Martuś - to prawda, czas pędzi zdecydowanie za szybko.. W tym roku mój ogród odwiedza więcej ptaków niż rok temu. Miłego wieczoru
Pacynko - mam berberys, rugosę, irgę, poza tym dwa karmniki

Chociaż masz rację - to zdecydowanie za mało. Muszę rozejrzeć się za różą, która owocuje
Aniu anabuko - byłam obejrzeć Twojego boćka, ależ zazdroszczę! Gdyby tak chciały w pobliżu mojego domu zamieszkać.. Ale to tylko marzenie
Aniu sweety - to najprawdopodobniej wczesny botaniczny Violacea Black. Zawsze urywam nasienniki po kwitnieniu, może po prostu powtórzył? Choć tulipany przecież nie powtarzają
Marysiu - mój rejon wyjątkowo w tym roku przoduje w wegetacji - choć raz

Jednak pogoda ostatnio płata figle, dziś u Mamy parę km ode mnie spadł grad, a u mnie ulewa taka, że na rabatach stoi woda. Na koniec dnia trochę się rozpogodziło, ale zimnica okropna - w tej chwili tylko 9 stopni
Agatko - dziękuję

Nelly polecam na półcieniste stanowisko
Monia - Nelly kupiłam zeszłej wiosny, dopiero w tym roku pokazuje konkretną wielkość kwiatu. W tym miejscu rosną 3 clematisy, na jednym marnym bogenie; trochę przesadziłam
Aniu akl62- zdaje się, że sosnówka

Bogatka ma bardziej wyraziste wybarwienie. Dziś kilka razy w ciągu dnia słyszałam wilgę, niestety nie udało mi się jej wypatrzeć.
AniuDS- można by mnie posądzić o zbyt głębokie posadzenie. Ale rośnie razem z całą rodzinką, która była "normalna"
Sabinko - 34?

to plan na jeden sezon?
Joasiu - miło mi, że zajrzałaś, coś ostatnio Cię mało na forum

Jak się nie ma za dużo roślin, to trzeba nadrabiać... ptaszkami