Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

A to niespodzianka za oknem :roll: . Ale bez mrozu? U mnie też się takie zdarzają... w kwietniu.
Ile lat mają Twoje hortensje bukietowe? Fantastyczne krzewy :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Do liliowców się przekonałam...lubią rosnąć na glinie. Liście tylko podsychały...objawy na liściach to chyba brak potasu. Korzenie nie mogą go pobrać z ziemi...trzeba je opryskać dolistnie. Pytałam w sklepie z nawozami, jest jakiś środek... nowa dostawa dopiero będzie. Kalina też choruje i inne wieloletnie byliny...co roku liście podsychają im od dołu. Przedobrzyłam chyba z nawozem do iglaków...za bardzo ziemia została zakwaszona. Od tamtego roku nic nie sypię, wszystko jest zasilane gnojówkami z pokrzyw i skrzypu. Powoli może wszystko dojdzie do siebie i nie będzie chorować.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ojej... ;:145 ;:185 ;:185 ;:185 ;:185 ;:185 tylko ;:185 zima.... Oby szybko stopniało i do nas nie przyszło.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś mam nadzieję,że Cię nie zasypie ;:224 Tylko nie toooo ;:14
anka2328
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 paź 2010, o 18:32

Post »

Twoje hortensje porostu bajka ;:138 juz u mnie pojawia się choroba "hortensjowa"
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Miałam do tej pory jedną hortensję ogrodową , nie muszę przy niej nic robić , o bukietowych nie wiele wiem , zastanawiam się czy je trzeba teraz przyciąć , czy zostawić tak jak stoją?
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ledwo zajrzałam do ogrodu ,a już poczułam miły dreszczyk na plecach...o w tym ogrodzie można zapaść na kilka nowych chorób ogrodowych ;:oj ...pozwiedzamy... :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko i ja mam nadzieję, że to chwilowe takie ochłodzenie..... u mnie cały czas było chłodno i szaro..... nie były to niestety klimaty wiosenne....ale o śniegu już zapomniałam.....
Muszę zajrzeć na prognozy co nam zapowiadają....

Edytko mrozu nie ma..... ale jest zimno :? wydaje mi się, że nocą też nie było....
Gdy popatrzę na wiele forumowych ogródków pełnych kwiecia, to aż trudno uwierzyć, że w jednym kraju mieszkamy :roll:
Moje hortensje mają 3 lata.... one bardzo szybko rosną :D mam też kilka zeszłorocznych maluszków, ale tych jeszcze nie pokazywałam...

Aniu prawdziwe dobro dajesz swojej ziemi, więc jestem pewna, że to zaowocuje wspaniałymi efektami. A roślinki będą rosły jak na drożdżach :D Mam nadzieję, że to zakwaszenie szybko uda Ci się pokonać... Dobre efekty przy gliniastej ziemi daje ściółkowanie skoszoną trawą.... bardzo ją wzbogaca i powoduje, ze staje się lżejsza, nie taka zbita ,tylko bardziej ,, puszysta,,

Danusiu bukietówki przycina się teraz wiosną, one kwitną na tegorocznych przyrostach. Młode krzewy trzeba przyciąć nisko....nad 2-4 oczkiem , wtedy krzew pięknie się zagęści, należy też wyciąć wszystkie uszkodzone i słabe pędy. Starsze rośliny można przycinać trochę wyżej..... ale im niżej przycinamy tym większe są kwiatostany. Ja zawsze przycinam dosyć nisko..... nawet te starsze.... I najlepiej ciąć w ten sposób, że zewnętrzne gałązki są troszkę krótsze od środkowych.... żeby powstała taka kopułka..... wtedy krzew ma ładny pokrój :D

Beatko witaj w moim ogródku :wit
Zapraszam Cię serdecznie.... wędruj moimi alejkami ile dusza zapragnie :D
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, nie zazdroszczę takiej pogody, mam nadzieję że ten śnieg nie wyrządzi Ci żadnych szkód :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś,Twoje sasanki,pobijają wszystko ,te kolory są niesamowite ,ale i hortensji masz dużo ,też bardzo ich lubię ,ale ja wszystko lubię ;:306 ,radość wejść do takiego ogrodu,czasu mało,a wyjść się nie da,czy dzisiaj taka zima u Ciebie? u mnie wisi coś w powietrzu ,ale nie pada,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, tyle optymizmu w letnich zdjęciach, uśmiech na twarzy się pojawił, a na końcu ZONK ;:202. Myślałam, że gadanie w TV o ponownym przyjściu zimy okaże się trochę przesadzone.. ;:145 Oby tylko mrozów nie było. Trzymaj się w tą zimową środę, oby czwartek był bardziej wiosenny ;:196 U nas na razie pochmurno, ale bez opadów
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Ojej Aga, pogoda fatalna... a myslałam ze juz śniegiem nie sypnie...
Trzymaj się jakoś ;:196 Oby nie przymroziło !
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś zamiast deszczu miałaś śnieg i to dobre .U nas też by się przydało trochę mokrego ,bo przecież rośliny tego potrzebują na przednówku przesuszone przez mroźne wiatry .Zapowiadają u nas deszcze ,ale czy dojdą ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

:shock: AGA no nie strasz tym śniegiem ;:223 Ja nie chcę :cry: :cry: Posiałam sobie trawę,a tu śnieg?Mam nadzieje ,ze do mnie nie dotrze,a trawa musi zdążyć zanim pies wróci ze szkolenia.Hortensje masz przepiękne i aż mnie sciska w dołku jak na nie patrzę.Dziś dostałam przesyłkę z patyczkami.Już siedzą w ziemi .Może i ja sie doczekam kiedyś takich cudnych krzaków.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Agnieszko czy to ostatnie zdjęcie jest na pewno z dnia dzisiejszego? bo oby ta zima nie zamierzała wrócić gdyż ja na swojej działce w ubiegłym tygodniu już rozpoczełem porządki

Życzę miłego dnia
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”