Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII
Beato uwielbiam świeże zioła. Jak tylko jest możliwość to używam właśnie takich. Są bez porównania lepsze od suszonych. A sypię tego do gara sporo na co mój M mocno narzeka ;) Znaczy tak... smaki lubi zielonego nie w żarciu. Największe spory są o... pietruszkę (omalże jak w przysłowiu).
Jagoda, będę nieskromna. 2 panów rok bój toczyło z aparatem. Musiałam ja się zeźlić i... działa ;) Tylko proszę mnie nie pytać jak to zrobiłam bo nie wiem, klikałam omalże we wszystko jak leci
Jagoda, będę nieskromna. 2 panów rok bój toczyło z aparatem. Musiałam ja się zeźlić i... działa ;) Tylko proszę mnie nie pytać jak to zrobiłam bo nie wiem, klikałam omalże we wszystko jak leci

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Fragma... bingo 

Nagroda to oczywiście roślinka. Czy ukorzeniony pień juki z już rosnacym pióropuszem satysfakcjonuje?

Nagroda to oczywiście roślinka. Czy ukorzeniony pień juki z już rosnacym pióropuszem satysfakcjonuje?

To za zapraszam na PW.
Czy jeszcze coś ode mnie w oko Ci wpadło?
Czy jeszcze coś ode mnie w oko Ci wpadło?
Odczytane i odpowiedziane 

Hoja wzięła się ostro za rośnięcie. Co niezmiernie mnie cieszy
Tak bym chciała by zakwitła. Ale to marzenie. Mam ją od zeszłego lata.

Chyba zacznę robić porządek w trzykrotkach
Napiszę co wiem i liczę na Waszą pomoc 
Pierwsza z prezentowanych to Tradescantia albiflora - trzykrotka biała. Najczęściej spotykana odmiana o czysto zielonych liściach. Moja to chyba mix z odmianą "Albo Vittata". Nazwa polska jest nieco myląca. Nazwa biała nie dotyczy liści a kwiatów. Te, niestety pojawiają się rzadko.
W pełnej krasie
Po zimie
(Kari... to ta, którą w lecie pędziłam z trzech patyczków)
Po przycięciu 2 tygodnie później. Już nieśmiało się wybarwia

Pierwsza z prezentowanych to Tradescantia albiflora - trzykrotka biała. Najczęściej spotykana odmiana o czysto zielonych liściach. Moja to chyba mix z odmianą "Albo Vittata". Nazwa polska jest nieco myląca. Nazwa biała nie dotyczy liści a kwiatów. Te, niestety pojawiają się rzadko.
W pełnej krasie

Po zimie

Po przycięciu 2 tygodnie później. Już nieśmiało się wybarwia

Chodzi o mix: Tradescantia albiflora (czysto zielona) i Tradescantia albiflora odmiana "Albo Vittata" (w białe paski).