Ogród z różanymi impresjami 3
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród z różanymi impresjami 3
Niestety na widły też można nadziać cebulke. Ja niszczę przynajmniej połowę cebulowych, bo cały czas przerabiam rabaty. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla pewności cebule sadzę wciąż w nowych miejscach albo tam, gdzie już się "wyrodziły" i nie kwitną. Rabat mi przybywa
Wczoraj dopiero poprzesadzałam część róż-nie wszystkie, które mi przeszkadzały w tym sezonie. Jeszcze trzy powinny się wyprowadzić z dotychczasowych miejscówek, ale to może poczekać nawet do wiosny.

Wczoraj dopiero poprzesadzałam część róż-nie wszystkie, które mi przeszkadzały w tym sezonie. Jeszcze trzy powinny się wyprowadzić z dotychczasowych miejscówek, ale to może poczekać nawet do wiosny.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Sadzicie piętrowo a ja jeszcze nie mogę wypełnić rabat. I ten najbliższy sezon pewnie wiele nie zmieni
A na cebule mam paten, bo sadzę w donicach. Bezpieczeństwo zapenione zarówno przed szpadlem jak i przed nornicami. Polecam
Justynko współczuję nerwów. Ja, odkąd straciłam na lapku wszystko, robię archiwizację podwójną: na dysku i na penach. I się sprawdziło bo właśnie dysk zewnętrzny odmówił posłuszeństwa. Pełne zdziwienie i ulga jak sobie przypomniałam gdzie mam jeszcze z niego dane. Zaginęły tylko drobiazgi.
Więcej masz tych nie publikowanych fotek? Umil człowiekowi życie

A na cebule mam paten, bo sadzę w donicach. Bezpieczeństwo zapenione zarówno przed szpadlem jak i przed nornicami. Polecam
Justynko współczuję nerwów. Ja, odkąd straciłam na lapku wszystko, robię archiwizację podwójną: na dysku i na penach. I się sprawdziło bo właśnie dysk zewnętrzny odmówił posłuszeństwa. Pełne zdziwienie i ulga jak sobie przypomniałam gdzie mam jeszcze z niego dane. Zaginęły tylko drobiazgi.
Więcej masz tych nie publikowanych fotek? Umil człowiekowi życie

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam czekoladkę 

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Właśnie pośpiesznie zrobiłam back-up mojego komputera, bo coś czuje, że dogorywa - a nowy mogę mieć dopiero po Nowym Roku....ja też mam taką rabatkę do nieustannych przeróbek przy wejściu do tego suchy cień
co roku myślę, że jest już to wersja ostateczna a potem znowu coś zmieniam...

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
witam,
Dzisiaj zacznę od kwestii utraconych informacji....
Juz nieraz odzyskiwaliśmy dane, jakoś sie udawało. Od kilku dni mam rzeczy pozapisywane w kilku miejscach, w kompie, na zewnątrz, i na serwerze.
Małżonek ostatnio powiedział: "ta technika cię kiedyś zabije". Tym razem wpadka dotyczyła dysku przenośnego niestety i oczywiscie kompa
ale tak to jest, jak człowiek odchodzi bez pomyślenia od swoich dokumentów.
Asiu, witaj
Moja rabatka zmian, już trrrrrrochę mnie zmęczyła.
Jestem ciekawa następnego sezonu, co tym razem wyniknie.....sąsiad nieco prześwitlił swoją działkę. To może też coś zmienić
Anka, gratuluję, będziesz mega zadowolona, jeśli trafisz na takie egzemplarze, jak ja
moje okazy do dzisiaj stoją jak polakierowane
sama widziałaś:)
Jola,
Tylko sie ciesz....taka perspektywa
ile mozesz jeszcze dosadzać, jak dla mnie: do woli
ja mogę liczyć na piętrowe, albo na to, że coś wypadnie i zwolni miejsce, i uaktywni pewne zmiany....
Jeszcze trochę - choć niewiele - zdjęć mam, ale to potem
Ewciumajowa,
Ja mam tak kaźdy metr zagospodarowany, że niewiele mogę nowych miejsc znaleźć. A po prostu ciągnie mnie w te same miejsca....
Roze już na swoich miejscach, albo wiosną będą
.....widzę, że wciąż kombinujesz
Ta zabawa nigdy się nie kończy, i cały jej w tym urok
Gosia,
A ty wiesz, ze ja mam tylko stare przedwojenne widly po dziadku
przypomniałaś mi
Nie używam zwykle wideł....jednak większośc dzialam takim małym szpadelkiem Fis.....
jest super. Nie robi na rabacie tyle bałaganu, co zwykły.
Grażynko,
U mnie niestety nie ma innej rady na uszkodzenie cebul, jak o nich pamiętać. Wideł nie uźywalam. Moze kupię nowe w końcu
W ogrodzie mam straszny wiatr....
głowę urywa, zimno.... ale zimy jeszcze nie mam, czyli tego białego.... 
Dzisiaj zacznę od kwestii utraconych informacji....
Juz nieraz odzyskiwaliśmy dane, jakoś sie udawało. Od kilku dni mam rzeczy pozapisywane w kilku miejscach, w kompie, na zewnątrz, i na serwerze.
Małżonek ostatnio powiedział: "ta technika cię kiedyś zabije". Tym razem wpadka dotyczyła dysku przenośnego niestety i oczywiscie kompa

Asiu, witaj

Moja rabatka zmian, już trrrrrrochę mnie zmęczyła.

Jestem ciekawa następnego sezonu, co tym razem wyniknie.....sąsiad nieco prześwitlił swoją działkę. To może też coś zmienić

Anka, gratuluję, będziesz mega zadowolona, jeśli trafisz na takie egzemplarze, jak ja

Jola,
Tylko sie ciesz....taka perspektywa

Jeszcze trochę - choć niewiele - zdjęć mam, ale to potem

Ewciumajowa,
Ja mam tak kaźdy metr zagospodarowany, że niewiele mogę nowych miejsc znaleźć. A po prostu ciągnie mnie w te same miejsca....

Roze już na swoich miejscach, albo wiosną będą

Gosia,
A ty wiesz, ze ja mam tylko stare przedwojenne widly po dziadku

Grażynko,
U mnie niestety nie ma innej rady na uszkodzenie cebul, jak o nich pamiętać. Wideł nie uźywalam. Moze kupię nowe w końcu

W ogrodzie mam straszny wiatr....

Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie już regularna zima.
Dobrze, że białego nie za wiele i nie trzeba jeszcze odśnieżać.
Ale jak przyjdą większe mrozy to lepiej żeby dopadało śniegu.

Dobrze, że białego nie za wiele i nie trzeba jeszcze odśnieżać.
Ale jak przyjdą większe mrozy to lepiej żeby dopadało śniegu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
A u mnie plus 8 i jeszcze nie mam zabezpieczonych donic. Na mróz nie czekam, bo jeszcze muszę wsadzić to, co jeszcze nie przyszło
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Dzisiaj w miarę ciepło i bez przymrozku się obyło i oby tak dalej
Co prawda danych z kompa nie straciłam, jeszcze ale niewiele brakowało jak mi piorun pier....nął niedaleko i spaliło mi coś tam w środku. Często prąd wyłączają jak mam włączony komputer i potem mam zapisanych kilka wersji no bo oczywiście też nie zawsze zapiszę to co robię

Co prawda danych z kompa nie straciłam, jeszcze ale niewiele brakowało jak mi piorun pier....nął niedaleko i spaliło mi coś tam w środku. Często prąd wyłączają jak mam włączony komputer i potem mam zapisanych kilka wersji no bo oczywiście też nie zawsze zapiszę to co robię

- justi177
Majutku,
Trzeba się bronić jakoś, ja własnie zaczęłam
do tej pory miałam więcej szczęścia niż rozumu i nie zwracałam na to uwagi
U mnie dzisiaj - wciaż - calkiem przyjemnie i ciepło
Aniu,
Ja w ogole nie mam nic zabezpieczonego....nic a nic.
Ta praca czeka na mnie w przyszłym tygodniu najwcześniej
I mam nadzieję, że nic się nie stanie. Co roku czekam na ostatnią chwilę, na ten ostateczny czas.... Nie wiem, czy to dobrze, ale tak robię, chociaz nie jest przyjemnie. Teraz jeszcze, cały czas, róże sukcesywnie zrzucają liście
Grażynko,
Widziałam, widziałam.
Śnieg też widziałam. Pod Warszawą. Nawet przez godzinę uczestniczyłam w jakiejś calkowicie irracjonalnej zadymie śnieżnej
takiej lokalnej, na jednej z dzielnic 
Trzeba się bronić jakoś, ja własnie zaczęłam

U mnie dzisiaj - wciaż - calkiem przyjemnie i ciepło

Aniu,
Ja w ogole nie mam nic zabezpieczonego....nic a nic.
Ta praca czeka na mnie w przyszłym tygodniu najwcześniej

Grażynko,
Widziałam, widziałam.
Śnieg też widziałam. Pod Warszawą. Nawet przez godzinę uczestniczyłam w jakiejś calkowicie irracjonalnej zadymie śnieżnej

Pozdrawiam
Justyś, to dobrze, nie można zbyt wcześnie kopczykować - dopiero po pierwszych mrozach. Przecież róże muszą się hartować
Ja mam zamiar na razie tylko przygotować donice; ustawić je na styropianie jak najbliżej ściany domu.

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z kopcowaniem czekam do ostatniej chwili. Teraz obsypałam tylko świeżo przesadzone róże i zrobię to samo z dzisiejszymi, kiedy je już wetknę. Potem będę przeklinać zwlekanie, ale na razie wciąż nie zapowiadają mrozów.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja w tym roku już zakopcowałam. Ciekawe, ile przetrwa.
Jakoś w tym roku nie miałam ochoty na prace w zimnie.
Ale coś czuję, że to nie posłuży moim różom, bo nadal zielone i kwitną w najlepsze
Jakoś w tym roku nie miałam ochoty na prace w zimnie.
Ale coś czuję, że to nie posłuży moim różom, bo nadal zielone i kwitną w najlepsze
Ja zakopcowałam zaledwie 15 róż, czyli gro jeszcze przede mną... jakoś pogoda nie pozwala mi posuwać się do przodu z pracami. Dobrze, że wciąż ciepło, to nie panikuję. Nie obraziłabym się, gdyby zima przyszła tylko na święta...
Dobrego weekendu, Justi!
Dobrego weekendu, Justi!

- justi177
Temat kopczykowania...u nas jest tematem jak najbardziej gorącym....
AniuAn,
Czasami jestem ciekawa tego, co by bylo, gdybym wcześniej je zabezpieczyła. Moze nic, a wtedy praca byłaby przyjemniejsza. Korci mnie
Ewciu,
Jesteśmy w tym identyczne
już u mnie mrozy są w prognozach. Jednak trzeba sie zwijać i to szybko... w końcu....
Nie lubię nienormalnych zim i tego, co po nich w spadku....
Gosia,
Wiem, ze nie lubisz prac w ogrodzie, jak wieje i zimno, rozumiem... Ty czujesz, ja jestem ciekawa: zobaczymy
Agnieszka,
Weekend mialam mało rozrywkowy i calkiem "nieandrzejkowy". Jutro będę mieć ciekawszy dzień, oby tylko nie lało, jak dzisiaj.
Widziałam kuchnię, cudna
widziałam 4 świece. Chyba odgapię....
Życzę Ci sprawnego dokończenia kopczykowania. I przez to prawdziwego zakończenia sezonu.
AniuAn,
Czasami jestem ciekawa tego, co by bylo, gdybym wcześniej je zabezpieczyła. Moze nic, a wtedy praca byłaby przyjemniejsza. Korci mnie

Ewciu,
Jesteśmy w tym identyczne

Gosia,
Wiem, ze nie lubisz prac w ogrodzie, jak wieje i zimno, rozumiem... Ty czujesz, ja jestem ciekawa: zobaczymy

Agnieszka,
Weekend mialam mało rozrywkowy i calkiem "nieandrzejkowy". Jutro będę mieć ciekawszy dzień, oby tylko nie lało, jak dzisiaj.
Widziałam kuchnię, cudna

Życzę Ci sprawnego dokończenia kopczykowania. I przez to prawdziwego zakończenia sezonu.
Pozdrawiam