie. Uważam je za najpiękniejsze z balkonowych. U Marioli jak wszystko urosną pięknie Pozdrawiam.
A z białą obwódką podobają mi się w towarzystwie białych. Są świetnym tłem.
Uroczy lasek To jakaś jedna odmiana, miks, czy może jakoś je rozdzieliłaś i to różne odmiany?
Sobie posiałam dopiero jedną odmianę białej Koronkowy Welon, mam tylko zbiorcze zdjęcie i to ta środkowa:
Jest na etapie pierwszego listka właściwego, jutro albo we wtorek sieję pozostałe
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka