Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13
Wandziu -super ten powojnik na drzewku, ja wsadziłam od Stasi -swojego pod brzozą, zobaczymy czy da radę, brzozę owinęłam siatką na kreta(została) może da radę się piąć po brzozie.Kolorek Twój ma piękny
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Wandziu dzięki serdeczne postaram się choc wpaść na chwilkę po niedzieli mam być u lekarza, rabatka Pastelkowa i słoneczna 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, znowu sobie powzdychałam! U mnie na posterunku została Gloria Dei i Bonica, reszta łapie oddech. Cudownie popatrzeć u Ciebie. Zachwycona jestem Balleriną! W takim rozkwicie jest imponująca!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dziękuję Wam wszystkim za wizyty i sympatyczne wpisy w czasie mojej nieobecności.
Weekend spędziłam w przyjaznej i rodzinnej atmosferze wśród lubelaków, w okolicach Zwierzyńca, u forumowiczki Ani o nicku MŁODA. Wrażenia jak zwykle po takich spotkaniach wspaniałe, a rozmowy i wymiana doświadczeń ogrodniczych niezwykle pouczające.
Pogoda u mnie słoneczna, po wczorajszym burzliwym deszczu, a więc idę za chwilę sadzić zdobyczne i kupne rośliny

Weekend spędziłam w przyjaznej i rodzinnej atmosferze wśród lubelaków, w okolicach Zwierzyńca, u forumowiczki Ani o nicku MŁODA. Wrażenia jak zwykle po takich spotkaniach wspaniałe, a rozmowy i wymiana doświadczeń ogrodniczych niezwykle pouczające.
Pogoda u mnie słoneczna, po wczorajszym burzliwym deszczu, a więc idę za chwilę sadzić zdobyczne i kupne rośliny

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spotkania forumowe są niezwykłe, masz rację.
Ja wrócę do CPM, doczytałam, że swoją dość mocno tniesz - moja rośnie praktycznie bez przycinania, może dlatego jest sztywniejsza?
Bardzo prosto jak na angielkę zachowuje się Benjamin Britten - krzew jest tak prosty jak u Queen of Sweden, tylko jest szerszy i kwitnienie mam w dwóch piętrach.
Kolor kwiatu czerwień z ciepłą nutką brzoskwini (trochę jak u Princess Alexandra).
Ja wrócę do CPM, doczytałam, że swoją dość mocno tniesz - moja rośnie praktycznie bez przycinania, może dlatego jest sztywniejsza?
Bardzo prosto jak na angielkę zachowuje się Benjamin Britten - krzew jest tak prosty jak u Queen of Sweden, tylko jest szerszy i kwitnienie mam w dwóch piętrach.
Kolor kwiatu czerwień z ciepłą nutką brzoskwini (trochę jak u Princess Alexandra).
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Wandziu u nas też na szczęście przestało padać i trzeba sadzić zdobyte na spotkaniu roślinki.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
JLG, tyle razy czytam o cięciu róż, ale jak widzę, jeszcze się tego nie nauczylam. Myślałam, że CPM to róża krzaczasta, a nie pnąca, więc cięłam chyba za nisko. Teraz to już wiem i w przyszłym roku postąpię inaczej. Benjamin Britten oglądałam kiedyś na zdjęciach, podobała mi się, a jakże. Gdybym wiedziała wtedy, że ma sztywne pędy, dziś już byłaby u mnie. Ale w szkółkach o tych pędach niestety nie piszą.
Jolu, posadziłam dzisiaj szpalerek bukszpaników. Zaczęło padać i już było po robocie. Jutro ciąg dalszy.
Puściutko u mnie, prawie nikt nie zagląda. ale ponieważ zrobiłam wcześniej sporo fotek, wkleję, żeby się nie zdezaktualizowały.

Jolu, posadziłam dzisiaj szpalerek bukszpaników. Zaczęło padać i już było po robocie. Jutro ciąg dalszy.
Puściutko u mnie, prawie nikt nie zagląda. ale ponieważ zrobiłam wcześniej sporo fotek, wkleję, żeby się nie zdezaktualizowały.

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Wandziu zaskoczyłaś mnie! Jakoś nie kojarzyłam u Ciebie trawnika, może przez te ścieżki? A tu na jednym zdjęciu zielony dywan w tle. No proszę
Róże piękne ale nie moja bajka więc się nijak wypowiem. Zapytam natomiast o bodziszka 'S.Splash'. Warty uwagi? Bo prezentuje się ciekawie

Róże piękne ale nie moja bajka więc się nijak wypowiem. Zapytam natomiast o bodziszka 'S.Splash'. Warty uwagi? Bo prezentuje się ciekawie
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Wandziu widzę, że spotkanko się udało, fajnie jest się spotkać w takiej dużej grupie
Zapisałam sobie nazwę różny Artemis bo jest niesamowicie elegancka

Zapisałam sobie nazwę różny Artemis bo jest niesamowicie elegancka

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Steasi, nie ma Paulinko u mnie trawników ani zielonych dywanów, jedynie marna namiastka o powierzchni kilku metrów kwadratowych. Ale na tym polega magia zdjęć -- można zrobić coś z niczego
Jeśli chodzi o róże, to chyba bęzie to keidyś także twoja bajka. Zobaczysz, wspomnisz moje słowa. Jeszcze rok, dwa - i zagubisz się w różach
Paulinko, bodziszek Splish Spash polecam jak najbardziej. Średniej wysokości kępka, bardzo ładnie i prosto się trzyma. Najlepiej sadzić gdzieś w środku rabaty, raczej nie w pierwszym rzędzie.
Anym, oj tak Aniu, ta roża Artemis jest świetna. Jeśli ją kiedykolwiek kupisz, będziesz zadowolona. Mnie nawet udało się wyhodować ją z patyczka. Jako jedyną zresztą

Anym, oj tak Aniu, ta roża Artemis jest świetna. Jeśli ją kiedykolwiek kupisz, będziesz zadowolona. Mnie nawet udało się wyhodować ją z patyczka. Jako jedyną zresztą

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Oj czarowac fotkami to Ty potrafisz. Dzięki za opinie, właśnie mam tak 'beholder's eye' posadzony- między liliowcem a pięciornikiem i super tam pasuje. A do róż. Przez 5 lat się nikomu nie udało nakłonic mnie do zakupu, więc wątpie żeby to się zmieniło. Nie lubimy się z różami i tyle. Nie chcą rosnąc u mnie, chorują. Po co mam je i siebie męczyc 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Spora grupka na zdjęciu ze spotkania,
a Twój ogród tradycyjnie czarujący 

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
ja jestem cały czas, oglądam ale brak mi już słów ,
Fajna fotka ze spotkania
Fajna fotka ze spotkania
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,zazdroszczę spotkania wśród lubelaków,oni jednak są najbardziej zżytą,zwartą i zaprzyjaznioną grupą,czego tylko pozazdrościć.Może przyjdzie czas,że zawitasz i w moje strony?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Jakie te Twoje różyce są zdrowe
tylko pozazdrościć.
A poza tym to wydaj album ze swoimi ogrodowymi fotkami... pierwsza kupię

A poza tym to wydaj album ze swoimi ogrodowymi fotkami... pierwsza kupię