Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wesz co .. mi chyba kwitnie to samo co Tobie :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak widzę nie jestem sam :) Jak na razie propozycje co do rośliny to ostróżka łąkowa i bodziszki ;) Niestety żadna nie pasuje :(
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

To na bank ostróżka, może letnia? Roślina jednoroczna, a jej wzrost, pokrój i witalność zależą od warunków, u mnie w ogrodzie nawet rosnące koło siebie znacznie się od siebie różnią.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wystarczyło, że Ariel mnie odwiedził i problem z głowy --> wydaje mi się że to właśnie Ostróżka Letnia :) Jaka ulga. Moje kwiatki są rzadsze ale bardzo podobne np. do tych z tej strony:
http://www.ogrodniczy.eu/img/product/702/kind/2/html/1
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W tamtym roku też miałem hiacyntowe i były takie jak Twoje. Coś się nie udają.
A ostróżki łatwo się rozsiewają, więc za rok też je będziesz miał. Ja z moimi w tym roku walczę! Upodobały sobie szczególnie skalniak.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To troszeczkę powalczysz bo szybko zakwitają i zawiązują nasiona. Widzę, że nie ma miejsca na nie na Twoim skalniaku, ale zapewne gdzieś indziej je ulokujesz :) Osobiście większość nasion zebrałem i tylko sporadyczne rosną w ogrodzie. Już niedługo tam jadę, więc będzie tutaj chwilowy przestój ;)
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę mam zgrup[owanych w jedno miejsce, ale cągle wszędzie wyrastają, w sumie w części ogrodowej niech sobie będą, ale przy skalniaku nie, wystarczy że babcia posiała cynie :roll:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Arielu - każda roślina jest piękna i fajna do póki jest na właściwym miejscu. Znam ten ból jak rośliny się same rozsiewają tak gdzie nie potrzeba - przypadek lwiej paszczy i floksa ;) a jeśli chodzi o cynie to ja je bardzo lubię :)

Sprekelio
- miło że wpadłaś i obejrzałaś mój ogród. Jednak z tulipanów zostały mi w większości zdjęcia. Tegorocznej wiosny zagnieździły się w moim ogrodzie wstrętne nornice :evil: które zdjadły mi większość tulipanów i szafirków a teraz chcą mi zjeść mieczyki (babcia wysypała trutkę na myszy, a koty łapią co mogą).
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

38 ) Frezje

Nareszcie się doczekałem. Pierwsza z moich frezji jest biała, teraz czekam na kolejne (chyba niepotrzebnie się martwiłem, że z moimi frezjami jest coś nie tak).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ps. jeśli ktoś ma nadwyżki cebulek--> tulipanów, narcyzów, hiacyntów, krokusów, szafirków czy innych których nie wymieniłem to z chęcią przyjmę ;)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No proszę ładne roślinki w ogrodzie a do tego frezje w doniczce które mają kwiaty, dobrze że są osoby które tak jak ty lubią rośliny. :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krzysiu - fajnie ze wpadłeś, nie wiem czemu ale w tym roku upodobałem sobie malutkie cebulki czyli krokusy i frezje. Są to moje oczka w głowie :)

A tutaj ciąg dalszy kwitnącej frezji:
Obrazek Obrazek

ps. jeśli ktoś ma nadwyżki cebulek--> tulipanów, narcyzów, hiacyntów, krokusów, szafirków czy innych których nie wymieniłem to z chęcią przyjmę ;)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak widać oczka w głowie mają się bardzo dobrze i pięknie kwitną. Jak na razie to ja jestem zajęty prostą zroślichą którą niedawno dostałem i chce ją posadzić do hydrożelu z nadzieją że coś z tego będzie. ;:80
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mają się dobrze :) Fajnie że mnie odwiedzasz :) Mam nadzieję że uda Ci sie wyhodować tą roślinkę - trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki też mam taką nadzieję cichą. Jakie masz jeszcze frezje ciekawe :?: :) tzn chodzi mi o kolor :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kolejne fotki frezji

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Muszę Was poinformować o dwóch faktach:

1) Zaliczyłem wszystkie egzaminy w tej jakże długiej sesji. Było ich pięć, ale od dziś należą do przeszłości. Nawet ta okropna fizyka okazała się nie taka straszna (chociaż trwała 3 dni i zjadła mi tyle nerwów że to szok) dostałem z niej 3,5 ;:1

2) Jutro wyjeżdżam naokoło miesiąc na wieś do mojego ogrodu. Na pewno cały zarósł więc czeka mnie dużo pracy. Musicie uzbroić się w cierpliwość i poczekać na kolejne foteczki. Z racji tego że nie mam tam internetu nie będę mógł śłedzić zmian na forum, ale postaram się to odrobić po powrocie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”