Dorotko i ja mam nadzieję, że to chwilowe takie ochłodzenie..... u mnie cały czas było chłodno i szaro..... nie były to niestety klimaty wiosenne....ale o śniegu już zapomniałam.....
Muszę zajrzeć na prognozy co nam zapowiadają....
Edytko mrozu nie ma..... ale jest zimno

wydaje mi się, że nocą też nie było....
Gdy popatrzę na wiele forumowych ogródków pełnych kwiecia, to aż trudno uwierzyć, że w jednym kraju mieszkamy
Moje hortensje mają 3 lata.... one bardzo szybko rosną

mam też kilka zeszłorocznych maluszków, ale tych jeszcze nie pokazywałam...
Aniu prawdziwe dobro dajesz swojej ziemi, więc jestem pewna, że to zaowocuje wspaniałymi efektami. A roślinki będą rosły jak na drożdżach

Mam nadzieję, że to zakwaszenie szybko uda Ci się pokonać... Dobre efekty przy gliniastej ziemi daje ściółkowanie skoszoną trawą.... bardzo ją wzbogaca i powoduje, ze staje się lżejsza, nie taka zbita ,tylko bardziej ,, puszysta,,
Danusiu bukietówki przycina się teraz wiosną, one kwitną na tegorocznych przyrostach. Młode krzewy trzeba przyciąć nisko....nad 2-4 oczkiem , wtedy krzew pięknie się zagęści, należy też wyciąć wszystkie uszkodzone i słabe pędy. Starsze rośliny można przycinać trochę wyżej..... ale im niżej przycinamy tym większe są kwiatostany. Ja zawsze przycinam dosyć nisko..... nawet te starsze.... I najlepiej ciąć w ten sposób, że zewnętrzne gałązki są troszkę krótsze od środkowych.... żeby powstała taka kopułka..... wtedy krzew ma ładny pokrój
Beatko witaj w moim ogródku
Zapraszam Cię serdecznie.... wędruj moimi alejkami ile dusza zapragnie