Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Ja myślałam, że gdzies przepadłaś, a Ty w ogrodowym i w na pysznym jedzonku.
Ostatnio sushi jadłam tydzień temu, ale znowu za mną chodzi. Znowu musze m. podkręcić, żeby zrobił.
Nie mogę znaleźć nazwy tego nawozu, który zamówiłaś. Możesz jeszcze raz podać?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Budleję tnę nisko wiosną, bo zawsze przemarza. Na zimę kopczykuję. Wypuszcza zawsze nowe pędy i na nich kwitnie.

Masz mnóstwo krzewów, przycinasz je ostro czy pozwalasz osiągać swoje naturalne rozmiary?
Ja swoje staram się przycinać, ale póki były młode niewiele z tym było roboty, a teraz zaczynają wymykać się spod kontroli i zaczynam mieć dość tego cięcia.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majutku, u mnie też się blog wolno ładuje... pewnie domena zwolniła :roll:
Co to znaczy, że myślisz o nowym domku? Ma zaistnieć na obecnie zajmowanym przez Was obszarze, czy zupełnie gdzieś indziej?
Ma pełnić rolę mieszkalną? Zaskakujesz ;:173
Trochę musiałam pogrzebać w Imageshack'u, bo stronę północną stosunkowo rzadko fotografuję, ale udało się coś znaleźć ;-)
Gosiu, my z kolei nie jedliśmy sushi już dawno. Byliśmy dziś zupełnie przypadkowo w Tokyo Sushi i było genialne. Mam nadzieję to za jakiś czas powtórzyć.
Nawozy nazywają się Astvit... zastanawiasz się?
Aguśka, czyli budleje traktujemy obie w ten sam sposób. Swoich w tym roku nie zakopczykowałam, ale rosną przy południowej ścianie, przykryte były śniegową kołdrą i nie powinny zmarznąć. Niedługo mocno je przytnę.
Co do pozostałych krzewów, tnę mniej więcej o 1/3. Nie robię z nich formowanych kul, ale staram się trzymać w ryzach... rozrastają się niesamowicie i potrzebują już porządnych nożyc...
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko- przecież Twój dom przechodzi metamorfozy z sezonu na sezon- wspaniale wnętrza uzupełniasz dekoracjami "tematycznymi", nadając za każdym razem nowe tchnienie.. Chociażby drzwi wejściowe- jesienią ozdobione dyniami, aby zimą bielic się pieńkami brzozy ;:167
U nas wszystko wychodzi na prostą i jesteśmy niezmiernie zadowoleni z obecnych fachowców przed duże F.. Jedynie nie chce mi się tam ciągle jeździć- posiedziałabym w domu i poleniuchowała.. Ale jeszcze trochę i będę leniuchować TAM.. ;:215
x-ag-a
---

Post »

No właśnie, Moniko! Przecież to wszystko co teraz robisz, nazywa się działaniem z wizją końca, czyli rychłym zamieszkaniem :D
Jestem przekonana, że odnajdziesz w swoim domu i ogrodzie niesamowitą przyjemność w obcowaniu z przyrodą, sprzętami, otoczeniem i tych czterech ścian, i ogrodu...
Czy ja zmieniam? Trochę tak, ale chciałabym wszystko ;-))
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

"Chciałabym wszystko"-hahaha.. Sąsiadka, która w październiku wykończyła 2 łazienki, w listopadzie stwierdziła zdegustowana, że wszystko jest źle i powinna zacząć jeszcze raz :;230
Ja we wnętrzach mam tak mało, że jeszcze nie jestem na tym etapie, za to w ogrodzie.. oj - zaledwie 2 rabaty, a już obie do poprawki ;:14
x-ag-a
---

Post »

Nie no, nie twierdzę, że wszystko jest źle, zwłaszcza że robiliśmy spory remont w całym domu w maju, ale wiesz... naoglądałam się pięknych rzeczy, nowych rozwiązań, no i najlepiej byłoby móc wybudować w tydzień nowy dom i w drugi tydzień go wykończyć po nowemu, zachowując ogród :lol:
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aga, zdjęcia przepiękne jak zwykle, szpaler hortensji z budlejami bardzo trafiony. Ja wczorajszy dzień również spędziłam w stolicy, ale nie cały. Przed wyjazdem od 11 do 13 pilnowałam rosołku siedząc na krzesełku w słoneczku, wczorajszy dzień naprawdę mocno wiosenny. W stolicy podczas gdy moja córcia zabawiała u koleżanki ja buszowałam w nasionach, udało mi się zakupić piękną białą dalię, taką najzwyklejszą i mnóstwo nasionek. W planach miałam również sklep sportowy celem obejrzenia kijów, ale nie dałam już rady. Wawa wysysa ze mnie każdorazowo wszystkie siły, wszystko za głośno, za tłoczno i za szybko. Bardzo już odwykłam. Tak więc czekam tylko na powrót z ferii i zaczynam siać.
Odnosząc się do budowy i ewentualnie ponownego urządzania domu, to ja na chwilę obecną nigdy w życiu, mam dość i do tej pory mi nie przeszło. Nie chcę mieć nic wspólnego z żadnymi fachowcami, ani przez duże F, ani przez małe. Wrażenie, że każda ekipa niszczy to co kolejna zrobiła jeszcze we mnie się nie zatarło i na samo wspomnienie dreszcze mi przechodzą.
To, że kolejny dom mnie czeka to już wiem, w sumie od samego początku, wiem że mnie to nie minie, niestety.
Za to ogród z przyjemnością robiłabym jeszcze raz, ale z pomagierami, na zasadzie tu kopiemy, tu sadzimy. W taki sposób, to choćby jutro.
Rozpisałam się, życzę owocnego startu z NW.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cześć :wit
I jak kolanko?Jak boli nie forsuj...lepiej odczekać i nie ryzykować większym bólem i uszkodzeniem ;:108
Ja ruszam około 10 na spacerek ;:108
Masz rację podświadomość potrafi wiele ...czyli w drogę ;:168
Dokładnie wytrzęsło mnie całą ,nawet jąkać się zaczęłam ;:306

Domek nowy Ci się marzy ;:224 Chyba każdy tak ma ,ze po kilku latach użytkowania coś by przerobił ...to naturalne ;:168 Ja też chcę troszkę pozmieniać, a w zasadzie powykańczać ;:108 Bo wprowadziliśmy się do nieskończonego domu i ciągle jest coś do zrobienia ;:218
Ale na to mamy całe życie !
Pozdrawiam niedzielnie !!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Przyszłam przywitać się w niedzielny poranek :wit .A u Ciebie jak zwykle kojące widoki. Czytam chodzeniu z kijkami i przyłączam się do prośby Dany - uważaj na kolana. Odnośnie urządzenia domu - dużo zmieniłabym w swoim.
U mnie chmura na chmurze.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja nie chciałabym przechodzić budowy jeszcze raz, dla mnie to byłaby śmierć murowana,za dużo przeszłam sama budując.Czeka mnie w tym roku elewacja,koło pod basen i naprawa komina.Biorę sprawdzoną ekipę.Myślisz naprawdę o rewolucji domowej?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja nie marzę o nowym domu ;:185 Ten, co jest mi się podoba. Niekiedy zmieniłabym co nieco np. wstawiła wielkie okna w salonie, ale jak pomyślę, że z tego powodu byłoby w nim zimniej, to zaraz mi przechodzi. Wiosną ruszam z dalszymi pracami tj. obłożeniem słupów ogrodzeniowych kamieniem, założeniem siłowników do bramy i wyłożeniem płytkami (a może i ścian boazerią PVC) w garażu. Marzy mi się zadaszenie tarasu, ale zapewne zabraknie sił i środków...
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aniu ja nie zamieniłabym mojego za nic w świecie ,ale nie mam do tej pory listew przypodłogowych w sypialni i szlag mnie trafia ,ale bez tego można żyć i stale jest to spychane na dalszy plan ...marzę o takich duperelach ;:333
...jak zmiana koloru sypialni ,wykończenie ściany za łóżkiem,nowe firany do salonu ...małe te moje marzenia ,ale są :lol:
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To mamy Danusiu tak samo :uszy W zeszłym tygodniu kupiłam sobie wreszcie obrazki go korytarza na górze. I co chwile chodzę je podziwiać :tan
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Jak tak czytam Wasze ciągotki do częstych zmian w domach, mieszkaniach, ogrodach to domniemam że przynajmniej nie nudzicie się. Nie zapominajcie jednak że ze względu na koszty czy zainwestowanie czasu i sił to nie ciuszki które można szybciutko kupić trask prask i po wszystkim otrzymując kolejną zmianę ;:306

No tak kobieta zmienną jest jak nikt inny ale nie zapominajcie że nadmiar energii będzie można już niebawem zredukować tańcując :heja w ogrodach :wink:
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”