Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś nie musi być słońca bo twój ogród sam w sobie jest słoneczny. ;:215
Żurawki sprawiają, że zawsze jest kontrastowy i robi wrażenie jakby słonko świeciło.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:196 wypatrzyłam kępę bodziszka, przycinałaś go że jest taki zwarty...po za tym ślicznie wszystko kwitnie :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga :wit co tu mądrego na pisać, nie wiem :roll: ....brakuje słów kochana, tak pięknie u Ciebie ;:63
Nie wiedziałam że bodziszek żałobny potrafi tak wyrosnąć a nasienniki sasanek są niesamowicie dekoracyjne no i żurawki cudnie ubarwiają wszystkie rabaty ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Różowy bodziszek też mi zaczyna kwitnąć,co do irysów to wszystkie miały być niskie , tyle o mnie ,a teraz o Tobie,zdjecia cudne,żurawki wygladają jak malowane-dobrego tygodnia Ci życzę :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś nasyciłam oczy kolorami Twojej wiosny,żurawki rewelacyjnie wyglądają :wit ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Robercie bardzo się cieszę, że spacer sprawił Ci przyjemność :D Dziękuję za miłe słowa :D
Dziś cały dzień był ładny, jednie wietrzny....ale całą noc leje. Bardzo mnie to cieszy, bo na moje piaski każda ilość deszczu się przyda ... ale dni zamawiam słoneczne i piękne 8-) :lol:

Małgosiu dziękuję :D
Żurawki mam w większości na słońcu, a część w świetlistym cieniu. Zdarza się, że w największe upały niektórym listki troszkę przypalają się, ale większość świetnie sobie radzi...

Iwonko ano pada. Niedziela była w miarę słoneczna, ale wcale nie najcieplej, przez paskudny wiatr.... i całą noc leje... To mnie cieszy, bo moje piaseczki przyjmą każdą ilość deszczu.... a ja uwielbiam słuchać nocą jak pada 8-) :lol:
U mnie kuklik jakoś sobie radzi... nie rozrasta się jakoś nadmiernie, ale zawsze ładnie kwitnie...

Uleńko bardzo lubię te małe iryski i chciałabym mieć ich sporo kolorków, są cudne ;:167
Moje rh pomalutku się rozkręcają.... martwi mnie troszkę prognoza, bo jak patrzyłam na tę długoterminową, to praktycznie prawie codziennie deszcze, więc krzewy nie będą miały szansy pokazać całego swojego piękna..... ale mam nadzieję, że te prognozy nie sprawdzą się, jak to często bywa :wink:
Ja również bardzo pozdrawiam, miłego tygodnia ;:196

Marysiu witaj w moim ogródku. Pewnie, że kojarzę kim jesteś i nie wiesz nawet jak mi miło widząc Cię ;:196 Zapraszam serdecznie :D

Maryniu o tak.... pachnąco jest przecudnie.....szczególnie w pobliżu kwitnącego lilaka :D
Maj mamy nie najpiękniejszy w tym roku.... jest dosyć chłodno i wietrznie...ale mam nadzieję, że nadejdą piękne dni i będziemy mogli cieszyć się kolorowym, bogatym we wspaniałe kwitnienia miesiącem...

Ula wiem, że u Ciebie pomysłów cała głowa i co najważniejsze błyskawiczna realizacja :D

Grażynko dziękuję ;:196
Uwielbiam żurawki, bardzo je cenię za to, ze rozświetlają i kolorują nawet najmniejsze, cieniste zakątki ogrodu, bardzo go ożywiając :D Dzięki nim faktycznie jest kolorowo i słonecznie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu 11 faktycznie z dnia na dzień więcej kolorów :D
Ja w związku z brakiem miejsca bardzo ograniczam bodziszki, nie pozwalając im zbyt mocno się rozłazić.... dzięki temu tworzą się takie zwarte , ładne kępki...

Aniu przemiła jesteś, bardzo dziękuję ;:196
Bodziszek żałobny stworzył piękną, okazałą kępę.... rozrósł się bardzo szybko i ma mnóstwo kwiatów :D
Mam podobne zdanie o nasiennikach sasanek, bardzo je lubię i pozostawiam jak najdłużej :D

Dorotko wkurzające z tymi iryskami, zawsze to duże rozczarowanie, kiedy dostajemy co innego niż zamawialiśmy :roll:
Cieszę się, że podobają Ci się fotki ;:196
Żurawki są naprawdę fajną ozdobą... nawet gdy niewiele roślin kwitnie, dzięki nim jest kolorowo...
Tobie również dobrego tygodnia ;:196

Martusiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się żurawki. Ja jestem oczarowana tymi roślinkami i sadzę je w każdym wolnym kąciku :D

Kilka deszczowych fotek :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko, zaczynają Ci kwitnąć rododendrony ,u mnie tylko 3 a reszta jeszcze w pąkach , tylko azalie to już wszystkie zakwitły.
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale kolorowe deszczowe fotki ślicznie:)
marysia59
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 kwie 2014, o 19:16

Post »

Aguś ;:196
deszczowe zdjęcia super :D
ogrodowy Szkodnik
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No to się zaczęło rododendronowe show ;:167
Mi wczoraj zaczął kwitnąć rodek, który miał być biały a jest....różowy ;:223 Tak się zeźliłam że nawet zdjęcia mu nie cyknęłam ;:306
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj jak mi się u Ciebie podoba, żurawki, rododendrony to moje klimaty. Masz prześliczne, zdrowe, dorodne rośłiny. ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu u mnie kwitnienia pomieszane.... i azalie i różaneczniki... jedne kwitną, inne w pąkach.... jakoś inaczej to idzie niż w poprzednich latach.... ale najważniejsze, ze większość będzie pięknie kwitła :D

Olu ciesze się, że deszczowe widoczki podobają Ci się :D

Dorotko deszcz niesamowicie wydobył soczystość i cudne barwy z roślin... ja nie mogę się napatrzeć na ogród :D

Marysiu bardzo się cieszę, że widoczki podobają Ci się :D

Jolu.... wkurzają takie pomyłki... oj wkurzają... ale może przyzwyczaisz się i zaakceptujesz??? Mimo, że kolor nie taki jak oczekiwałaś, to na pewno jest piękny .... zrób fotkę ...plissss 8-) :lol:

Alu bardzo się cieszę, że podoba Ci się :D
Uwielbiam żurawki i sadzę je w każdym wolnym kąciku :D To wspaniałe roślinki, zdobiące ogród przez cały rok :D
Rododendrony to kolejne roślinki, które uwielbiam.... chciałabym posadzić jeszcze kilka azalii, ale kompletnie nie mam gdzie... więc chodzę po ogródku i kombinuję co to by wyrzucić , żeby zrobić miejsce ;:224
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

No i przekonałaś mnie właśnie wczoraj podjęłam decyzję, Rodki choć jeszcze malusie, trafią pod ogrodzenie, będą w otoczeniu poziomek w półcieniu (latem cień drzew owocowych) a w ich miejsce będę szukała pachnących jeśli się uda azalii:)
Tylko gdzie ja je takie znajdę.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

masz rację ja tak w sobotę patrzyłam jak zmieniają się kolory po deszczu, szczególnie trawka młoda taka słodziutka się zrobiła , tak w ogóle to mieliśmy niezłą sobotę, - deszcz, wiatr,słońce, tęcza, grad, wichura - a potem wieczorkiem nastała cisza i tylko żaby było słychać. ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”