Jest już wiosna!
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jest już wiosna!
Marysiu, czy doszły róże? I czy całe są? Bo był problem z zapakowaniem.
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witaj Marysiu.
Takich hybrydowych żonkili kilka lat temu miałam duuużo, ale przyszła paskudna zimą chyba 2011/2012 i wszystkie co do jednego zmarzły, a miały już pąki.
Za to mam takiego jak Ty tulipanka sztuk jeden.
Dzisiaj już widziałam mszyce na kalinie, więc pewnie za moment będzie wszędzie.
Likwidujesz rabaty? Kanalizacja? Poczekaj aż zaczną ciągnąć główną nitkę. Podłączenie do domu robiliśmy we własnym zakresie.
Dobrej nocki.

Takich hybrydowych żonkili kilka lat temu miałam duuużo, ale przyszła paskudna zimą chyba 2011/2012 i wszystkie co do jednego zmarzły, a miały już pąki.
Za to mam takiego jak Ty tulipanka sztuk jeden.

Dzisiaj już widziałam mszyce na kalinie, więc pewnie za moment będzie wszędzie.
Likwidujesz rabaty? Kanalizacja? Poczekaj aż zaczną ciągnąć główną nitkę. Podłączenie do domu robiliśmy we własnym zakresie.
Dobrej nocki.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i znowu do tyłu jestem
Takie nagłe przeprowadzki nie są fajne, wiem coś o tym, ale jeśli konieczne, to nie ma co kombinować. Ja też muszę się streszczać ze swoim "tymczasem". Żonkile cudaśne, żadnych odmianowych takich nie widziałam
Białe narcyzy możesz przejrzeć, bo u mnie znalazłam dzisiaj kilka pąków - trzeba się dobrze przypatrzeć, bo się kamuflują
Hiacynty uwielbiam za ten zapach!

Hiacynty uwielbiam za ten zapach!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ja też rozpoznałam żabkę i ważkę
Marysiu piękne tulipanki i narcyzy
Spokojnej nocy życzę

Marysiu piękne tulipanki i narcyzy

Spokojnej nocy życzę

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to masz sporo pracy Marysiu, ale i tak stopuj czasem, wiesz, narobisz się teraz, to potem będziesz musiała siąść, nie da rady inaczej
ważka fajna, ale ta żabcia świetna, następna do Twojej kolekcji
miłego dnia Marysiu 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja do kompletu z ważką mam jeszcze motylka, ale muszę je odnowić przed kolejnym sezonem, bo ... podrdzewiały...
Żabcia słodka
i też nabywałam ostatnio taką w Bry..., ale nie dla siebie, tylko dla małego chłopca znajomych. 

Żabcia słodka

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Marysiu a co tam zaplanowałaś na nową rabatkę?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu dotarłam i ja
piękną parkę masz w kurniku
Ogród jak zwykle kipi od ciekawych roślin
Aż się prosi aby ten 'szaliczek' troszkę się wydłużył

Ogród jak zwykle kipi od ciekawych roślin

Aż się prosi aby ten 'szaliczek' troszkę się wydłużył

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Właśnie kupiłam w ubiegłym roku żonkile żółte, pełne i drugie pełne biało czerwone, a w tym roku wszystkie są pojedyncze żółte. Twoje nowa odmiana bardzo ładna.
A wracając do runianki, to trudno stwierdzić, jak długo się rozrastała. Bo niby nad ziemią było wciąż to samo, ale za to w podziemiu kłącza się bardzo rozrosły.

A wracając do runianki, to trudno stwierdzić, jak długo się rozrastała. Bo niby nad ziemią było wciąż to samo, ale za to w podziemiu kłącza się bardzo rozrosły.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam Drogich Gości!
Zaniedbałam wątek, bo po wczorajszych wyczynach padłam jak ...nie wiem co ale nie mogłam się zwlec o 6 a potem wróciłam i dalej spałam. Pewnie to na ten deszcz, ciśnienie spadało więc przynajmniej się wyspałam
Dzisiaj od rana czekałam na paczkę od Renatki, która szła chyba na piechotę i biedna Renia się denerwowała, ale nie było czym roślinki doszły w świetnej kondycji
Potem oczywiście poszłam rozpakować, bo jak zapowiedziała były źle zapakowane, ale nie wierzcie tej perfekcjonistce
Część udało się wsadzić, a reszta moczy nóżki bo na polu mokro i leje
A takie miałam plany
Aniu dziękuję dla mnie liczy się przede wszystkim to, że mogę Was zachęcić do odwiedzania mnie
Martusiu wczoraj piękny dzień a dzisiaj podlewa! piszesz że się zieleni...owszem podagrycznik wystartował z dużą energię
Masz rację pisz i ja też muszę się zmobilizować, bo pamięć już nie ta
To niestety nie jest obiecana kanalizacja i nie chcę mówić na jej temat bo pchają mi się na usta brzydkie słowa, za to musimy wykopać kolejne szambo
Praca miała być jedna i w innym miejscu
Martusiu te kwiatuszki co teraz kwitną to bardzo cieszą po długim okresie wyczekiwania
Żabcia jest u mnie! Pozdrawiam 
Bea mnie też się spodobały
i poprosiłam Lucynkę z kupienie!
Tak Lucynko płazy dzisiaj mokną, a ważka nie będzie mogła latać
Ciekawa jestem czy udało Ci się odwiedzić działkę, bo mnie deszcz wygonił nawet z tunelu. Pozdrawiam cieplutko
Krysiu
Dorota nie spodziewałam się róży! tak doszła i moczy się w wodzie, będę musiała poszukać co ja Ci miałam wysłać bo nie pamiętam.
Ewciu te żonkile są krzyżówkami dzikusków i nie marzną, mam mnóstwo pełnych ale innych a te mają trąbkę wypełnioną płatkami. Widzę że są dwa, ale nie wiem czy z jednej cebulki czy są dwie cebulki
Tulipanki miałam dwa i od lat mam dwa, najważniejsze że są 
Kanalizacja została odłożona...na ile nikt nie wie, bo teraz nawet nas nie zawiadamiają
Miłego wieczoru
Aniu nasze prowizorki
Dzisiaj przepatrzyłam szczypiorek i nic nie widziałam, pewnie muszą przecierpieć przesadzkę 
Tereniu tak to jest jak krążymy po tych samych kątach ! trzymaj się cieplutko
Oj Iwonko w to siedzenie najmniej wierzę, zawsze mnie coś gna i nawet siedząc przed TV tłukę orzechy bo nie umiem tak tylko siedzieć
Renatko widzisz to żabcie wędrują
podrdzewiałe też mogą być ładne takie podstarzane 
Agatko na nowej podwyższonej rabacie będą zioła, ale niestety glebogryzarka nie chciała dzisiaj ze mną współpracować
Marysiu mar jak znajdę pomoc to wydłużę, a ja dalej mam tylko dwie ręce i o rok więcej
Marysiu Motyczusiu wykopałam runiankę i poszła do cienia, masz rację korzenie się rozrastają i pewnie wyszłaby gdzieś kawałek dalej
U mnie część odmian jest od lat, a część jakby znikała tzn objętościowo maleją.
Zaniedbałam wątek, bo po wczorajszych wyczynach padłam jak ...nie wiem co ale nie mogłam się zwlec o 6 a potem wróciłam i dalej spałam. Pewnie to na ten deszcz, ciśnienie spadało więc przynajmniej się wyspałam

Potem oczywiście poszłam rozpakować, bo jak zapowiedziała były źle zapakowane, ale nie wierzcie tej perfekcjonistce

Część udało się wsadzić, a reszta moczy nóżki bo na polu mokro i leje

Aniu dziękuję dla mnie liczy się przede wszystkim to, że mogę Was zachęcić do odwiedzania mnie

Martusiu wczoraj piękny dzień a dzisiaj podlewa! piszesz że się zieleni...owszem podagrycznik wystartował z dużą energię

Bea mnie też się spodobały

Tak Lucynko płazy dzisiaj mokną, a ważka nie będzie mogła latać

Ciekawa jestem czy udało Ci się odwiedzić działkę, bo mnie deszcz wygonił nawet z tunelu. Pozdrawiam cieplutko

Krysiu

Dorota nie spodziewałam się róży! tak doszła i moczy się w wodzie, będę musiała poszukać co ja Ci miałam wysłać bo nie pamiętam.
Ewciu te żonkile są krzyżówkami dzikusków i nie marzną, mam mnóstwo pełnych ale innych a te mają trąbkę wypełnioną płatkami. Widzę że są dwa, ale nie wiem czy z jednej cebulki czy są dwie cebulki

Kanalizacja została odłożona...na ile nikt nie wie, bo teraz nawet nas nie zawiadamiają

Miłego wieczoru

Aniu nasze prowizorki

Tereniu tak to jest jak krążymy po tych samych kątach ! trzymaj się cieplutko

Oj Iwonko w to siedzenie najmniej wierzę, zawsze mnie coś gna i nawet siedząc przed TV tłukę orzechy bo nie umiem tak tylko siedzieć

Renatko widzisz to żabcie wędrują

Agatko na nowej podwyższonej rabacie będą zioła, ale niestety glebogryzarka nie chciała dzisiaj ze mną współpracować

Marysiu mar jak znajdę pomoc to wydłużę, a ja dalej mam tylko dwie ręce i o rok więcej

Marysiu Motyczusiu wykopałam runiankę i poszła do cienia, masz rację korzenie się rozrastają i pewnie wyszłaby gdzieś kawałek dalej

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Obiecałam różę wczesną wiosną. To ta żółta, pnąca.
Ty mi nic nie miałaś wysyłać. Pozdrawiam.
Ty mi nic nie miałaś wysyłać. Pozdrawiam.
- Maska
- Kontakt:
Znalazłam ! proponowałam patyczki róż, ale z cięcia po zimie nic nie nadawało się do sadzenia tak jak rok temu. Niektóre róże cięłam do samej ziemi. Dopiero z czerwcowego cięcia są lepsze patyki. Pozdrawiam!
- Maska
- Kontakt:
Ależ proszę Beatko Królowo rojników 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu, to znaczy, że u Was pada?, ale przynajmniej odpoczęłaś
, a u nas zimno się zrobiło strasznie, w piecu napaliliśmy, bo siedzieć i marznąć nie ma co, na działeczce byłam, troszkę pokopałam, co nie co posiałam i tyle, a roślinki się ociągają z rozwijaniem kwiatów