Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Kiedyś marzyła mi się również Grace właśnie dla tych daliowych kwiatów i kolorek cudniasty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu tylko kwiaty ma w rzeczywistości mniejsze niż u dalii ;:108

Andziu teraz przed nami długa zima,więc doedukujesz się w trawkach :uszy
Już widzę u Ciebie piękne trawy ,masz gdzie posadzić,przestrzeń idealna dla trawek ;:333

Milenko teraz dopadła mnie skrętnikoloza ;:306 Fiołkoza niestety musiała odejść,bo alergia podobno na fiołki ;:222
Storczyki jeszcze można pokochać,tez swego czasu miałam ich chyba z siedem.Kwitły po 3 lata,po czym chyba zagniwały...jednego teraz mam i starczy ;:224
Ja nadal kocham róże,wciąż je domawiam,a potem zachwycam się każdym pąkiem.Hot Chocolate to pięknotka,ma niespotykany kolor kwiatów i wciąż kwitnie ;:108 Dla takiej ślicznotki najładniejszy apartman wybierz ;:333
Annabelle pewnie i u mnie już sucha,kilka dni mnie nie było na działce...tęsknię okrutnie ;:145
Miskant Giganteus zakwitł cudnymi,różowymi pióropuszami ;:167 Zrobił mi solidną niespodziankę ;:215

Gabi wydrapana i wyczochrana...właśnie sobie śpi ;:170

Hot Chocolate z czerwca 2014 ;:167 Kolor na zdjęciu oryginalny...

Obrazek

Jadziu właśnie ten kolorek mnie uwiódł ;:167
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nigdy nie widziałam w realu Hot Chocolate, ale na Twoim zdjęciu wygląda wspaniale ;:138 . A jak z jej zdrowotnością?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko zdrowa jak rydz jak na razie....no może kilka listków przez cały sezon oberwałam... ;:224

Dla Ciebie jeszcze jedno modelki Hot Chocolate ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Kolorek niesamowity ;:oj . Tylko do czego ona by mi pasowała :? ?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Też miałam kiedyś skrętnika. Koleżanka mi wyhodowała. Był niebieski, pięknie kwitł i był ....no właśnie był. Ja go zamordowałam jak zwykle przelewając go.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Annes 77 pisze:....Psinka ogródek uwielbia.Jak tylko zawołam,że jedziemy na działeczkę,to zaraz kręci główką ;:306 Yorki mają to w naturze,żę zachowują się tak jakby rozumiały człowieka ;:108
;:7 Annes, to nie tylko Yorki , inne tez........ i nie "jakby rozumialy", ale one rozumieja....
Moj (bokser), jak jestesmy na wakacjach u babci, kibluje godzinami pod plotem..... ;:306 . Coz moze byc piekniejszego ;:108 .

Twoje czekolada zjawiskowa...., widzialam ja na zywo u Justi......, Twoje zdjecia oddaja w 100% jej piekno ;:215 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Grace zachwycająca ;:167
Hot Chocolate ma taki oryginalny ten kolor.
Moja z donicy poszła do gruntu i ładnie zaczęła przyrastać ;:108 Muszę ją dobrze okryć na zimę, aby nie zmarzła.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko moja rośnie niedaleko Novaliski ...w ogóle kolorystycznie nie pasuje,ale ja nie mam dużo miejsca,by zestawiać wszystkie w podobnej tonacji ;:224

Alexia tak oczywiście,że wszystkie rozumieją,ale yorki utożsamiają się z człowiekiem.Moja fryzjerka mówi,że one są uczłowieczone,jak mówię to kręcą łepkiem w różne strony ;:306 Miałam kiedyś kundelka i mam porównanie,że wcale mnie nie słuchała ;:108
Moja strasznie tęskni jak ją zostawiamy na kilka dni,ale najgorzej jest w pierwszym dniu,a potem się przyzwyczaja ;:108 Moja mamcia ją uwielbia i zawsze kiedy ją ma u siebie to rozpieszcza ;:224 ostatnio kupiła jej kaczuszkę piszczącą,radości było co niemiara ;:306

Hot Chocolate bardzo pragnęłam i nie żałuję zakupu ;:215

Pepsi staram się ich nie przelewać,wyczytałam,że je traktuje się podobnie jak storczyki,czasami można zapomnieć o podlewaniu,wyjdzie na dobre ;:333

Dorotko ja też okrywam te wrażliwsze róże,dobrze,że nie wszystkie trzeba przykryć kopczykiem,ale około 50 na pewno tak ;:333

Ghislaine de Feligonde z Błękitnym Aniołem w czerwcu ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu widzę,że po woli przestawiasz się na sezon parapetowy :wink: Trzeba jakoś przetrwać ten chłodniejszy czas i chociaż palce pobrudzić w doniczkowej ziemi.
Na ile róż czekasz? Oj, nie chciałoby mi się w tej zimnicy teraz sadzić :wink:
Grace jest niesamowicie urocza, a Hot Chocolate kusi niemiłosiernie.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak to alergia na fiołki? ;:oj Naprawdę?
Czekoladka - no brak słów normalnie, fenomenalne kolorki ;:167 Ja już przestałam się przejmować aż tak bardzo dopasowywaniem kolorystycznym. Osobiście posadzę ją w towarzystwie innych wpadających w odcienie czerwieni i pomarańczy, tj. Edith Holden, Nostalgie, L. D. Braithwaite i miniaturka nn pomarańczowo-czerwona. Zastanawiam się, czy jeszcze Piano tam nie dokoptować, czy może dać Piano jako mocniejszy akcent przy Rosomane Janon, Henrietcie Barnett, Wellbeing, Louise Clements, Easy Does it i L. Lucii. Jednego staram się trzymać - żółte z różowym trochę mnie drażni, na szczęście duet Giardiny z Graham Thomasem rozwiązał u mnie poziom wód :lol:
Zgadzam się z Tobą, że niektóre psy są jakoś bardziej "uczłowieczone" i nie ma w tym żadnej przesady ślepo zapatrzonego właściciela. Miałam kilka psów, ale żaden nie rozumiał tyle, co Liczi. Pewnych komend czy zwrotów nigdy go specjalnie nie uczyliśmy, a chwycił je w mig. Pewnie ktoś powie, że to powtarzalność sytuacji wyrobiła w psie nawyk, może to i prawda, może też wpływ ma inteligencja konkretnego psiaka. Ale i tak uważam, że L. rozumie zdecydowanie więcej niż wszystkie wcześniejsze pieski, skądinąd również przekochane :D
Zapomniałam w poprzednim poście napisać o Grace - faktycznie kwiat ma jak dalia, piękna! ;:303 Ale do grudnia staram się być niepodatna na nowe różane wdzięki ;:306 No, jeszcze trochę ponad miesiąc i pewnie będę planować zakupy wiosenne ;:183 ;:203
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ghislaine de Feligonde z Błękitnym Aniołem w czerwcu bardzo mi się podobają, pasują do siebie takie delikane formą i kolorem, subtelne.
Hot Chocolate - zupełnie inna ale bardzo ładny kolor.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ale cudne to zdjęcie Ghislaine z Błękitnym Aniołem ;:oj.
Moja różyczka kiwa się przy furtce taka samotna ;:174, podpowiedziałaś mi dla niej towarzystwo ;:333.
Dzięki ;:180.
Czekoladę uwielbiam w każdej postaci, ale takiej róży nie mam. Błąd???

Buziaki sloneczne, choć za oknem lodowato - Jagi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno nadal,nawet jeden promyk nie zdoła się przedrzeć przez te wstrętne,bure chmurzyska ;:222
Czekam na kuriera z różyczkami ;:65 W niedzielę ma być z deka cieplej to polecę je posadzić,wykopać dalie( wiem...pisze to już piąty raz chyba) ;:306

Alu dni krótkie,coraz krótsze,będę podziwiała parapetowce i dam radę do wiosny.Biorę się wtedy do czytania,wertowania starszych gazetek ogrodniczych...Dobrze,że niedziela ma być ciepła,bo trochę zimno by mi było sadzić róże,gdy na dworze 4 stopnie brrrr.
No trudno poświęcę się i posadzę,zawsze przy tym myślę o czerwcu i widoku,na który czekam ;:65
Czekam na 4 róże Celebrating Life,Savoy Hotel,Lawender Ice oraz Lacre ;:108

Milenko naprawdę fiołki mogą alergizować,też się zdziwiłam ;:oj
Masz rację,że żółty z różem gryzie się w moich oczach ;:108 Piano rośnie u mnie oddzielnie,nie potrafię jej z niczym zgrać,więc rośnie osobno ;:224
Och plany wiosenne uwielbiam ;:333 W styczniu będę siała do kuwetek jednoroczne.przecież to już tak blisko prawda? ;:303

DTJ zestawik ten bardzo lubię i co roku jest coraz ładniejszy ;:333

Jagódko ja właśnie dlatego,że uwielbiam czekoladę w każdej postaci skusiłam się na Hot Chocolate ;:oj Myślałam,że masz smakowitą różyczkę ;:224
Różyczka samotna przy furtce? Muszę jej poszukać ;:333
A może Laguna?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Annes, nie szukaj mojej samotnej Ghislaine przy furtce ;:185.
Nieładna była przez cale lato, żarły ją mszyce, przędziorki i skoczki,kwitła też marnie.
Aż wstyd było ją fotografować :oops:.
Może Błękitny Anioł choć trochę zamaskowałby jej brzydotę, a może w tym sąsiedztwie sama się zawstydzi i poprawi swoją urodę ;:218 ?
Laguna nie będzie pasowała, choć przepiękna, bo obok rośnie żółty Graham Thomas.
Piękne róże zamówiłaś ;:333. Z wymienionych wspólna nam jest Celebrating Life, ale na Lavender Ice jeszcze mam ochotę...
No i chyba należy nabyć Hot Chocolate ;:209.

Jest cudnie, ale koszmarnie zimno, więc porządkuję dom.

;:196 Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”