Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madziu, ta rabata przed domem to chyba bardzo nasłoneczniona, prawda?
Reżim zakupowy u ciebie jak średnia forumowa - czyli nie da się go utrzymać ;:306 Co tam, rabata będzie miodzio, tylko tez mi sie wydaje, że trochę za blisko różyczki posadziłaś. A ja u Ewy mam zamówione 4 Aspirynki i 4 Bailando, będą rosły z Pashminą ;:224 na rabatach wzdłóz ścieżki do altany.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka, nasłoneczniona i to bardzo, non stop patelnia.
Róże przesadzę, póki jest na to pora :D

Pashmina i Aspiryn to moje marzenia i.... następne zakupy 8-)
I jeszcze: Eden Rose, Rosanna, Pomponella, Pastella, Therese Buqet, Stanwell Perpetual, Snow Hit. Parfum d'Evita, Sea Foam, Tomelise, Ritausma, Roseraire de I'Hay...

To tak w ramach reżimu zakupowego :oops:
A jeszcze w zeszłym roku byłam obrażona na róże i było mi z tym tak miło w portfelu ;:224

Twoje zestawienie cudne. Już nie mogę się doczekać kiedy pokażesz fotki jak to wygląda w Twoim idealnie skomponowanym królestwie ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak na mocne postanowienie, że róż nie będziesz mieć, to idzie Ci całkiem nieżle ;:306 .
P.S. jak malwy Ci znikną z ogrodu, to na pewno u mnie będą. Moje się zbierają i zbierają, ale ja je wiosną przesadzałam do siedliska
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Madziu, Stanwell Perpetual musisz mieć koniecznie! Dla samego zapachu, który jest zjawiskowy. Moja malusieńka zakwitła ostatnio jednym kwiatkiem i poczułam ją (pomimo mojejgo alergicznego kataru) z kilku metrów. Dotarłam do niej szukając źródła tego zapachu i dopiero zauważyłam, że znów kwitnie. Jeśli się zdecydujesz na zakup to bierz od razu ze 3 sztuki, bo ona podobno ma nieciekawy pokrój i w grupie wygląda o wiele lepiej.
Albo dokup jej takie cudo: Lochinvar ..... podobno była u Petrovic'a ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Madzia nie strasz z tym Chopinem ,bo niedawno zakupiony, świeżo posadzony ma ładnie rosnąć :wink:
czy będziesz z malw zbierała nasionka ? kurcze brakuje mi ikonki trzepiącej rzęsami :wink:
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

variegata pisze:... Zainteresowała mnie róża 'Larissa', muszę doczytać co to za jedna 8-)
Zapadla decyzja w stosunku do Larissy?
W tym roku będę zbieral pierwsze doswiadczenia dotyczace tych 6-ciu nowych. W tej chwili trudno sprecyzowac opinie, troche rozczarowuje mnie Pomponella moze powinnienem sie zdecydowac na ciemniejsza ale ... :?:
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, ja bym posadziła przynajmniej co 60 cm ;:108
Pytałam o perovskię, bo ta zwykła odmiana rośnie nawet powyżej metra i do donicy średnio się nadaje, a ta miniaturowa jak najbardziej ;:108
Malwy masz przecudne ;:180
ps. Chopin zarezerwowany, przypomnij się jesienią ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka moje malwy w ziemi jak zaklęte siedziały w ziemi dwa sezony a dopiero w zeszłym roku zachwyciły.

Ewunia, mój Ty kochany kusicielu :lol: Stanwell Perpetual planowałam zakup 1 sztuki właśnie ze względu na jej taki sobie wygląd i miała być upchnnięta pomiędzy ładniejsze pnące. Wybrałam ją ze względu na zapach właśnie a Ty jeszcze to potwierdzasz, czyli zostaje na liście ;:108

Aniu, mój Chopin juz taki nie ze ciekawy przyjechał niestety i tylko mu sie pogarsza.
Ale skoro Kasia-Mistrz Różany-Robaczek mówi, żeby dać Chopinowi szanse to daję :uszy
Malwy chcesz nasionka? Proszę bardzo, kochana. Ile kilo? :lol:

Januszu
Larissa, jako kwitnąca cały sezon została dopisana do listy zakupów. Co prawda nie pachnie i dlatego wcześniej nie brałam jej pod uwagę, ale jest taka śliczna, że chyba jej wybaczę ten brak zapachu. Jeszcze będę ją obserwowała w zaprzyjaźnionych wątkach, miedzy innymi u Ciebie :D

Kasiu, różyczki przesadzę. Perovskia, która mam to w takim razie miniaturka :D Jesienią przesadzę ją ze skrzyni na różankę, zresztą tak jak resztę bylin z donic. A potem będę poszerzać różankę żeby znaleźć miejsce na kolejne róże ;:306 Z 'Chopinem' przypomnę się na pewno ;:196

Powoli odbieram zamówione lawendy. Mam już białą, dzisiaj odbieram 50 filetowych i czekam na niebieskie. Zastanawiam sie jak je posadzić. Czy pomieszać jak tutaj?
Obrazek
Uprawa lawendy - zdjęcie gardenarium

Czy może tak jak moni_j30 w rządkach a "obrzeżyć" innym kolorem?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3982865
moni_j30 pisze:u mnie niebawem bedzie pieknie Obrazek Obrazek

I miejsce... nie mam miejsca ;:224
Idę myśleć. Dam znać jak będzie pomysł :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedactwo moje ;:168 ;:196 , miejsca nie masz ;:131 . To tak jak ja ;:223
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Madziu Larissę bardzo chciałam kupić u Ewy, niestety już nie miała, dlatego wzięłam Bailando. Ewa poleca Larissę na swojej stronie jako bezproblemową, a dodatkowo jest śliczna. Jest tez na mojej liście :wink:

Lawendę bym pomieszała, a tobie jak się podoba?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia, Marzenka - hahahaha, to się uśmiałam :;230 Wy nie macie miejsca? :;230
Madzia, ja bym przemieszała w grupach po 3-5 i zrobiła jak największe pole lawendowe np. w kamiennym kręgu :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka z tym miejscem to naprawdę problem, pomimo dużej działki i Ty mnie rozumiesz ;:196

Iwonka, Bailando to piękna różyczka ;:108 O Larissie poczytałam właśnie w wątku Ewy i dlatego pomimo braku zapachu zdecyduje się na zakup. Lawenda pomieszana chyba bardziej mi się podoba. Chociaż nie powiem, żeby równiutkie pole lawendy nie kusiło, ale raczej pomieszam, bo ja jakaś "wypadnie" to wtedy nie będzie widać luk w nasadzeniach. Ale co ja będę Ci mówić o wyborach, skoro Ty masz teraz tyle na głowie ze swoimi kaskadami, strumykami i sadzonkami, że aż głowa boli ;:224 Ja ze swoimi lawendami to pikuś przy Twoich wyborach ;:180

Kasiu, to najprawdziwsza prawda z tym brakiem miejsca :lol: Zastanawiam się czy nie zrobić "lawendowiska" na obrzeżach tego kamiennego kręgu bo tam piach największy, ale jak brzozy urosną to wtedy będzie za dużo cienia jak dla lawendy. Z drugiej strony zanim te brzozy urosną to lawenda będzie stara i do wymiany. Jeszcze mam upatrzone miejsce za różanką w stronę "kopca kreta" czy jak kto woli skalniaka, bo tam z kolei będzie pełne słońce zawsze. No sama nie wiem. Widzisz jaki problem, kochana? A niby działka duża a miejsca brak, mówiłam ;:108

Zostawiam kilka złudzeń optycznych, gdzie oglądający ma wrażenie patrzenia na zdjęcia robione w prawdziwym ogrodzie :wink: na początek piątunia kochanego :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia kochani :wit
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumię, rozumię, ten brak miejsca i utulam w rozmyślaniach. Może jednak bliżej kopca kreta posadź lawendy ;:168
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madzia ale będzie cudnie pachnące pole lawendowe achhh....
Miejsce znajdziesz tylko musisz poszukać dobrze... :lol:
Chyba bym pomieszła ;:224
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Ten pomysl z pomieszaniem jest najefektowniejszy. Wlasnie tak jak to pokazalas na 1 zdjeciu, wrazenie jest bardziej piorunujace niz poukladane, z cala pewnoscia.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”