Gieniu w tym roku trójlisty są marne. Nie wszystkie mi zakwitną,a te które zakwitły to też nie żadne cuda. Luteum jeszcze mi nie kwitnie. Szkoda,że Ci czerwony nie wyszedł. To dziwne rośliny.
Iwonko tarczownica teraz kwitnie,potem wypuszcza liście, by na jesieni się ładnie przebarwić. Moja tego nie robi.Liście podsychają i się nie przebarwiają. Kawałeczek Ci mogę odkopać.
Ewuniu epimedium rubrum i żółte to już mam jakiś czas. Białe posadzone w cieniu rośnie słabiej i prawie nic nie przyrasta. A to liliowe to kupiłam dwa lata i coś nawet przyrosło.
Aga tak to tarczownica tarczowata. Trójlisty w tym roku mam liche. Takie małe ,ale chcą kwitnąć. Jednak nie pokazują w tym roku swego piękna,na które liczyłam.
Wandziu witaj. Tulipan ten jak dla mnie jest najładniejszy w pąku. Szkoda tylko,że nie jest wyższy. A jeśli chodzi o epimedia to nie wysokie rośliny do cienia. Wczesną wiosną przed pojawieniem się kwiatów usuwam im stare liście, bo zaraz po kwitnieniu pojawiają się nowe.
No cóż jedno rośnie mi w pełnym słońcu ma się dobrze, Jest już ładna kupka,ale to też stare nasadzenie.Dwa mi rosną w półcieniu i też mają się dobrze. Białe mam posadzone w cieniu to już rośnie słabiej. Teraz nie wiem czy stanowisko ma znaczenie. Jak dla mnie to nie, choć powinno.
Kwiatuszki małe,ale śliczne i ciężko im zrobić ładne fotki.
Jolu jak miło się to czyta.
Jadziu moje orliki też lada dzień zakwitną.
Dziś wieczorem popadało i to solidnie. Po deszczu przeszłam się po ogrodzie i zobaczyłam masę ślimaków.Plaga. Chyba granulki nie pomogły, bo widzę ich jeszcze więcej.
Parę roślin mam mocno podjedzonych.
Fotki wczorajsze.

Płomyki
Mazus rozłogowy
Ułudka wiosenna w pełnym rozkwicie.

Pierwszy Boży Kwiat rozkwitł w białym kolorze.

Arisema amurska jeszcze nie w pełni kwitnienia.

Hosta kupiona w zeszłym roku. Ma to być Fire Island.