W donicy, koszu lub pojemniku - piku
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witam Cię Karinko- zachęcam Cię do uprawy azalii bo to piękna roślina, choć niektórzy twierdzą, że jest trudna w uprawie. Kwitnie dwa razy w roku, latem i zimą a więcej o jej uprawie już pisałam na str. 22 post z dn. 31.01.08 godz 12.36, oraz str. 25 post z dn. 03.03.08 godz 12.01 więc nie chciałabym się powtarzać :P
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
podziwiam Twojego krotona bo jak wiadomo są to trudne w hodowli rośliny.
Też ostatnio nabyłam krotonika powiedz mi jak pielęgnujesz swój okaz ?
Codziennie go zraszam bo podobno to lubią ,dobrze robie czy raczej zaprzestać?
Mój nie wygląda zbyt zachwycająco bo kupiłam z przeceny rzuć proszę na niego okiem .

Też ostatnio nabyłam krotonika powiedz mi jak pielęgnujesz swój okaz ?
Codziennie go zraszam bo podobno to lubią ,dobrze robie czy raczej zaprzestać?
Mój nie wygląda zbyt zachwycająco bo kupiłam z przeceny rzuć proszę na niego okiem .

- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witam Cię Ewo- jeśli chodzi o mnie to niestety nie mogę świecić przykładem co do uprawy roślin domowych, ponieważ odkąd zajęłam się ogrodem nie mam dla nich zbyt wiele czasu. Dlatego też ani krotona ani innych roślin które tego wymagają nie spryskuję. Myślę, że ratuje je to że nie mam centralnego ogrzewania
i powietrze w domu nie jest zbytnio wysuszone. A krotona spryskuję jedynie od czasu do czasu jakimś środkiem na przędziorki ponieważ często go atakują. Myślę, że więcej cennych rad uzyskałabyś od Przemo, który jest świetnym roślinnym doradcą :P