Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Pięknie wyglądają te kwitnące wiśnie, aż tyle róż ;:215 będzie widowisko latem, pozdrawiam i życzę ;:3
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ach Marto wpadłabym w ten twój ogród i spacerowała aż do upadłego, szkoda, że mieszkasz tak daleko a może i dobrze bo byś mnie miała codziennie na głowie :lol: Wiśnie, grujecznik, hiacynty i wszystko, wszystko tylko chwalić ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto ja też dwa lata temu sadziłam róże w śniegu i gradzie, mimo ,że wcześniej było słońce. Jak już przyszły i pojechałam specjalnie na działkę to trzeba było ;:173
Ja bym bardzo chciała mieć ogród przy domu i codziennie móc w nim coś robić, inaczej się wtedy o niego dba a poza tym taka praca bardzo odstresowuje i pozytywnie nastraja do życia. Dlatego nawet jak jest chłodno a mam czas to jadę i zawsze praca troszkę idzie do przodu.
Pozdrawiam Cię cieplutko życząc więcej odpoczynku :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty masz bardzo dużo pracy, bo i ogórd masz spory
Może kolejny sezon będzie spokojniejszy?
Muszę koniecznie jeszcze raz spróbowac z narcyzami,widząc Twoje.
Cudnie wyglądają
Piwonia ma już tak wielkie pąki?
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu pięknie masz. ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mateuszku,róż mam już pod dostatkiem,jeżeli coś kiedyś kupię to chyba z kaprysu :uszy ,Grójecznik jest szczepiony na pniu ,pozdrawiam :wit ;:196

Kasiu,postaram się już ich nie zgubić,ja nawet nie wiem jaki ten rabarbar jest ,chyba ciemny ,bo go dostałam,pozdrawiam ;:196

Tereniu,żebyś wiedziała,że zaszalałam,aż zaczęłam się zastanawiać po co mi to ,piwonie kocham najbardziej i myślę ,że w tym roku zakwitnie dużo więcej,oby tak było,a wiśnie to tak cudnie kwitną ,że nie można oczu od nich oderwać,pozdrawiam ;:196

Dorotko,bardzo masz ciężki okres ,wiem ,ale musisz być silna ,a ogród to na jakąś chwilkę odskocznią ,i on sobie poradzi sam ,trochę sie zachwaści ,ale myślę ,że to będzie do nadrobienia,pozostaje mi życzyć dużo zdrowia i siły,żeby przetrwać ten bardzo trudny czas,buziaczki dla Ciebie ;:196

Grażynko,w pierwszym roku może nie będzie jakiegoś wielkiego efektu,ale w następnych latach to już troszkę lepiej,chciałabym ,żeby było pięknie,może sie uda,najważniejsze ,że katar mnie nie opanował,była gorąca herbatka malinowa z cytrynką i imbirem,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie ;:196

Aniu,tak to wczesna piwonia ,niedługo zakwitnie,wiosenne kwitnienia u wszystkich się pięknie prezentują,a my takie jesteśmy łase na kolorowe widoki, ;:168

Aniu-akak,powiem szczerze ,że w ogóle nie zwróciłam uwagi ,czy on pachnie ,tyle różnych zapachów roznosi sie w ogrodzie ,że czasem to nie wiem co pachnie ,a nie mam czasu bawić sie w detektywa i olewam co pachnie ,byle pachniało,bo uwielbiam zapachy ogrodowe,ale teraz zwrócę na niego uwagę,pozdrawiam :wit

Alu,jaka tam ze mnie królowa,ja tylko mam piwonie bo je kocham nad życie,a róże też lubię chociażby dlatego,że kwitną dłużej,i też są cudne ,efekt różany to będzie pewnie na drugi rok ,ale musimy sie uzbroić w cierpliwość,dziękuję za życzenia i też życzę ciepłego słoneczka, ;:3 ;:196

Grażynko,wiśnie wyglądają pieknie ,są tak doładowane kwiatami,a to zimno pewnie przedłuży ich kwitnienie,bo np narcyzy też tak pięknie i długo kwitną,pozdrawiam wiosennie :wit ;:196

Ulciu,zupełnie Cię rozumiem ,bo jak jest mało miejsca to nie można sobie pozwolić na większe formy,chociaż się bardzo podobają ,Grójecznik jest moim rarytaskiem,uwielbiam go ,za jego pokrój,tyle dostojeństwa wprowadza do ogrodu,pozdrawiam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu,tak wyszło z tymi różami,myślę ,że kiedyś da to efekt,to kwitną wiśnie ozdobne ,zakwitły śliwy ,a jabłonie lada moment będą kwitły, koło tych hiacyntów,to roznosi się niebotyczny zapach,a i narcyzy cudnie pachną,więc jest już i zapachowa wiosna,pozdrawiam ;:196

Kasiu,wiśnie takie dobite kwiatami ,,że nie widać gałęzi,a róże to w tym roku wielkiego widowiska pewnie nie zrobią ,zobaczymy co pokażą ,ale dopiero na drugi rok mogą być lepsze ;:168

Aniu,dziękuję za tyle pochwał,to miłe,że podoba się ogród,a ciebie to mogłabym mieć na głowie,jeszcze byśmy niejedną kompozycję ciekawą wymyśliły,a i do pomocy byś mi sie przydała :uszy pozdrawiam :wit ;:196

Beatko,to jest duży plus gdy ogród jest przy domu,jak Cię coś wkurzy to się idzie do ogrodu i szybko przechodzi,ja też nie miałam wyjścia tylko sadzić w śnieżyce ,trudno nikt tego nie przewidział,ale zrobione i już rośnie,pozdrawiam ;:196

Gosiu,to prawda,przez powierzchnię mam sporo pracy ,ale to nie byłby problem ,gdybym ciągle czegoś nie wymyślała i ciągle mam jakieś nowe nasadzenia i rabaty,już mówię dość,nie chciały rosnąć u Ciebie narcyzy,u mnie np nie będą rosły cesarskie korony,ciągle znikają i nawet 1 raz nie mogą zakwitnąć,piwonia lada moment zakwitnie,jak zrobi się cieplej,pozdrawiam :wit

Martuś dziękuję ,miło,że sie podoba ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś czy ja dobrze przeczytałam, że 100 róż posadziłaś w przedogróku? ;:oj Jej jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak to wygląda a tym bardziej jak będzie wyglądało za 3 lata ! To Ty ogromną prace wykonałaś i nie dziwię się, że dłonie Ci wysiadły ;:131 To co teraz doniczki, doniczusie? jeszcze trochę i mam nadzieję, że zrobi się ciepło i powitam Cię w B. Dobrego tygodnia i buziaki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś 100 róż ;:oj ;:oj ;:oj
Ogrom pracy wykonałaś, ;:180 ja tylko 10 wsadziłam i stękałam
Moja piwonia Prima Vera w ten sam sposób kwitnie jak Twoja śliczna Fan Tan - kwiat też jest osadzony na liściach
Pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,mam dość ,to cała ja z wymyślaniem ,taką wyćwikę dał mi ten przedogródek ,ale co roku sie za niego zabierałam i rezygnowałam z braku czasu ,aż w tym roku podjęłam decyzję ,że robię i nie wierzę ,że on zrobiony,a na wystawę nawet nie zaczęłam ,może jutro,aż się boję jak to ogarnąć ,u mnie zimno wieczorem zrobiło się bardzo,chyba będzie mróz,cały dzień wiał wiatr paskudny,wsadziłam do donic parę dalii,żeby je przyspieszyć stoją przed domem ,bo jak wyjdą ,a będzie mróz to idą do domu,jeszcze mi trochę zostało do zadoniczkowania,po prostu nie wiadomo co pierwsze robić,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Ewuniu,aż nie wierzę ,że to zrobiłam ,muszę teraz codziennie podlewać ,bo wieje i wysusza ,jest i słonko na przemian a przedogródek jest od południowej strony,jeszcze troszkę i będą kwitły pierwsze piwonie,pozdrawiam ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Martuś pracusiu, jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pracy ;:180 . Tyle sobie narzuciłaś i plan wykonany. Ja musiałam podlać :oops: pod drzewami sucho strasznie, przelotne deszcze czy drobny grad wcale tam nie dociera.
Spokoju życzę, dobranoc ;:196 .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę mojej wiosny

u mnie jeszcze jaja ze stokrotkami nie ściągnęłam bo mi sie podobają
Obrazek

jeszcze hiacynciki pachnące
Obrazek

Obrazek

mam razem 7 kwiatuszków
Obrazek

i znowu narcyzki ,tak długo kwitną w tym roku i pieknie pachną jak się koło nich przechodzi
Obrazek

Obrazek

piwonia będzie pięknie kwitła
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Wcisnęłam Ci się w zdjęcia :;230 , narcyze piękne kępy, chyba u Ciebie zdecydowanie cieplej. ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Masz bardzo wczesną piwonię ,już w pąkach ;:oj mam też jedną wczesną ,ale gdzie jej do Twojej,Martuś pozdrowionka i dobrej nocy :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale cudnie kwitną te Twoje wisienki ;:138