Moje Arboretum cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.2

Post »

Biedroneczko oj tak tak , ogród i Stasiu przywitali mnie pięknie, tylko co głupiemu po rozumie--od razu okna , firany i noc nieprzespana--ale już daję na wstrzymanie :) nie okna są najważniejsze tylko ludzie :)

-- 29 mar 2015, o 19:14 --

Krysiu to prawda i M i ogród się postarali, ech chce się żyć ;:224
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko moja piwonia krzewiasta rośnie byle gdzie :) po prostu wsadziłam pod różami bea żadnego przygotowania i tyle. Ziemie mam raczej lekko kwaśną , bo rośnie mech. A wychodzę z założenia ,że jak krzewowi będzie odpowiadało to urośnie jak nie , to nic nie pomoże i takich więcej nie sadzę . Uważam ,że same mają walczyć o przetrwanie ;:306 naprawdę , poza jakimś nawożeniem , nic koło krzewów nie robię :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Wszędzie dobrze ale i tak najlepiej w domu i w swoim ogrodzie, co?? ... :roll:
Piękna wiosna!
Dużo dobrego zdrówka!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea wszyscy mi zazdrościli Kudowy, a ja tęskniłam do domu i płakałam jak bóbr Stasiowi w telefon jak głupia :oops: i wolę własny dom, Stasia, ogród...jestem szczęśliwa ,że te WODY już się skończyły ;:306 Prawdziwy raj to zaraz będzie w naszych ogrodach :heja ale nie narzekam , terapia na pewno mi pomogła :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No mając takiego Stasia i tak piękny ogród .... nie można sie dziwić owej tęsknoty....... ;:168
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Karolinka wróciła. ;:138
Odpoczęłaś kochana?
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Karolino - ;:196 witaj , już wróciłaś ;:202 , jak ten czas szybko płynie , do Kudowy latem warto się wybrać , ładny , zadbany park tam mają i cudne hortensje , a przy okazji te wszystkie skałki można pooglądać i do Czech na dobre piwko skoczyć :tan , a o tej porze roku to nic tylko tą wodę pić ( mnie nie smakowała ;:185 0, ale ja tam nie za zdrowiem jeździłam tylko za widoczkami :uszy
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj wypoczęta Karolino ;:180 Fajnie jest wyjechać,chociażby po to tylko,żeby móc zatęsknić :D Oczary w tym roku spisały się wyjątkowo.U mnie zachwycał nie tylko obfitym,ale i długim kwitnieniem.Dojrzałam kwitnącego derenia jadalnego,będzie naleweczka? Złotokapa kwitnącego zazdroszczę,nic na to nie poradzę :wink: Z nadzieją podchodzę do swojego,ale to chyba jeszcze młodziak ;:131 Udanego sezonu życzę,niech twój bogaty ogród omijają choroby i szkodniki ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Witaj :wit

Jak to kobieta.Wypoczęła i od razu do roboty.
W ogrodzie już prawdziwa wiosna.

Kiedy mój dereń będzie taki śliczny?Czytaj duży.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiula odpoczęłam , odpoczęłam, miałam b. dobre zabiegi , no i wróciłam na gotowe , bo Stasiu pomalował mieszkanie, posadził ziemniaki ...więc mogę zająć się kwiatkami ;:306 Szukam wszędzie wiosny:) A co Ci tam urosło, wykiełkowało ? :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni wprawdzie prawie zimą byłam , ale nie myśl sobie ,że nie byłam w Błędnych Skałach ;:306
Góry stołowe znam z młodości , więc chciałam tę znajomość odnowić . Znalazły się chętne, same durne blondynki. Zapakowałyśmy się do auta w 5 sztuk. Za kierownicą Agata, tramwajarka z Łodzi i heja w trasę :heja a ,że szlaban był otwarty to pojechałyśmy lasem pod same kasy na górze. Droga leśna, jakaś wycinka, lód...masakra, ale Agata-tramwajarka dała radę . Potem hyc na rampę widokową i w trasę ;:65 szczelinami--kto był to wie jakie to szczeliny. A jeszcze teraz, śniegu sporo oblodzonego, niczym rynny do zjazdu saneczkowego....Dwie zostały przy nieczynnych kasach, bo nie chciały nóg łamać, a 3 poszły- w tym ja ;:306 Te dwie jak zobaczyły napis: JEDEN KIERUNEK MARSZU, to się załamały, bo nie wiedziały gdzie my wyjdziemy, koło Wałbrzycha , czy Wrocławia :?: ;:306 zaczęły latać , wołać ;:303 ale przecież nic nie słychać. Ja jednak uznałam ,że czas wracać , a skoro nikt taki głupi nie jest żeby za nami iść, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wrócić tą samą ścieżką, zwłaszcza,że torebeczka mi przeszkadzała , szczęście ,że miałam płaskie buty ;:14 Ale się dziewczyny ucieszyły,że nas widzą ;:108 No to w dół znowu po leśnej oblodzonej, wąskiej dróżce ;:71 Jakież było nasz zdziwienie kiedy zobaczyłyśmy zamknięty szlaban. Jeszcze większe malowało się na wytrzeszczonych oczach leśników, którzy na szczęście jeszcze byli. Nie spodziewali się osobowego auta nadjeżdżającego z lasu ;:oj Oczywiście dziewczyny mnie wykopały do negocjacji. Zaczęłam się tłumaczyć.....okazało się ,że szlaban był otwarty tylko chwilę bo wyjeżdżały samochody załadowane drewnem z wycinki. Panowie byli jeszcze w większym niż my szoku i kazali nam czym prędzej zmykać. Dwa razy nie trzeba było nam mówić

Obrazek

a to jest zdjęcie telefonem , na dowód ;:306

widzicie te szczeliny? to był początek naszej trasy, takimi się przeciska w Błędnych Skałach :) a tę blondynkę z torebeczką ? ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Przecież byś się zmieściła,trzeba było iść ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A myślisz ,że nie szłam :?: :!: jasne,że szłam , całą trase zrobiłyśmy ;:224
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam dzięki za życzenia zdrowia dla mojego ogrodu :) dzięki :) derenie jadalne mam dwa, ale owoców za mało aby była nalewka :( nie wiem czy tylko u mnie tak słabo kwitnie? a może dlatego ,że go mocno tnę, a on kwitnie na strych gałązkach ? :roll: Ale nie mam miejsca na wielkie drzewo :) a owocków trochę zbiorę :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolciu super przygoda blondynek, a tramwajarce Agacie należy sie medal ,że cało i zdrowo Was dowiozła na miejsce.Widok całkiem fajny i dobrze ,że robotnicy otwarli szlaban inaczej jak wrócilibyście do uzdrowiska????chyba rozwalając ten szlaban :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”