Witam poranną porą
kawka wypita dla rozjaśnienia umysłu i wzroku
Już po przeglądzie co i gdzie się schowało
Niestety deszcz wygnał mnie z ogródka
Zdążyłam jednak posadzić roślinki i przesadzić 2 kępki chryzantem na rabatki przed domem .Moja kępa zbytnio się rozrasta, lecz są to te najzwyklejsze chryzantemy ,które kwitną dosyć wcześnie.Muszę w to miejsce wysadzić te bardziej wrażliwe
EWCIA jeśli chcesz wiedzieć to podkop trochę, wtedy sie przekonasz .Zależy też na jaką głębokość je sadziłaś .Dla tych zwierzątek też nie mam litości no prócz Winniczków, bo te wyrzucam na nieużytki
TERENIU rzeczywiście Pamelka super

rośnie lepiej niż Cecile która nawet jeszcze nie ma pąków.Możliwe ,że ma dobre miejsce tak jak i róże posadzone pod murem one też szaleją.Mam sporo takiego fiołka wiec jeśli chcesz to się podzielę
BEATKO masz racje mnie też urzeka ten fiołek To fiołek motylkowaty 'Priceana' mam jeszcze jednego całego ciapkowanego to 'Freckles' lecz on dopiero zakwitnie .Mam też fiołka z bordowymi liśćmi labradorski .Pamelka ma ciemnoniebieskie kwiaty w trakcie rozkwitu trochę jaśnieją
ANIU ja zawsze będę marudzić

, bo nie całkowicie jestem zadowolona ze swoich fotek .Możliwe ,ze mam za słaby aparat już nawet przymierzałam sie do kupna nowego ,lecz tylko przymierzam
MARYSIU Molineux rośnie już 3 sezon pod murem i to chyba tak wpływa zresztą na wszystkie rosnące tam róże. Muzykanci też szaleją tylko
The Prince to jakiś chimeryczny i zastanawiam sie nad jego wyautowaniem ,bo jak na razie to beznadziejna róża
EWCIU no tak podgrzewany nie tylko podłogowo, także osłonięty od wiatrów.W połowie kwietnia mam też pąka na róży fakt ,że na razie jednego lecz i tak cieszy Ja polecałabym każdemu Doktorka możesz nawet zajrzeć do szkółki gdzie kupiłaś księciunia
GABI to botaniczny powojnik i wart zakupu nie przemarza nie łapie uwiądu.Wstyd trochę pokazywać go na tej sypiącej się ścianie lecz tyle ile zdołałam sięgnąć zatarłam we własnym zakresie .Cóż to nie mój dom

a administracja biedna zresztą jak każda.Gdyby można było wykupić mieszkania z pewnością dom nabrałby kolorów