Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Post »

Śliczna ta ostatnia fotka ;:215 ! Niby ot tak sobie cyknięta, ale jaka przyjemna ... ;:173 . Zresztą w tle moja ulubiona żurawka z różowymi dzwoneczkami ;:167 , a i bodziszkowi nic z urody nie brakuje ;:108 .
Zastanawia mnie skąd Ty bierzesz te wszystkie ciekawe bylinki ... ;:55 ?
No i te kule 8-) ???
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Wandziu jak ma się sprawdzić pogoda dlugo terminowa z Onetu to lepiej niech ten śnieg jeszcze poleży, nadają po odwilży arktyczne mrozy i to w całym kraju ma być na minusie. :? Czy te twoje kule są ceramiczne? Są w moich klimatach. ;:170
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wanda, czy Kendle Clark masz właśnie od niego? Ja zamówiłam bodziszek himalajski - z 25 szt nie zakwitl mi ani jeden, a nawet liscie słabo było widać ;:222

-- 4 lut 2014, o 11:10 --

Wanda, czy Kendle Clark masz właśnie od niego? Ja zamówiłam bodziszek himalajski - z 25 szt nie zakwitl mi ani jeden, a nawet liscie słabo było widać ;:222
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agness, krwawniki to dla mnie dziedzina niezbadana. I nie będę dalej się w nią zagłębiać, bo u mnie chyba nie najlepszy dla nich odczyn ziemi. Wystarczą mi w zupełności te dwa moje, oby się tylko zechciały bardziej rozrosnąć, bo takie pojedyncze badylki mnie nie rajcują. Chciałabym całe łany...

April, no wiadomo, wybieramy to, co się NAM podoba. A później nie chcemy oddać :;230

Rozetko, ciekawe bylinki można dostać w rozmaitych szkółkach i przez internet. Tylko że w drugim przypadku niekoniecznie nas zadowalają. Bodziszki ze źródła, o którym wspominamy razem z Robaczkiem, u mnie w większości zakwitły, ale czekać muszę jeszcze długo, zanim z tego jakaś kępa porządna będzie. Natomiast reszta bylinek od szanownego pana padła (poza kilkoma jeżówkami).

Lady, weź przestań, trzeba myśleć pozytywnie, a nie te durne prognozy czytać. Co jedna, to głupsza. A kule moje są faktycznie ceramiczne, wzięłam je na zimę do domu, bo po co mają leżeć pod śniegiem.

Robaczku, tak, Kendle od niego mam. Kurczę, jakbym zamówiła 25 sztuk, to bym się wściekła, gdyby mi tak paskudnie rosły jak twoje. Ja wzięłam po jednym z odmiany dla wypróbowania. Zdechły mi dwa, ale reszta przeważnie miała chociaż po jednym kwiatku.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, właśnie dlatego te zakupy mnie tak rozczarowały. Wzięłam kilkanaście różnych bylin, po kilkanaście krzaczków z każdej rośliny, wydając przy tym mnóstwo kasy. Jedynie jarzmianki ładnie urosły, ale ich też kupiłam 20 szt i nie wszystkie przeżyły. Totalna porażka, nigdy więcej ;:185
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, mamy nauczkę, żeby nie kupować w ciemno takich ilości. Ale ja byłam pewna tego sprzedawcy, bo całe FO go wychwalało, że takie dorodne, duże rośliny sprzedaje. Poza tym to było kupowane z allegro. Myslę, że sklepy internetowe dbają o swoją renomę i raczej nie byłoby z nimi takiego numeru.

Moje BODZISZKI
Obrazek

Claridge Druce. Ten to zdechlaczek, zrobiłam fotkę jak miał pierwszy kwiatek i rósł w doniczce. Potem poszedł do gruntu się rozrastać.
Obrazek

Kendall Clark (sorry, na zdjęciu jest błąd w podpisie)
Obrazek

Laura był śliczny, tylko jest on dość wysoki i się kładzie.
Obrazek

Summer Skies jak dla mnie najładniejszy i fajnie się rozrósł.
Obrazek

Ten dostałam od forumki. Himalajski chyba.
Obrazek

Kantabryjski.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandeczko, :) dzisiaj wpadłam do Obi i rozglądałam się za linią kroplującą.
Ofertą OBI nie zachwyciłam się, głównie z powodu wysokich cen.
Muszę zajrzeć jeszcze do LM. Pamiętam, że u nich był duży wybór linii, złączek i różnych rozgałęźników.
Ceny były do przełknięcia. Może teraz wszystko podrożało ?
Muszę sprawdzić, jak to wygląda.
W OBI pełno takich ozdóbek w lawendowe i różane wzorki. Normalnie , patrzyłam się na nie i nie umiałam się zdecydować. :;230
:wit
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wandziu śliczne te kule. W tym roku też zamówiłam trochę bylin, tak na próbę, ale jak się pochodzi po ogrodach i poogląda takie piękności to trudno się potem nie ugiąć. Dzisiaj było wyraźnie cieplej, czy można brać to za oznakę nadchodzącej wiosny?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wygląda na to, że obecnie nie mamy dobrego źródła na zakup bylin drogą internetową ... :roll: .
Poza forumowiczami w sprzedażowym, rzecz jasna ;:108 . Tylko, że tam rzadko są dostępne rarytaski (w dodatku rozchodzą się z prędkością światła :twisted: ) i często brak nowości. Czyli popyt przerasta podaż, jak to mówiono wiele lat temu ... 8-) .
Pozostaje nam kroczyć w sieci po omacku :? ... i testować ... ;:223 .
Uważam, że warto pisać o dobrych sklepach, czy uczciwych sprzedawcach BEZ KONSPIRACJI :!: , aby ułatwić sobie nawzajem zakupy i po prostu uprzyjemnić nasz ogrodniczy los :uszy . Niektórzy z nas nie mają w swojej okolicy dobrze zaopatrzonych sklepów ogrodniczych, gdzie dostępne byłyby rośliny dla wyrafinowanego klienta, takiego jak MY ;:4 .

A więc ogłaszam apel: OGRODNICY WSZYSTKICH OGRODÓW, ŁĄCZMY SIĘ ;:162 !!!

Wandziu ;:196 , przepraszam, że pozwalam sobie w Twoim wątku na taką prywatę ... ;:180 ... aaale to inicjatywa głównie z myślą o innych ... :wink: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja często polecam sprawdzone sklepy internetowe tyle że robię to na pw żeby uniknąć posądzenia o reklamę
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Też sporo kupowałam przez neta to zależy jakie byliny was interesują. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wandziu widzę że i Twój watek przyspieszył.
Nie nadążam. A tu takie ciekawe dyskusje były o kropelkowaniu. Poczytałam, nauczyłam się, będę działała
Czy wiesz, że w tym roku zauroczyły mnie bodziszki?
Zamówiłam 3. W tym Ballerinę. No i Krwawniki. Nie wiem, czy ten mój przetrwał.
Bardzo miło było obejrzeć zdjęcia. Są rewelacyjne
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu- jaki wybór bodziszków u Ciebie! Ja, zadowolona z zakupu hortensjowego w internetowym florini zamówiłam bodziszka- Rise and shine.. to będzie mój pierwszy bodziszek, ale wg opisu zapowiada się ciekawie..
Czujesz wiosnę w powietrzu ;:138 Ja się już tak przypięłam do myśli, że to koniec zimy (bardzo rozsądne, zważywszy na kartkę w kalendarzu ;:306 ), że ewentualny powrót zimy bardzo by mnie rozczarował..
Pozdrawiam słonecznie- w prognozach na jutro obiecywali piękny dzień ;:3
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Wandziu :wit
Zaległości nadrobiłam,oczy nacieszyłam i dodatkowo "parę groszy" uchroniłam.
Wyobraź sobie,właśnie w niedzielę zasiadłam do komputera przeglądając oferty szkółek w poszukiwaniu ciekawych bylin,przypomniałam sobie jak to w ubiegłych sezonach FO zachwycało się ofertą (a w szczególności jej jakością ) tegoż pana.Wówczas nie zdążyłam więc przeszczęśliwa z faktu,że w tym roku wreszcie się załapałam ,wypisałam sobie kilkanaście pozycji (w tym piwonię itoh ,której niska cena bardzo mnie ucieszyła ale i... zastanowiła) i dziś miałam wysłać zamówienie.
Dzięki Waszym wpisom zrezygnuję z kupna ,bo nie chcę kolejny raz dać się nabrać.Jestem przekonana,że zachwalając roślinki przed kilkoma laty ,ludzie pisali prawdę,ale skoro w ubiegłym sezonie było już inaczej,to pewnie sprzedający uznał,że zadziałała już potężna machina reklamy i można spocząć na laurach.Chyba muszę powrócić do tradycyjnej formy zakupów.

Cieszę się ,że znów mogę podziwiać Twoje wspaniałe ,pełne optymizmu fotki ;:196
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit bardzo ładnie u Ciebie rosną bodziszki..... u mnie idą w zielone i mało kwitną. Coś im nie leży.
Tylko jeden ładnie się zadomowił, właśnie chyba go poznaję na Twoim zdjęciu. Teraz wiem jak się nazywa,
chodzi mi o Midnight Clouds ;:196
Jak jestem w OBI, to głupawki dostaję na widok tych wszystkich ozdób..... tam nie umiem wybrać.
Dopiero wracając do domu zaczynam główkować i żałować, że nie kupiłam ..... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”