Kawałeczek słońca na ziemi
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Tak jest często z pogodą niestety, ja często pracuje w soboty i niedziele,teraz mam do wybrania dwa dni i postawiłem na poniedziałek i wtorek jak będzie zobaczymy.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Do wiosny jeszcze 2 dni, niby piękne słońce ale wietrzysko zimne wieje 

- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ja też już jakiś czas temu zauważyłam, że na weekendy zawsze pogoda gorsza jak w tygodniu. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Bo za bardzo na te weekendy czekamy,żeby w ziemi pogrzebać -a tu jak na złość 

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Zuza niecierpliwa kobieto ja też taka jestem, wszystko co kupiłam już siedzi w ziemi róże poprzesadzane lilie wsadzone irysy i liliowce też i czekam aż urosną
.Pozdrawiam cieplutko iżyczę słoneczka.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Kochani mam pomysł - złóżmy wspólną petycję o słoneczne, pogodne weekendy do ...... no właśnie do kogo?
Ale nie łammy się, niedługo przyjdą ciepłe wiosenno-letnie dni i każda pogoda będzie dla ogrodnika dobra
Dziś jak wrócę do domu, będę kombinowała jakąś osłonę do tych wszystkich moich donic na nocny mrozik, bo już mi ręce ze stawów wychodzą jak ganiam z tym w tą i z powrotem do i z garażu. Sonia utwierdziła mnie w założeniu, że osłona z podwójnej włókniny wystarczy na nocne przymrozki dla roślinek w donicach. A cytuję: "Rabata zrobiona później będzie lepiej przemyślana, więc odpadnie przesadzanie. Czasu pochłonie mniej." to normalnie miód na moje serducho. Dziękuję Soniu
Sprawdzę też, czy mój uśpiony polish spirit coś drgnął, bo mam złe przeczucia...
Jak tam kasiu - kasia100780, widziałam że ogrom pracy wykonałaś na wolnym. Inspekt wyszedł super
tylko czekać na warzywka. Zakwasiki nie dokuczają po pieleniu łączki?
Soniu, jak ja dostanę zapału do ogrodu, to czasem i pogoda mi nie straszna
Ilonko , i ja już nie mogę się doczekać efektu
, tym bardziej, że to pierwsza moja tak kwiecisto - różana rabata.
Agnieszko, Kasiu, Sabinko, Aneczko, Iwonko, Marto, Krzysztofie, Ewciu, Dorotko na pogodę niestety nie mamy wpływu, ale jak się człek zaweźmie to i pogoda przestaje przeszkadzać. Ja tak miałam, jak zaczęłam wybierać trawę z rabaty, to nawet nie zauważyłam, że deszcz zaczął padać
Halinko , witaj u mnie
Ja nie tyle niecierpliwa, co w gorącej wodzie kąpana jestem
A może to to samo? Hmmm...
Czasami najpierw kupuję, a potem myślę
No nic, jakoś się to wszystko z donic upchnie na rabatę, byle nie wyszedł za duży misz-masz 

Ale nie łammy się, niedługo przyjdą ciepłe wiosenno-letnie dni i każda pogoda będzie dla ogrodnika dobra

Dziś jak wrócę do domu, będę kombinowała jakąś osłonę do tych wszystkich moich donic na nocny mrozik, bo już mi ręce ze stawów wychodzą jak ganiam z tym w tą i z powrotem do i z garażu. Sonia utwierdziła mnie w założeniu, że osłona z podwójnej włókniny wystarczy na nocne przymrozki dla roślinek w donicach. A cytuję: "Rabata zrobiona później będzie lepiej przemyślana, więc odpadnie przesadzanie. Czasu pochłonie mniej." to normalnie miód na moje serducho. Dziękuję Soniu

Sprawdzę też, czy mój uśpiony polish spirit coś drgnął, bo mam złe przeczucia...

Jak tam kasiu - kasia100780, widziałam że ogrom pracy wykonałaś na wolnym. Inspekt wyszedł super

Soniu, jak ja dostanę zapału do ogrodu, to czasem i pogoda mi nie straszna

Ilonko , i ja już nie mogę się doczekać efektu

Agnieszko, Kasiu, Sabinko, Aneczko, Iwonko, Marto, Krzysztofie, Ewciu, Dorotko na pogodę niestety nie mamy wpływu, ale jak się człek zaweźmie to i pogoda przestaje przeszkadzać. Ja tak miałam, jak zaczęłam wybierać trawę z rabaty, to nawet nie zauważyłam, że deszcz zaczął padać

Halinko , witaj u mnie

Ja nie tyle niecierpliwa, co w gorącej wodzie kąpana jestem

Czasami najpierw kupuję, a potem myślę

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj mam zakwasy
ale to nic, najchętniej bym dzisiaj pojechała znowu zamiast siedzieć w pracy

ale to nic, najchętniej bym dzisiaj pojechała znowu zamiast siedzieć w pracy

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Po dobrze wykonanej pracy w ogrodzie to nawet zakwasy cieszą. 

Oczywiścieże tak,bo jak się robi co się lubi,to nawet się nie czuje zmęczenia.Praca w ogrodzie to wielka przyjemność.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
To prawda praca w ogrodzie relaksuje a jeśli jest zmęczenie to jest ono "zdrowe"
Zuza a z ta petycją to dobra sprawa, tylko wysłać ją trzeba do słoneczka albo do chmur
Mnie tez bardzo irytuje jak w tygodniu gdy trzeba siedzieć w pracy świeci piękne słońce a w weekend pada deszcz lub jest zimnica
Zuza a z ta petycją to dobra sprawa, tylko wysłać ją trzeba do słoneczka albo do chmur

Mnie tez bardzo irytuje jak w tygodniu gdy trzeba siedzieć w pracy świeci piękne słońce a w weekend pada deszcz lub jest zimnica

Też tak mam, jak się uprę to pogoda nie przeszkadza, no chyba że pada juz tak że świata nie widać.sweetdaisy pisze:ale jak się człek zaweźmie to i pogoda przestaje przeszkadzać. Ja tak miałam, jak zaczęłam wybierać trawę z rabaty, to nawet nie zauważyłam, że deszcz zaczął padać![]()
Nie ma co marudzić, nie mamy wpływu na wiele rzeczy, Zuza masz dobre podejście do tematu pogody.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuza pod petycją się chętnie podpiszę.
Ania pięknie podsumowała, co może być fajniejsze niż rycie na rabatkach. 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No niestety na pogodę wpływu nie mamy, a teraz nas zima znowu straszą, a już tak ładnie było, wiem, że na chwile pewnie wróci, ale po co, no po co pytam 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21