Sumatra przepiękna!!! To moje niespełnione (jeszcze) chciejstwo. Zaopatrzyłam wprawdzie w taką tuż przed zimą, ale to nie był dobry czas, bo przez zimę mi się nie ukorzeniła, jak należy i w końcu padła.
Widzę, że okien w domu nie musisz myć, bo i tak nie widać w jakim są stanie Zresztą, kto by tam patrzył na okna, jak tyle przed oknami do oglądania jest!
Cudna ta Cudata, te jej włochate kwiatuszki Jest na liście moich chciejstw. Listeczki też ma ciekawe, przynajmniej tak wyglądają na zdjęciach.
Pozdrawiam.
Witaj
Pochłonęłam Twój wątek jednym duszkiem
Śliczne masz roślinki, uwielbiam różnorodność kolorków. H.Caudata Sumatra przepiękna
Będę częściej wpadać do Ciebie
Ja podobnie jak Patrycja zapytam, jak tam Twoje cudowne pelargonie zimę przetrwały.
A Caudata Sumatra przepiękna, te kwiaty kudłate kwiaty i super liście
Dziękuje Wam Kochani za odwiedziny i zapraszam oczywiście ponownie.
Co do Pelargonii, to niestety, u mnie zima dla tych roślin nie jest łaskawa. Przetrwało kilka, które upchałam na klatkowym oknie, a upchać się dały tylko takie mniejsze. Inne miały za mało światła i niestety nie dały rady. Ale już zamówione nowe, więc na balkonie i w tym roku pustek nie będzie. W postanowieniu noworocznym miało być mniej, miały być luzy... ale nie będzie... znowu.
Dzisiaj znowu fotki zeszłoroczne, ale wyszły takie fajniutkie, że szkoda je schować do 'szuflady'.
Kilka moich listopadowych rojniczków.
Dobrze, że wpadłam tu pooglądać, bo akurat przeczytałam o twoim podlewaniu na raty i mi się przypomniało, że miałam moje podlać
Z rojników masz bardzo fajną kompozycję, ładnie kolorystycznie się zgrywają https://lh5.googleusercontent.com/-FHJx ... 200938.JPG zwłaszcza to zdjęcie tak pokojowo nastraja