Mój ogród wśród łąk część 4
- Malgolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 4
Witaj Małgoś, jak zwykle ślicznie u Ciebie, trochę mnie pocieszyłaś bo ja myślałam że tylko mnie ogarnął ten depresyjny stan 

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam zamiar rozpocząć sadzenie dalii w ten weekend. Myślę, że ze spokojem można
Nie będzie aż takich długotrwałych i dużych mrozów, żeby miało zaszkodzić.
I nie nawoź rodka wieloskładnikowym tylko daj mu żelazo np florowit
Rododendrony są wrażliwe na przenawożenie.
Magnolii zazdraszczam

I nie nawoź rodka wieloskładnikowym tylko daj mu żelazo np florowit

Magnolii zazdraszczam

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pąki magnolii zachwycające,uwielbiam ten czas 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam w piątek, piątunio...mój ulubiony dzień. Zimno okropnie, wieje...Posiedzę sobie na FO, bo ostatnio czasu mam coraz mniej.
W ogrodzie coraz bardziej zielono, żółto, niebiesko, powoli zaczynają kwitnienie tulipany. Zdjęć nie zrobiłam ....za zimno. Ukrywam się pod kocykiem z wytrawnym czerwonym.
Monia - Anemony mam od zeszłego roku w gruncie. Nie wykopywałam. Zaczynają pączkować czerwone, a niebieskie sadzone jesienią mają na razie liście. Boskie mają te kwiatki, jestem w nich zakochana po uszy.
Aniu Anabuko - Futerko jak najbardziej ekologiczne
Olka - Anemony odkryłam w zeszłym roku i już na zawsze będą ze mną. Jak wymarzną, to trudno....kupię następne. A póki co, żadne nie zmarzły,kępki się rozrosły. Fajne są. Myślę, żeby powiększyć kolekcję.
Aguś - Marzenia należy mieć i je spełniać. Moja znajoma zawsze mi mówi, że jak wygra w totka to mi da kaskę, żebym oworzyła sobie sklep ogrodniczy
A Twoja córcia....oby jej tak zostało
Tulapku - Może i kokorycz, przyjmuję bez mrugnięcia.
Dorotko - Czyżbyś zamierzała mnie odwiedzić
Zapraszam, okropnie się cieszę
Mebelki na taras jeszcze nie zakupione, bo nic mnie nie chachnęło....ale damy radę
Karolka - Dziękuję
Aniu Anym - U mnie też wieje, codziennie mam nową fryzurę. A dzisiaj jeszcze zimno okropne.Żeby chociaż popadało, a z nieba pokropi i koniec. Sucho i zimno
Na brak czasu też narzekam...kilka spraw odłożonych na półkę się przypomniało o sobie.
Małgoś - W taką pogodę jak nie mieć deprechy? Polatałabym po ogrodzie, posadziła nowe nabytki, pokręciła się ....ech.
Mam nadzieję, że się ociepli i zajrzysz do mnie
Miłeczko - Zakupiłam florovit do nawożenia dolistnego. Dziękuję za radę. A dalii nie będę sadziła w weekend. Raczej wyciągnę łopatę do śniegu
Aniu Annes - A ja uwielbiam magnolie. Przyciągają wzrok. A zwłaszcza duże, ogromne drzewa. Mam tylko gwiaździstą, i jedną Nigrę ale ta ostatnia malutka i raczej mnie nie zaskoczy kwiatem.
Miłego weekendu
W ogrodzie coraz bardziej zielono, żółto, niebiesko, powoli zaczynają kwitnienie tulipany. Zdjęć nie zrobiłam ....za zimno. Ukrywam się pod kocykiem z wytrawnym czerwonym.
Monia - Anemony mam od zeszłego roku w gruncie. Nie wykopywałam. Zaczynają pączkować czerwone, a niebieskie sadzone jesienią mają na razie liście. Boskie mają te kwiatki, jestem w nich zakochana po uszy.

Aniu Anabuko - Futerko jak najbardziej ekologiczne

Olka - Anemony odkryłam w zeszłym roku i już na zawsze będą ze mną. Jak wymarzną, to trudno....kupię następne. A póki co, żadne nie zmarzły,kępki się rozrosły. Fajne są. Myślę, żeby powiększyć kolekcję.

Aguś - Marzenia należy mieć i je spełniać. Moja znajoma zawsze mi mówi, że jak wygra w totka to mi da kaskę, żebym oworzyła sobie sklep ogrodniczy

Tulapku - Może i kokorycz, przyjmuję bez mrugnięcia.

Dorotko - Czyżbyś zamierzała mnie odwiedzić

Karolka - Dziękuję

Aniu Anym - U mnie też wieje, codziennie mam nową fryzurę. A dzisiaj jeszcze zimno okropne.Żeby chociaż popadało, a z nieba pokropi i koniec. Sucho i zimno

Na brak czasu też narzekam...kilka spraw odłożonych na półkę się przypomniało o sobie.

Małgoś - W taką pogodę jak nie mieć deprechy? Polatałabym po ogrodzie, posadziła nowe nabytki, pokręciła się ....ech.
Mam nadzieję, że się ociepli i zajrzysz do mnie

Miłeczko - Zakupiłam florovit do nawożenia dolistnego. Dziękuję za radę. A dalii nie będę sadziła w weekend. Raczej wyciągnę łopatę do śniegu

Aniu Annes - A ja uwielbiam magnolie. Przyciągają wzrok. A zwłaszcza duże, ogromne drzewa. Mam tylko gwiaździstą, i jedną Nigrę ale ta ostatnia malutka i raczej mnie nie zaskoczy kwiatem.

Miłego weekendu

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu włochate pąki ślicznie sfotografowałaś.
Anemony też lubię, kwitły w ubiegłym roku, ale przepadły, oczywiście posadziłam kolejne. 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pomimo niesprzyjającej pogody udało mi się co nieco podziałać ogrodowo. Posadziłam poziomki, nowe świerczki, hortensję, kilka karp dalii. Wykopałam również hosty z hostowiska z zamiarem posadzenia ich w innym miejscu. Jejuńciu, jakież ogromne z nich wyrosły kapuchy
. Ledwo zipałam po akcji z nimi. Muszą się koniecznie wyprowadzić, bo miejsce w którym rosły zostało pozbawione kilku okolicznych drzew i słońce paliło je za mocno.
Soniu - Anemony są cudne. Czekam z niecierpliwością aż zakwitną mi niebieskie. A przynajmniej mam taką nadzieję
W moim domowym foliaczku....
Bakłażany

Selerki

Cleome ciernista

Pomidorki

W warzywniku
dostałam słomę i okryłam moje roczne truskawki....

nowo posadzone kapusty dostały ochronę z plastikowych butelek, jak widać ochrona przed chłodem nie zdała egzaminu

W sadzie
Pepsi otrzymała zadanie zostać koniem i specjalnie dla niej zbudowano poniżej widoczne przeszkody z którymi radziła sobie nieźle...jako dyżurny kucyk na padoku

I moje kwiatuszki w zbliżeniu
omieg puszcza oczko

cesarska pokazała koronę

musiałam zajrzeć do tego zaczarowanego świata

dla nich mam szczególny sentyment

szczególny układ geometryczny

Miłego wieczoru

Soniu - Anemony są cudne. Czekam z niecierpliwością aż zakwitną mi niebieskie. A przynajmniej mam taką nadzieję

W moim domowym foliaczku....
Bakłażany

Selerki

Cleome ciernista

Pomidorki

W warzywniku
dostałam słomę i okryłam moje roczne truskawki....

nowo posadzone kapusty dostały ochronę z plastikowych butelek, jak widać ochrona przed chłodem nie zdała egzaminu

W sadzie
Pepsi otrzymała zadanie zostać koniem i specjalnie dla niej zbudowano poniżej widoczne przeszkody z którymi radziła sobie nieźle...jako dyżurny kucyk na padoku

I moje kwiatuszki w zbliżeniu
omieg puszcza oczko

cesarska pokazała koronę

musiałam zajrzeć do tego zaczarowanego świata

dla nich mam szczególny sentyment

szczególny układ geometryczny

Miłego wieczoru

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Małgosiu
po dłuższej mojej nie obecności .
Jestem pod wielkim wrażeniem ile się u Ciebie dzieje , u Ciebie bakłażany już takie duże a moje jeszcze nie wysiane
tyle masz sadzonek ale będzie sadzenia.
pozdrawiam 

Jestem pod wielkim wrażeniem ile się u Ciebie dzieje , u Ciebie bakłażany już takie duże a moje jeszcze nie wysiane

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu rozsady wzorcowe, moje dużo mniejsze, no może pomidorki ciut więcej wybujały. Bakłażany za późno posiałam
Kwiatki też Ci się spieszą
a ja na młode truskawki użyłam słomy i zimowego okrywania karczochów. Tylko dwa przetrwały zimę i nornice
Pepsi a la kucyk, a wysterylizowany? Marta też ma swojego w połowie haszczaka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5&start=28 śliczny jest i ma jedno oko niebieskie i jedno brązowe 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Wyściółkowanie truskawek słomą było świetnym posunięciem - będziesz miała czyściutkie, śliczniutkie owocki.
Ja w międzyrzędy rzucam na przedwiośniu słomę z gnojem.
Do czasu owocowania obornik się wypłukuje w ziemię, a owoce leżą na słomie.
W czasie lata słoma rozkłada się i tworzy próchnicę na kolejny sezon.
Ja w międzyrzędy rzucam na przedwiośniu słomę z gnojem.
Do czasu owocowania obornik się wypłukuje w ziemię, a owoce leżą na słomie.
W czasie lata słoma rozkłada się i tworzy próchnicę na kolejny sezon.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Z przyjemnością obejrzałam kwitnącą Twoją wiosnę , u Ciebie Małgosiu anemony w pąkach i lada moment otworzą swoje płateczki,ja też mam niebieskie i czerwone,rosną w pół cieniu ,i kwitną bardzo późno , muszę im koniecznie zmienić stanowisko,tylko nie wiem czy zrobić to teraz czy po kwitnieniu 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Małgoś
Piękne kolorki
I anemonki tez ci juz zaczynają.U mnie też kila zaczyna.A kilka jeszcze je dokupiłam i dosadzę to potem w lecie, albo na jesieni zakwitna , jak w ubiegłym roku mialam
Korona śliczna.No i pani Pepsi, dostojna, piękna jest
Ale wrzywek juz masz.
Ja juz kilka ogórków posiałam i mam, du=yńki i arbuza( tegoroczny eksperyment będzie)

Piękne kolorki

I anemonki tez ci juz zaczynają.U mnie też kila zaczyna.A kilka jeszcze je dokupiłam i dosadzę to potem w lecie, albo na jesieni zakwitna , jak w ubiegłym roku mialam

Korona śliczna.No i pani Pepsi, dostojna, piękna jest

Ale wrzywek juz masz.

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Małgosiu, ja to jakaś niedorobiona jestem - jak ta wiosna zupełnie
. Tak sobie ostatnio myślałam o Tobie, a tu wąteczek wypasiony, jak ta lala. No, kto to widział w środku zimy wątki otwierać, kiedy moje szare komórki śpią snem sprawiedliwego. Później się błąkam, szukam i nadgonić nie mogę. Uff... Teraz przynajmniej będę na bieżąco.
Niby zimno i ponuro, ale rośliny się nie dają i od razu robi się weselej. Nawet kiedy pada śnieg i wichrzysko łeb urywa, to widok z okna ładniejszy
. Anemonki już Ci pięknie wystartowały. Moje zasiliły zimowy tłuszczyk jakichś gryzoni zapewne
. Korona cesarska też już lada chwila... Aż miło popatrzeć.
Na mojej działce wciąż etap krokusów, więc się nacieszam gdzie mogę.

Niby zimno i ponuro, ale rośliny się nie dają i od razu robi się weselej. Nawet kiedy pada śnieg i wichrzysko łeb urywa, to widok z okna ładniejszy

Na mojej działce wciąż etap krokusów, więc się nacieszam gdzie mogę.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ach za chwile będą truskawki
Kapuste zasadziłas , nasza dopiero kiełkuje ;
Ten świat piękny , bliski

Kapuste zasadziłas , nasza dopiero kiełkuje ;

Ten świat piękny , bliski

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Piesek z dziećmi
i wiele pięknych kolorków 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ja swoje truskawki obsypuję sianem po wertykulacji - nie mam dostępu do słomy , a już do takiego o jakim piesze Madzia to
, ale nie można przecież mieć wszystkiego - więc jak się nie ma co się chce to się ma co się ma
, zagmatwałam się jakoś
, Ty piszesz że ja mam podgrzewany ogród , Ty
- a u Ciebie to niby skąd takie piękne kwiatki ?
Na moim Chałapucie to tylko kleszcze jeżdżą
a Pepsi
Zauważyłam że jak wyciągałam w zeszłym roku anemnonki to musiałam kilka przegapić i wyłażą takie pojedyncze sztuki , dziękuję Ci za podpowiedź w tym roku na pewno zostawię je w ziemi na zimę

Na moim Chałapucie to tylko kleszcze jeżdżą

Zauważyłam że jak wyciągałam w zeszłym roku anemnonki to musiałam kilka przegapić i wyłażą takie pojedyncze sztuki , dziękuję Ci za podpowiedź w tym roku na pewno zostawię je w ziemi na zimę

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo