Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Beatko ależ cudne masz iryski ;:oj uwielbiam te kwiaty, właśnie niskie odmiany.... Twoje wspaniałe :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko, ależ masz już kwitnących roślinek-i piękne iryski :) A powiedz mi-ta żółta smagliczka to jest wieloletnia? Bo ja siałam dwa lata temu fioletową, ale to była nadmorska jednoroczna, a Twoja w tych żółtych poduchach jest przepiękna i gdyby była wieloletnia to bym sobie chyba sprawiła -tak mnie zauroczyła:) I ten drugi jasny żonkil jest śliczny. Chociaż ja u Ciebie to i tak czekam na kwitnienie liliowców. Pięeeknych.
Na makleję to i ja czekam z niecierpliwością. Właściwie wczoraj na FO dowiedziałam się co to jest :D a dostałam ogromną kępę od sąsiadki w zeszłym roku-w dodatku wrzuciła mi za płot w upał, gdy akurat nas nie było. Gdy przyjechałam to był suszek, ale wsadziłam nie oczekując cudu> A tu proszę cud się stał i jest :D Biedna-kilka razy wychodziła i przymrozki ją warzyły. Teraz jest już spora i mam nadzieję że przetrwa pod wiadrem plastikowym jeśli rzeczywiście przyjdą te zapowiadane przymrozki. Normalnie się ich boję i już czekam przygotowana z włókniną i plastikowymi wiaderkami :lol:

Słodkie skalniaczki ;:167
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko piękne irysk ,moje ulubione to pumilki w moim ogrodzie juz bardzo duzo i myślę czy jeszcze się nie pokusić ,tylko szybko przekwitają tak jak liliowce.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Migdałek śliczny, podziwiam na zdjęciach bo już miałam kilka podejść do niego i zawsze klapa./ :;230
Prymulki uwielbiam zawsze kwitną gdy mało na ogrodzie kolorów. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

bejka1970 pisze:Wioluś tak to już jest na forum ,że zaglądając do swoich ogrodów zapadamy na nowe choroby :D Ja patrząc na twoje małe skalniaczki zaczęłam obsadzać stare gliniane misy :D
Obrazek
Niesamowite :) bardzo bardzo się cieszę ...:) ja znowu dostałam dzisiaj wór prezentów od znajomych , stare doniczki -wiadereczka :tan
itp... itd... kamień z rojnikiem ;:202

tak się cieszę

;:167
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ta prymulka na poprzedniej stronie to jakieś cudo ;:oj
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Tak mi net chodzi ,że nawet chodzeniem nazwać tego nie mogę :evil: Już dwa razy pisałam post z odpowiedziami i wysłać nie mogłam :evil:
Agness cieszę się ,że ci się u mnie podoba,ja zaczynam dopiero tworzyć kolekcję i przyznaję ze wstydem :oops: ,że zazdrość mnie zżera jak oglądam u kogoś już rozrośnięte kolorowe kępy irysków,dlatego tak cieszą mnie te ,które zakwitły w tym roku więcej niż jednym kwiatkiem
Obrazek
Aneczko ta smagliczka jest wieloletnia,trzy lata temu przywiozłam sobie od mamy jedną kępkę i tak co roku wykopuję dzielę i rozsadzam :D W sumie mogłabym posiać,ale co poradzisz jak ktoś lubi ze szpadelkiem latać ;:306 Cieszę się jak na pustych placach zaczyna się robić busz,ale...chce ktoś może makleję :D

Obrazek
Wiesiu oczywiście,że kolekcję powiększać trzeba :D a nadwyżki ...do wątku sprzedażowego ,żeby zrobić miejsce na nowe :D ja już w kolejce u ciebie stoję :D Poza tym masz tyle cudów i rarytasków ,że zawsze coś pięknego u ciebie kwitnie i takie początkujące szaraczki jak ja to tylko oczka do monitora wytrzeszczają :shock:
Viola ;:196 uwielbiam to twoje coś z niczego,pokazujesz ,że nie trzeba mieć fury kasy tylko ciekawy pomysł i chęci ;:oj
Kasiulka zimujesz z powodzeniem gunnerę co jak dla mnie wyższą szkołą jazdy jest,a nie wychodzi ci z migdałkiem ...no nie wierzę po prostu...chyba na jakieś chore egzemplarze trafiasz ;:202
Wiola mówisz ,że cudo ,a ja potrzę się na tą prymulkę i nie wiem ...podoba mi się czy nie...?Specyficzna taka :D
Te na pewno mnie zachwycają ;:167
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Cudne te niskie irysy. Ja mam tylko 2 irys pumila - żółty nn i fiolecik Little Saphire. I chyba sie zakochałam w niskich irysach ;:167
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Beatko ładny irysek w towarzystwie smogaliczki .Masz racje kochana ze roślinki się rozrastają i mozna się wymieniać. Obecnie na rynku coraz więcej ciekawych roślin mozna kupić Teraz to z powagą myślę co bym chciała mieć, nie tak jak kiedyś co w ręce wpadnie.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

bejka1970 pisze:...chce ktoś może makleję :D

Obrazek

Ja chcę :wit bo chyba Dzięki Tobie zachorowałam na makleitozę.

Czy Ty się mieścisz z tymi pięknościami na tych trzech rabatkach czy tytuł wątku już nie jest aktualny?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia no co ci będę mówić sama wiesz... to się zwykle tak niewinnie zaczyna...od jednego ,dwóch... ;:oj
Wiesiu wcale ci się nie dziwię,nawet ja pod wpływem forum zaczynam się robić coraz bardziej wybredna i coraz częściej łapię się na myśli...czy mi się to naprawdę podoba? ;:219
Renia jak zaglądasz specjalnie ściągnełam z okna ołownika,żebyś zobaczyła jak urósł przez zimę :D

Obrazek
Ostatnio miał trochę mało słoneczka ,bo najlepsze miejscówki dostały pomidory,ale jak zobaczyłam ,że znów zamierza kwitnąć ;:oj tp z powrotem dostał najlepsze stanowisko w pokoju Emilki :D
Beatko to wrzuć adres na PW :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze dzisiejsze iryski w deszczu :D
Obrazek

Obrazek
Przekwitły już czerwone i żółte tulipany a swoje pięć minut mają późniejsze lilio kształtne białe i różowe
Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Beatko. tulipany liliokształtne są chyba najbardziej eleganckie ze wszystkich odmian. Miałam kiedyś jakieś pojedyncze odmiany ale wyginęły już.
Ja już nie pamiętam, ale może orientujesz się, czy one wszystkie tak późno rozkwitają.
Chciała bym nasadzić jesienią tych tulipanów i zależy mi bardzo na odmianach kwitnących najpóźniej.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Może znajdę ją gdzieś w okolicy. Wczoraj nawet przytargałam coś podobnego ze wsi. Porównałam listki z tymi z Twojego zdjęcia i okazało się że chyba to nie to :roll: I tym sposobem mam następną roślinkę o której wiem że nic nie wiem ;:306

Ale masz ładną tą rabatkę ;:333
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu z tego co wiem to nie wszystkie lilio kształtne są późne,nie znam nazwy tych swoich białych bo je dostałam,ale zgadzam się z tobą w stu procentach ,że są bardzo eleganckie :D Kiedy kupowałam pierwsze cebulki to jak każdy sugerowałam się pięknymi fotkami na opakowaniu i wybierałam papuzie i pełne.Teraz tak jak ty chcę dokupić właśnie tych subtelnych lilijek najlepiej późno kwitnących :D
Beatko jak byś chciała to nie problem :D i tak muszę ją przerzedzić,bo mi sąsiadki zagłuszy :( ,a wiesz,że ona duuuuża rośnie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”