Mój ogród - 2014
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - 2014
Wiolka Jasmina przepiękna!! Dziękuję Ci za te zdjęcia, teraz spokojnie mogę się przyglądać jak rozrasta się moja, kupiona tej wiosny 

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Wiolu cudownościami nas tu raczysz. Powojniki cudne, to moja choroba nr jeden... clematoholizm...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorotko, nie wiem czy Błękitny Anioł nadaje się do donic. Ja nie uprawiam ich w ten sposób wcale, bo miejsca w ogrodzie jest.
Wydaje mi się, że on jest za duży do uprawy pojemnikowej. U mnie to naprawdę rozmiar XXL wśród powojników. Jednak ekspertem nie jestem i nie mam doświadczenia.
Może tutaj zajdziesz odpowiedź a jeśli nie to zapytaj fachowców od powojników
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... C4%99kitny
Jolka, Jasmina zachwyciła mnie w tym roku. Mam ją chyba trzeci sezon. W tym roku tak się rozrosła że szok i zawiązała setki pąków. Rośnie przy huśtawce .... no coś pięknego
Aniu, znam tą chorobę
Ciężko się z niej wyleczyć
Na miły początek dnia

Wydaje mi się, że on jest za duży do uprawy pojemnikowej. U mnie to naprawdę rozmiar XXL wśród powojników. Jednak ekspertem nie jestem i nie mam doświadczenia.
Może tutaj zajdziesz odpowiedź a jeśli nie to zapytaj fachowców od powojników

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... C4%99kitny
Jolka, Jasmina zachwyciła mnie w tym roku. Mam ją chyba trzeci sezon. W tym roku tak się rozrosła że szok i zawiązała setki pąków. Rośnie przy huśtawce .... no coś pięknego

Aniu, znam tą chorobę

Na miły początek dnia

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
To jeszcze do końca nie rozwinięta szałwia muszkatołowa.
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Wiesz, jak wysłałam to pytanie to mnie oświeciło, że to może być jakaś szałwia
Ładna

Ładna

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
No tą szałwią mnie zabiłaś
,muszę ją mieć , powiedz mi proszę jak zimują te pełne prymule ,czy okrywasz je ,niedługo będę je zamawiać więc lepiej żebym wiedziała co i jak . 

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Dzień dobry Violu , Twój czarodziejski ogród znam od dawna , spacerowałam po nim , kiedy szukałam porad odnośnie hortensji , potem podczytywałam Twojego bloga ,
a teraz będąc z wizytą u Ewy-Mewy , napotkałam Twój wpis do niej i bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam że otworzyłaś nowy wątek . Ogród zmieniony i jeszcze piękniejszy
wiem ile kosztowało Cię to pracy........ ale coś za coś ... dopóki zdrowie dopisuje (czego życzę z całego serca) ten wkład jednak już po ogarnięciu czegoś tam, cieszy i o trudach nie pamięta się tak długo . Piękne masz nowe podpory pod clematisy i dobrego Męża , cudne róże i uroczego psiaczka,wspaniała szałwia , w zeszłym roku kupiłam sadzonkę i wiedziałam o niej tylko tyle że to szałwia moja jest inna, biała i ma nieco inaczej ułożone kwiatuszki , w wątku o szałwiach wkleiłam zdjęcie swojej i wiem że Twoja to
szałwia muszkatołowa var. Turkiestanica i mam w związku z tym prośbę do Ciebie o nasionka jeśli będzie to możliwe . Zapomniałam napisać o Twojej cudownej kalinie
w tym roku też chcę dosadzić u siebie na działce +kalinę Watanabę ona ponoć kwitnie do października , po zeszłorocznej wycince kilkunastu starych świerków i innych
chaszczorów mam trochę więcej słońca i miejsca na bardziej zróżnicowane nasadzenia . Dzisiaj piątunio , życzę ciepełka na weekend -Ela
a teraz będąc z wizytą u Ewy-Mewy , napotkałam Twój wpis do niej i bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam że otworzyłaś nowy wątek . Ogród zmieniony i jeszcze piękniejszy
wiem ile kosztowało Cię to pracy........ ale coś za coś ... dopóki zdrowie dopisuje (czego życzę z całego serca) ten wkład jednak już po ogarnięciu czegoś tam, cieszy i o trudach nie pamięta się tak długo . Piękne masz nowe podpory pod clematisy i dobrego Męża , cudne róże i uroczego psiaczka,wspaniała szałwia , w zeszłym roku kupiłam sadzonkę i wiedziałam o niej tylko tyle że to szałwia moja jest inna, biała i ma nieco inaczej ułożone kwiatuszki , w wątku o szałwiach wkleiłam zdjęcie swojej i wiem że Twoja to
szałwia muszkatołowa var. Turkiestanica i mam w związku z tym prośbę do Ciebie o nasionka jeśli będzie to możliwe . Zapomniałam napisać o Twojej cudownej kalinie
w tym roku też chcę dosadzić u siebie na działce +kalinę Watanabę ona ponoć kwitnie do października , po zeszłorocznej wycince kilkunastu starych świerków i innych
chaszczorów mam trochę więcej słońca i miejsca na bardziej zróżnicowane nasadzenia . Dzisiaj piątunio , życzę ciepełka na weekend -Ela
pozdrawiam Ela
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Reniu, nie wszystkie pełne prymule mam dłuższy czas, ale te, które zimowały, to okrywałam je igliwiem. W miarę dobrze znoszą zimy. Rosną u mnie w takim miejscu, że zawsze nawieje na nie śnieg i to też jest dla nich ochroną.
Elu, bardzo miła jest mi Cię gościć. Dziękuję za tyle pochwał.
Co do szałwii muszkatołowej, to postaram zebrać nasionka o ile tylko nie przegapię i same się nie wysypią. Gdyby tak się stało, to mam kilka siewek, ale szczegóły może dogadamy już na pw
Elu, bardzo miła jest mi Cię gościć. Dziękuję za tyle pochwał.
Co do szałwii muszkatołowej, to postaram zebrać nasionka o ile tylko nie przegapię i same się nie wysypią. Gdyby tak się stało, to mam kilka siewek, ale szczegóły może dogadamy już na pw

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Witam wszystkich w pochmurny, deszczowy poniedziałek.
Pogoda dobijająca. W minionym tygodniu było zimno i wietrznie a zakończyło się deszczowo. Obecny tydzień też nie najlepiej się zaczął .... Z utęsknieniem wypatruję ciepłych letnich dni.
Tymczasem zapraszam na porcję zdjęć z ubiegłego tygodnia.
Nie wątpliwie obecnie gwiazdą jest Jasmina. Jestem nią w tym roku zachwycona. Choć mam ją trzeci sezon, to dopiero teraz wróciłam uwagę jak ona cudownie pachnie
Zal mi bardzo, bo pewnie po tej niesprzyjającej aurze jej delikatne kwiaty zostaną zniszczone

Edenka w każdej fazie kwitnienia niezmiennie mnie zachwyca

Moje trzy odmiany z serii 'fairy'

Tegoroczne młodziaki

Pogoda dobijająca. W minionym tygodniu było zimno i wietrznie a zakończyło się deszczowo. Obecny tydzień też nie najlepiej się zaczął .... Z utęsknieniem wypatruję ciepłych letnich dni.
Tymczasem zapraszam na porcję zdjęć z ubiegłego tygodnia.
Nie wątpliwie obecnie gwiazdą jest Jasmina. Jestem nią w tym roku zachwycona. Choć mam ją trzeci sezon, to dopiero teraz wróciłam uwagę jak ona cudownie pachnie

Zal mi bardzo, bo pewnie po tej niesprzyjającej aurze jej delikatne kwiaty zostaną zniszczone

Edenka w każdej fazie kwitnienia niezmiennie mnie zachwyca

Moje trzy odmiany z serii 'fairy'

Tegoroczne młodziaki

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiolu Eden boska
Jasmina jaka piękna
Dobrą ma miejscówkę 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Bardzo pięknie i obficie kwitną Ci te róże
U mnie dziś leje,z przerwami ale cały dzień właściwie....
jutro w nocy jadę to może tam się wygrzeję bo tu jak widzę nie ma na co liczyć....
oby nie przekwitła całkiem lawenda....zebrałam u siebie bukiecik....tyle mam

U mnie dziś leje,z przerwami ale cały dzień właściwie....
jutro w nocy jadę to może tam się wygrzeję bo tu jak widzę nie ma na co liczyć....
oby nie przekwitła całkiem lawenda....zebrałam u siebie bukiecik....tyle mam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mam Jasminę i dopiero w tym roku pokazała na co ją stać.
Faktycznie cudownie pachnie i długo trzyma kwiaty.
Co zrobi po tych ulewnych deszczach czas pokaze.
U mnie na razie trzyma kwiaty i nie osypuje się.
Faktycznie cudownie pachnie i długo trzyma kwiaty.
Co zrobi po tych ulewnych deszczach czas pokaze.
U mnie na razie trzyma kwiaty i nie osypuje się.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Przepiękne róże, aż chciałoby się je mieć u siebie
.Ale nie, będę twarda i chyba się nie przekonam.

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Aniu, myślę, że Jasminie spasowała miejscówka. Mi zresztą też ... mogła bym siedzieć godzinami na huśtawce i wąchać ....
Grażynko, moja też jeszcze się nie osypuje, bo niedawno zaczęla swój pokaz. Tak bym chciała, żeby po tych deszczach dalej cieszyła kwiatami i zapachem.
Grażynko, u mnie też leje ... Po poprzednim deszczu jeszcze nie przeschło a ty kolejna porcja
Zazdroszczę Ci tego wyjazdu.
Lawendę zaczynam ścinać. Zaczęłam od tej, która najwcześniej rozkwitła.
Elu, jak bym siebie czytała
Też kiedyś stanowczo twierdziłam - żadnych róż
Co by tu jeszcze pokazać ....
zaczynają pokaz pierwsze hortensje bukietowe

i taki powojnik kwitnie

a nazwy tego nie mogę sobie przypomnieć

Grażynko, moja też jeszcze się nie osypuje, bo niedawno zaczęla swój pokaz. Tak bym chciała, żeby po tych deszczach dalej cieszyła kwiatami i zapachem.
Grażynko, u mnie też leje ... Po poprzednim deszczu jeszcze nie przeschło a ty kolejna porcja

Lawendę zaczynam ścinać. Zaczęłam od tej, która najwcześniej rozkwitła.
Elu, jak bym siebie czytała

Co by tu jeszcze pokazać ....
zaczynają pokaz pierwsze hortensje bukietowe

i taki powojnik kwitnie

a nazwy tego nie mogę sobie przypomnieć