Aniu,cieszę się ,że chociaż czasem jesteś w moim ogrodzie ,ja rozumiem ,że nie mamy za wiele czasu ,wszystko tak szybko zakwita ,że i na forum pędzi,pozdrawiam i zapraszam znowu
Iwonko,jaki tam pokaz,ale miło,że się podoba,i miło,że wracasz,buziaczki dla Ciebie
Marysiu,bardzo lubię ostróżki ,a miałam już takie same chude samosiejki ,więc teraz na wiosnę nasadziłam nowych malutkich ,a tu wyrosły takie grubasy i tak bardzo zakwitły ,teraz będę się starać ,żeby się rozrosły wszerz ,pozdrawiam i całuję mocno
Ewuniu,fajnie ,że już możesz być z nami ,ostróżki to też takie babcine kwiaty i dlatego tak u mnie goszczą,uwielbiam je,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Aniu,dzięki za odwiedziny i pochwały, to takie miłe ,chociaż próżne,ale myślę ,że to nie taka straszna wada

,pozdrawiam
Bogusiu,dziękuję ,tak mi miło,że Ci sie podoba ogród ,aż chce się w nim pracować ,pozdrawiam gorąco
Violu,ja nie mam jednorocznych ostróżek to wszystko bylinowe,tylko mam sporo odmian,nasiona postaram się zebrać ,chociaż nigdy nie zbierałam do tej pory żadnych nasion,było tyle co się same wysiały i mi wystarczyło,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Aniu anym,miło,że jesteś ,cieszę sie z Waszych wpisów i odwiedzin ,dziękuję
Moniczko,witam Cię gorąco w ogrodzie, furtka zawsze otwarta ,więc przychodź ile chcesz ,bardzo zapraszam,ja też kocham piwonie ,ostróżki i róże i dalie i lilie i wszystkie kwiaty ,które były w ogrodzie mojej babci ,tak już mam i jest to taki wiejski styl ogrodu ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Ewo,moja semiplena też ma 3 lub 4 lata ,ale jak Twoja zaczęła rosną to już teraz będzie zasuwać ,masz rację z tymi zdjęciami ,kiedyś zastanawiałam się co ja tak długo robię z tym aparatem w ogrodzie,ale obejść tyle ścieżek i zakątków ,i ile razy coś zgubię i nie mam zdjęcia

,dopiero oglądając na forum opamiętam się ,że u mnie też taka roślina kwitnie,pozdrawiam
Iwonko,trillum bardzo proszę odezwij się ,bo myślałam ,że o mnie zapomniałaś, dziękuję że dzisiaj się wpisałaś,pozdrawiam i zapraszam znowu
Marysiu,nie grasowałam ,bo miałam gości,dzięki za pamięć i uświadomienie ,że ktoś na mnie czeka ,bo to mnie pewnie mobilizuje i jest mi bardzo miło,dziękuję,buziaczki dla Ciebie
Izuniu,dziękuję za pochwały ,staram się ,żeby ten ogród jakoś wyglądał ,a takie pochwały jeszcze bardziej mobilizują,pozdrawiam i mocno ściskam
Ulciu,cieszę się ,że się podoba w ogrodzie ,i że mogę w taki sposób podzielić się nim z Wami,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie