Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu, czy doszły róże? I czy całe są? Bo był problem z zapakowaniem.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196
Takich hybrydowych żonkili kilka lat temu miałam duuużo, ale przyszła paskudna zimą chyba 2011/2012 i wszystkie co do jednego zmarzły, a miały już pąki.
Za to mam takiego jak Ty tulipanka sztuk jeden. :lol:
Dzisiaj już widziałam mszyce na kalinie, więc pewnie za moment będzie wszędzie.
Likwidujesz rabaty? Kanalizacja? Poczekaj aż zaczną ciągnąć główną nitkę. Podłączenie do domu robiliśmy we własnym zakresie.
Dobrej nocki. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i znowu do tyłu jestem :roll: Takie nagłe przeprowadzki nie są fajne, wiem coś o tym, ale jeśli konieczne, to nie ma co kombinować. Ja też muszę się streszczać ze swoim "tymczasem". Żonkile cudaśne, żadnych odmianowych takich nie widziałam :) Białe narcyzy możesz przejrzeć, bo u mnie znalazłam dzisiaj kilka pąków - trzeba się dobrze przypatrzeć, bo się kamuflują :wink:
Hiacynty uwielbiam za ten zapach!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ja też rozpoznałam żabkę i ważkę ;:138
Marysiu piękne tulipanki i narcyzy ;:333
Spokojnej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to masz sporo pracy Marysiu, ale i tak stopuj czasem, wiesz, narobisz się teraz, to potem będziesz musiała siąść, nie da rady inaczej ;:196 ważka fajna, ale ta żabcia świetna, następna do Twojej kolekcji ;:215 miłego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja do kompletu z ważką mam jeszcze motylka, ale muszę je odnowić przed kolejnym sezonem, bo ... podrdzewiały... ;:131
Żabcia słodka ;:333 i też nabywałam ostatnio taką w Bry..., ale nie dla siebie, tylko dla małego chłopca znajomych. ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu a co tam zaplanowałaś na nową rabatkę?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu dotarłam i ja ;:173 piękną parkę masz w kurniku ;:215
Ogród jak zwykle kipi od ciekawych roślin ;:138
Aż się prosi aby ten 'szaliczek' troszkę się wydłużył :D
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Właśnie kupiłam w ubiegłym roku żonkile żółte, pełne i drugie pełne biało czerwone, a w tym roku wszystkie są pojedyncze żółte. Twoje nowa odmiana bardzo ładna. ;:215
A wracając do runianki, to trudno stwierdzić, jak długo się rozrastała. Bo niby nad ziemią było wciąż to samo, ale za to w podziemiu kłącza się bardzo rozrosły.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Drogich Gości!
Zaniedbałam wątek, bo po wczorajszych wyczynach padłam jak ...nie wiem co ale nie mogłam się zwlec o 6 a potem wróciłam i dalej spałam. Pewnie to na ten deszcz, ciśnienie spadało więc przynajmniej się wyspałam ;:19 Dzisiaj od rana czekałam na paczkę od Renatki, która szła chyba na piechotę i biedna Renia się denerwowała, ale nie było czym roślinki doszły w świetnej kondycji :heja
Potem oczywiście poszłam rozpakować, bo jak zapowiedziała były źle zapakowane, ale nie wierzcie tej perfekcjonistce Obrazek
Część udało się wsadzić, a reszta moczy nóżki bo na polu mokro i leje Obrazek A takie miałam plany ;:oj

Aniu dziękuję dla mnie liczy się przede wszystkim to, że mogę Was zachęcić do odwiedzania mnie ;:196

Martusiu wczoraj piękny dzień a dzisiaj podlewa! piszesz że się zieleni...owszem podagrycznik wystartował z dużą energię ;:306 Masz rację pisz i ja też muszę się zmobilizować, bo pamięć już nie ta :;230 To niestety nie jest obiecana kanalizacja i nie chcę mówić na jej temat bo pchają mi się na usta brzydkie słowa, za to musimy wykopać kolejne szambo ;:223 Praca miała być jedna i w innym miejscu ;:oj Martusiu te kwiatuszki co teraz kwitną to bardzo cieszą po długim okresie wyczekiwania :D Żabcia jest u mnie! Pozdrawiam Obrazek

Bea mnie też się spodobały Obrazek i poprosiłam Lucynkę z kupienie!

Tak Lucynko płazy dzisiaj mokną, a ważka nie będzie mogła latać Obrazek
Ciekawa jestem czy udało Ci się odwiedzić działkę, bo mnie deszcz wygonił nawet z tunelu. Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Krysiu Obrazek

Dorota nie spodziewałam się róży! tak doszła i moczy się w wodzie, będę musiała poszukać co ja Ci miałam wysłać bo nie pamiętam.

Ewciu te żonkile są krzyżówkami dzikusków i nie marzną, mam mnóstwo pełnych ale innych a te mają trąbkę wypełnioną płatkami. Widzę że są dwa, ale nie wiem czy z jednej cebulki czy są dwie cebulki ObrazekTulipanki miałam dwa i od lat mam dwa, najważniejsze że są Obrazek
Kanalizacja została odłożona...na ile nikt nie wie, bo teraz nawet nas nie zawiadamiają ;:124
Miłego wieczoru Obrazek

Aniu nasze prowizorki Obrazek Dzisiaj przepatrzyłam szczypiorek i nic nie widziałam, pewnie muszą przecierpieć przesadzkę Obrazek

Tereniu tak to jest jak krążymy po tych samych kątach ! trzymaj się cieplutko Obrazek

Oj Iwonko w to siedzenie najmniej wierzę, zawsze mnie coś gna i nawet siedząc przed TV tłukę orzechy bo nie umiem tak tylko siedzieć Obrazek

Renatko widzisz to żabcie wędrują Obrazek podrdzewiałe też mogą być ładne takie podstarzane Obrazek

Agatko na nowej podwyższonej rabacie będą zioła, ale niestety glebogryzarka nie chciała dzisiaj ze mną współpracować Obrazek

Marysiu mar jak znajdę pomoc to wydłużę, a ja dalej mam tylko dwie ręce i o rok więcej Obrazek

Marysiu Motyczusiu wykopałam runiankę i poszła do cienia, masz rację korzenie się rozrastają i pewnie wyszłaby gdzieś kawałek dalej Obrazek U mnie część odmian jest od lat, a część jakby znikała tzn objętościowo maleją.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Obiecałam różę wczesną wiosną. To ta żółta, pnąca.
Ty mi nic nie miałaś wysyłać. Pozdrawiam.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Znalazłam ! proponowałam patyczki róż, ale z cięcia po zimie nic nie nadawało się do sadzenia tak jak rok temu. Niektóre róże cięłam do samej ziemi. Dopiero z czerwcowego cięcia są lepsze patyki. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Och , dziękuję Marysiu za te połacie rojnikowe ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ proszę Beatko Królowo rojników ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, to znaczy, że u Was pada?, ale przynajmniej odpoczęłaś ;:196 , a u nas zimno się zrobiło strasznie, w piecu napaliliśmy, bo siedzieć i marznąć nie ma co, na działeczce byłam, troszkę pokopałam, co nie co posiałam i tyle, a roślinki się ociągają z rozwijaniem kwiatów ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”