Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Martusiu a ja się rehabilituję i ogród czeka, a oprócz tego mnóstwo spraw rodzinnych, może jeszcze zima nam odpuści :oops: Całuję i miłych snów Ci życzę ;:196
Krysiu wiem i cieszę się ;:168
Alu Krysia od dawna na wyspie nam towarzyszy więc nieraz się spotkacie.

Dobrej nocy, bo jutro mam trudny i intensywny dzień!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu Wyszanów .
Dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Znam Wyszanów, nawet tam mieszka mojego męża siostra.Ale ten świat maleńki ;:306
Dobranoc.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu, Krysiu albo to nasze FO zmniejsza świat :D

Za oknem było biało, ale topi się i zamienia w kolejną warstwę błota ;:oj
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Cześć Marysiu! Dzionek zapowiada się okropnie, do tego u mnie na dokładkę zapowiadają deszcz ze śniegiem ;:219 Na szczęście dzień będę miała tak intensywny, że pewnie nawet nie zdążę się zastanowić nad pogodą. Dobrze, że wstawiłaś letnie fotki, wniosły dużo ciepła i koloru. Czy Agnes szybko gubi płatki? Pytam, bo mam inną rugosę i jestem ciekawa, czy ta nietrwałość kwiatów to może wspólna cecha rugos? A jak z powtarzaniem u niej? Czytam, że okazjonalnie powtarza. O mojej piszą, że powtarza, a ja własnie powiedziałabym, że kwiaty pojawiają się okazjonalnie. Co prawda stale coś się wykluwa, ale są to pojedyncze 2-3 kwiaty na krzaczku.
Co do Rhapsody (bo to ona na 2 zdjęciu?), to cudowna róża, prawda? Moją - na własnych korzeniach, w zasadzie ciężko nazwać różą.. Ponieważ nie mam doświadczenia z własnoręcznie wyhodowanymi w ten sposób różami, nie wiem, czy jej aż tak powolny wzrost jest normą, czy może akurat ona do tego się nie nadaje. W przyszłym roku będę mogła powiedzieć coś więcej. Jeśli nie zdecyduje się rosnąć, będzie musiała ustąpić miejsca na rabacie innej, a sama pójdzie w jakiś doświadczalny kąt :twisted:
Ściskam i życzę, by dzień upłynął Ci pozytywnie i jak najszybciej ;:168
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko odpowiem szybciutko,bo do wieczora pewnie będę krążyć i też załatwiać wiele spraw.
Róża Agnes to typowa rugosa! chociaż jest u mnie pierwszy sezon letni i kwiatów jest niewiele bo i krzak jest niewielki. W lecie było chyba cztery czy pięć kwiatków, a jesienią dwa lub trzy. Wszystkie szybko przekwitły :wink:
Róża na drugim zdjęciu to Rosa gallica Violacea. Kwitła pierwszy raz, a kwiaty ma prześliczne i mocno pachnące. Teraz jest na niej mnóstwo owoców i liście dalej są na roślinie jedynie mocno ściemniały. Mam parę róż na własnych korzeniach i np. Chopin mocno rośnie i niczym się mnie różni od tej szczepionej. Czytałam jedynie że te na własnych korzeniach łatwiej wymarzają, ale czy to prawda nie wiem, wiem że do produkcji towarowej łatwiejsze jest szczepienie. Milenko no to niech nam dzień szybko i szczęśliwie minie ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Maryś forum przybliża ludzi.Za oknem jest mgła i chłodno chociaż mrozu nie ma,teraz jest 6 stopni.Muszę okopczykować dziś resztę róż i zabrać z tarasu oleandry.Datury mają jeszcze bardzo dużo liści i muszą postać jeszcze trochę na dworze.
madonna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 lis 2014, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam z rana. U mnie mgla ze wokol nic nie widac.
Marysiu dziekuje za informacje. Teraz nie bardzo mam juz odwage z pisaniem wchodzic na inne watki.Widze dopisanie ze moge pisac bez polskich znakow.Przyznam sie, ze nie mam ochoty czytac tego regulaminu bo tyle tego tam jest!Milego dnia.
Użytkowniczka otrzymała zgodę na pisanie bez polskich znaków diakrytycznych. Adm.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ;:196 Co ja czytam u Ciebie zima ??? ;:oj ;:oj u nas z rana zaświeciło słonko ale teraz zrobiło się ciemno prawie noc - kto wie czy nie sypnie czymś białym . Kuruj się kochana ;:168
życzę zdrówka i ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu mój oleander jeszcze jest na tarasie, ale datury są w korytarzu i mają takie cherlawe listeczki...nie wiem czy to oberwać?
Dzisiaj dokupiłam ziemi i też muszę obsypać róże, bo w końcu obudzę się w 10 st. mrozie z różami nie okrytymi ;:223
Hanno głowa do góry kto nie pokonuje trudności to nic nie ma ;:168 chcesz być z nami na wyspie to pisz w ogrodowych wątkach, pytaj jeżeli coś Cię interesuje. Jak nie masz odwagi to pisz u mnie, możesz pokazać jakieś zdjęcie swoich roślin, czy ogrodu i uzbieramy posty tylko dłużej trzeba będzie zbierać :D Już Ci się żadna krzywda nie stanie ;:4
Tereniu Kochana jak się wczoraj kładłam spać i zobaczyłam tą złotą łunę to już wiedziałam, że białe leży! Rano jak szłam do kur, to lało się po rynnach i śnieg topniał na potęgę, a ja musiałam uważać żeby się d.... nie przejechać po błocie ;:306 Na horyzoncie chmury śniegowe, ale prognozują deszcz. Mam teraz inne zabiegi niż zwykle i mam nadzieję na poprawę, a poza tym przez zimę kręgosłup się zregeneruje ;:224
Ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Datury moje stoją zawsze na tarasie tak długo aż opadną im wszystkie listki,bo trzyma je na klatce schodowej i strasznie mi póżniej bałaganią.Listeczki bym oberwała bo i tak odlecą a bałaganu mniej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu to poobrywam listki bo są rachityczne seledynowe. Mam też cannę w donicy, która w końcu nie zakwitła i nie wiem czy ją w tej donicy zostawić czy wyjąć kłącza jak liście uschną.
Widzę, że część tekstu zniknęła chyba ktoś czuwa nad naszą rozmową to pisz na wyspie tam można o wszystkim ;:4

A ja pokażę coś na rozweselenie :D piwoniowo !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru !
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś tak piękne masz piwonie że poczułam ich zapach ..naprawdę oj moja wyobraźnie działa dzisiaj :) moje piwonie a zaledwie dwa krzaczki na dużej skarpie nie pokazały się chyba coś je zjadło. :oops:
wykład o różach przeczytałam i znowu dziś nie obsypałam ,worek ziemi jaki miałam wyparował ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Maryś canny można obciąć i zostawić do wiosny w donicy,jak masz takie pomieszczenie że nie przemarza.
Na wiosnę trzeba jednak je podzielić bo rozsadzają kłącza donicę.
Część wpisu sama przeniosłam na wyspę,bo czyta ogrodowy i wyspę i się pogubiłam :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu piękne piwonie ;:333 ,a cany przytnij i z donicą schowaj .

-- 25 lis 2014, o 18:45 --

Ha, Krysiu pisałyśmy prawie w jednym czasie :D
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”