Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Ależ bajkowe te ujęcia - niczym "z obrazka".
Tak, za duże te województwa - ponad dwieście kilometrów toż to już prawie inny kontynent ale nadal to samo wojewódzwo. ;:oj
Na razie przez internet dokonałam tylko dwóch zakupów roslinnych - ale z tego co widzę chyba szykuje mi się trzeci - różany, bo raczej ciężko o te odmiany, które zaplanowałyśmy.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Jakieś egzotyczne zwierze masz. :wink: Ten żółty tulipanik taki mały? Tego z przedostatniej fotki chyba też mam. :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne zwierzątko Ci przyleciało. ;:333
Kici, kici .......jak widać pilnuje pańcię niczym pies.
Moje też tak za mną chodzą i nie spuszczają z oczu.
Zdarzyło mi się nawet nie zauważyć i przydepnąć jak bidulce się zasnęło przy tej obserwacji. ;:306
Z podagrycznikiem walczyłam wczoraj, ale wiem, że w ostatecznym rozrachunku on i tak wygra. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

"Tulipany na tle kota" - bardzo podoba mi się ten podpis :lol:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ewciu, a to zwierzątko co przyleciało do Ciebie to pierwszy raz widzę ;:oj Piękny jest, zaraz spytam wujka googla co to może być, chyba że Ty wiesz?
Walczysz z podagrycznikiem, a ja z pokrzywami. Całe ręce mnie bolą bo na tą zmorę rękawiczki ogrodowe nie pomagają :( Za to wszystko co wykopałam, poszło na gnojówkę dla kochanych różyczek. To jest moja słodka zemsta: zamienić wroga w pożywny kompocik ;:137
Tulipany na tle kota stworzyły bardzo udaną kompozycję kolorystyczną - wyjątkowo ładnie wyglądają na szarym :D
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

ewamaj66 pisze:... ostatnio nie mam czasu na przyjemności inne poza pieleniem :D Teraz też wychodzę oddać się temu rozkosznemu zajęciu :D
Ewa chyba musisz przeanalizować swój katalog wartości i przyjemność ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasiu, chmury straszyły cały dzień, ale rozpadało się dopiero w nocy. Dobrze, podlało się wszystko, co przesadziłam.
Beata, nie jest aż tak źle z zakupami różanymi :D Gdzie szukałaś?
Krystian, zwierzątko "przyleciane" mnie zadziwiło, bo wcześniej takiego nigdy nie widziałam. Żółty tulipan co najmniej trzyletni, więc i nieduży :roll:
Grażyna, wiem, że wygra :( Latem planuję przekopanie całej rabaty-to jedyna w moim ogrodzie, na której nie kopałam dwa razy ziemi. Teraz za to płacę :evil:
Asia, czysta prawda :D Zwykle te tulipany mają tło z jałowca :wink:
Elwi, jeśli znajdziesz nazwę zwierzątka, powiedz. Ciekawa jestem, kto mnie odwiedził :D
Zbyszek, katalog przyjemności jest dość obszerny, ale grasowanie w ogrodzie zajmuje w nim poczesne miejsce :D Grasowanie obejmuje także pielenie :wink:

W piątek porządek tutaj. Nie widać, że rabata ma 10 m.
Obrazek

W sobotę hostowisko-na razie puste :wink:
Obrazek

Szybko pokazuję, zanim zarośnie :roll:
Obrazek

Obrazek

Albina Plena ;:167
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Z wielką czułością plewiłaś bo czyściutko.To też moja przyjemność tylko ja nie mam tyle mórg / czy morgów ? /
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janek, raczej mórg :D Te moje morgi cieszą, ale i przyprawiają o niedowład paluszków ;:306 Czasem żałuję, że nie mam mniejszego ogrodu, ale gdzie wtedy pomieściłabym dużo wszystkiego?

Miłek się rozbujał.
Obrazek

Exotic Emperor.
Obrazek

Gęsiówka.
Obrazek

Wiśnia kosmata.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No to nie dziwota, że Cię aż tak wciągnęło to pielenie, skoro kruszynki trawy nawet nie pozostało ;:180
Za różami rozglądałam się w stacjonarnych punktach, ale kiepsko. Z brunnerą jest podobnież. Chyba pozostaje mi jedynie faktycznie zamówienie przez internet - proszę, podaj mi jakieś namiary na dobrego dostawcę bym miała fajne róże. Interesują mnie na razie trzy" Flammentanz, Teresa i Fryderyk Chopin.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Piękna ta gęsiówka z szafirkiem. O uporządkowanych rabatach nie wspomnę ;:215
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Zarośnie, zarośnie...wystarczy solidna porcja deszczu i hosty rozłożą liście, to samo zrobią peonie i dla chwastów zabraknie miejsca :D
Ewo ja również wypieliłam grządki, ale gdy pomyślę o przeklętej trójcy (podagrycznik, perz, skrzyp), to wiem, że to Pyrrusowe zwycięstwo.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też zakwitła gęsiówka - bardzo wdzięczna roślinka. Hosty dopiero zaczynają wyściubiać kły - mam wrażenie, że dość późno, biorąc pod uwagę, że była wczesna wiosna w tym roku. Klematisy Albina Plena i jemu podobne jeszcze u mnie nie kwitną - zachwycam się Twoim ;:215 Ładne masz rabatki, Ewuś - takie czyściutkie ;:333
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Ewuś podziwiam Cię za wytrwałość w pieleniu niczym nie wyściółkowanych rabat. Moje z korą, a i tak ciągle coś wyskakuje. Piękna robota ;:215 Cudowne są te biedronkowe kremowe tulipany. Oj zapoluję jesienią :) Koty doniczkowe też nieźle się prezentują, a korony wyglądają bosko. Na jakim stanowisku one u Ciebie rosną? W jakiej ziemi? Ja tak dzisiaj szybciutko przeleciałam u Ciebie, bo nadrabiam zaległości więc wybacz jeśli już na temat koron gdzieś pisałaś. Bardzo mi się podobają :) ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ewciu, niestety, nie udało mi się z całą pewnością stwierdzić co też do Ciebie przyleciało, mimo że spędziłam ponad godzinę na oglądaniu motyli Warmii i Mazur, motyli polskich, motyli dziennych i kto tam wie czego :(
Kolorystycznie podpada pod jaśnie wielmożnego Pazia Królowej :D ale są też różnice.
Zrobiłaś kawał dobrej roboty na rabatach - są bardzo perfekcyjne, nigdzie nawet listeczka ;:oj
Pozdrawiam, Elwi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”