Witam cieplutko wszystkich moich gości ( choć na dworze ziąb, a tyle pracy jeszcze trzeba zrobić ,ale nawet mi się nie śni coś robić mam nadzieję że słoneczko jeszcze wyjrzy)
Haniu w tym roku słabsze będą piórka bo został przesadzony ale i tak ładnie się rozrósł , miałam cichą nadzieje na innego ale coś dziwnych mam sąsiadów gniewają się , za plecami obgadują no i nici z miskanta w tym roku
rivendelAgnieszko witaj podpatruj i układaj kamienie a skalniaczek na pewno będzie śliczny
lisko jaskółka teraz a potem , bociek i żabka uda się
jolciajci oj staram się jak mogę , choć wielu rzeczy robić nie powinnam

w tym roku na prawdę dużo się u mnie zmieniło jeszcze tylko parę iglaczków chce wsadzić no i wystarczy tego dobrego odpoczywam do wiosny

Miskanta dostałam nie znam jego nazwy (został przywieziony z Niemiec ) ale to chyba dość popularna odmiana
Grzegorzu w OBI nabyłam te tuje i cyprysy i mam nadzieje że wszystkie się przyjmą bo korzenie jak by to powiedzieć delikatnie były dość skąpo wykopane

Na razie musi tak pozostać z czasem trawka zniknie i wtedy będzie rabatka , a marzą mi się już tam różności. Dobrze zauważyłeś to hebe tak mi pani przy kasie powiedziała tylko żałuje że jedną wzięłam może jeszcze bym ją wśród innych doniczek ja znalazła a kosztowała tylko 1 zł :P Klombik cieszy swym widokiem i tak będzie do przymrozków które zmuszą mnie do przycięcia róż i wyrwania badylków aksamitek .....a różyczki mają bardzo dużo pączków troszkę słonka a widok będzie ładniejszy niż ten letni bo żółta róża porostu chce zaszaleć na jesień

Dziękuję, dziękuje ....skalniak udał mi się i piszę się na te sadzoneczki oczywiście niech Ci się jak najszybciej rozrastają

bo będę musiała z niego wykopać te chryzantemki bo w innej części ogrodu coś zaczynają duże rosnąć. Serniczek to taki na zimno - piankowy następnym razem zrobię dwa bo jak nic na pewno cały zjesz za jednym podejściem

syna musiałam odciągać jak już prawie połowę pochłonął