Zapiszę się u Ciebie na Kentucky Gooseberies Zakwitła mi właśnie jego sadzoneczka i chociaż ona okazała się sportem to zakochałam się w tej odmianie....
Cieszę się Dziewczynki, że miło spędzacie u mnie czas
Anulko, będę nasadzać listeczek, ponieważ uznałam, że muszę mieć więcej sadzonek tej odmiany.
Pewnie dostaniesz sadzoneczkę za jakiś czas (gdy uzbiera się jak zwykle, ilość do wysyłki)
Jolu, Kochana, absolutnie!
Odwrotnie, powiększam ich stan posiadania.W tej chwili z małymi sadzonkami mam około 50 odmian.Nawet dzisiaj odebrałam przesyłkę z listkami.
Czekam też na przesyłkę z Czech....a tam będzie moja upragniona, wymarzona odmiana DS- ?????????.
Natomiast ograniczam ilość fiołków
No to odetchnęłam , bo jak można zrezygnować z tych pięknych i bezproblemowych kwiatów.
Ja mam w tej chwili ponad sto odmian i ciągle mi mało ale czy to moja wina że hodowcy prześcigają się w tworzeniu nowości
Rozmnażaj listki , rozmnażaj ja ciągle jestem zainteresowana nowymi skrętnikami , a te z grupy Ds szczególnie mi wpadły w oko.
Jolu, mówisz odmiany DS....ha, trochę trudna sprawa....Podobnie jak przepiękne odmiany UA Chociaż te drugie można zdobyć od samej hybryzyderki (może wysłać pociągiem relacji Kijów-Warszawa), ale ceny są z księżyca
Kolejne kwitnienia- kolejne cudeńka a sprowadzaj- ku naszej ogromnej radości jesteśmy jak najbardziej za- będziemy gromadnie sycić oczy tak to jest z tymi marzeniami- im trudniej spełnić, tym bardziej potem cieszą
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
Adamie, posadziłam "na pióro" ze względu na ograniczoną ilość miejsca.Pewnie mogłam śmiało każdego z liści ciachnąć na pół, ale po prostu nie miałabym gdzie trzymać.
Jestem przekonana, że uzyskam dwie, trzy sadzonki.
Będziemy mogli z czasem pomyśleć o jakiejś zamiance