Moja kolorowa oaza :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja kolorowa oaza :)

Post »

No ja właśnie teraz mam parcie na pelargonki o pachnących liściach, jest tyle odmian, że muszę zdobyć co nie co, tzn upolować :;230 mam tą o zapachu pomarańczy, i mięty, cytryny, te dwie ostatnie to gerania pod nazwą anginki, ale marzy mi się pelargonia o zapachu coli, świerku, róży i orzechów, no miodzio po prostu :tan :tan :tan

Pozdrawiam Kasia
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57

Post »

Alenko , a czy miałaś już kiedyś kroplika? Jak uważasz ,można go przycinać ? Mój boję się że wkrótce się położy, bo lekko się ugina na boki. Szkoda też że kwiatuszki są takie nie trwałe, jeden-dwa dni i opadają, ale ogólnie jest uroczy :) i sporo ma kwiatuszków.
Skąd masz nasionka? Zebrane?
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kroplika mam pierwszy raz z kupionych nasionek ;:196 Podobno można go ciąć, że nawet mu to służy.
Ja mam zamiar nie żałować mu ciachania ;:108
W dziale Rośliny cebulowe i jednoroczne jest o nim wątek. Masz go o tu --->Figlarny-kroplik figlarz
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Obrazek
Dziś po oglądaniu roślin w ogrodniczym kupiłem za pamięci nasiona Tunbergi i Kobei by nie zapomnieć o nich
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p
Od: 15 maja 2013, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janku kupiłeś nasionka już na za rok ?
Może nałozymy Tobie zakaz chodzenia do ogrodniczego, bo zawsze coś kupujesz :tan

A ja specjalnie wymyslam sobie wyjscia do sklepu by zobaczyć jak moje korytka wygladaja od zewnatrz , jak lepiej rozmiescić doniczki, czy od jednej czy od drugiej strony jak ułozyć ...
generalnie mam za duzo o 2 sadzonki , albo za mało o jeszcze 2 i jedno korytko :;230
Nie wiem czy nie posłucham Alenki i nie powiesze korytka jeszcze po lewej stronie.
Tyle bym chciała mieć kwiatków, sporo odmian a nie ograniczać się tylko do dwóch :/ tylko skąd to miejsce brać ? :)

Hortensje podlewam obficie 2 x dziennie i jakby odżyła ;:138
Juz widzę ile wody mi zejdzie na to podlewanie 2 x dziennie na tej patelni, nie o wodę tu moze chodzi tylko o to latanie z bytlą w ta i z powrotem :) :heja

Janek pokazał swoją piekną pelargonie ;:167 , a tak wygląda moja :) Moja Pela tak ją pieszczotliwie nazwe :)
Obrazek
Do końcowego efektu jeszcze spora droga, ale pierwsza sesje z aparatem na balkonie zaliczyłam :heja ...mam nadzieję że mnie nikt nie widział :;230
dziękuję Wam wszystkim za motywację , bo swoimi zbiorami i pieknymi kwiatami przyczyniliście się , ze chce więcej.... :)
Alenko- dziękuje bardzo ;:168 że jeszcze na mnie nie nakrzyczałaś za głupie pytania i rozpisywanie się na Twoim wątku.
Zapraszam na ---->>> Mój balkonik
Pozdrawiam Kasia :)
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Malinko kupiłem te nasiona na przyszły rok przypadkiem je znalazłem a co do zakazu chodzenia do ogrodniczych to chyba
masz racje bo zawsze coś kupie a już zawalony cały balkon.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku to widzimy się w przyszłym roku w wątku z sianiem :tan
w ogóle to piękne te Wasze pelargonie ;:138

M-alinko mam taką samą jak Twoja :tan
M-alinka pisze: Może nałozymy Tobie zakaz chodzenia do ogrodniczego, bo zawsze coś kupujesz :tan
Ja już sobie taki zakaz nałożyłam :;230
M-alinka pisze: Tyle bym chciała mieć kwiatków, sporo odmian a nie ograniczać się tylko do dwóch :/ tylko skąd to miejsce brać ? :)
Będą kwiatki to i miejsce się znajdzie ;:108
Zabrakło mi miejsca na parapecie, postawiłam półkę..Zajęła się półka, postawiłam drugą..Nie ma miejsca na półkę kolejną, to wstawiłam stolik ;:306
I za co ja miałabym na Ciebie krzyczeć? ;:124 Miło mi, że tu gościcie i możemy swoje zdjęcia oglądać nawzajem ;:167
A z tym dziękowaniem za motywację to uważaj, bo jak nam rachuneczek wystawisz, to uciekną wszyscy ;:306
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p

Post »

Alenka pisze: daj
Zabrakło mi miejsca na parapecie, postawiłam półkę..Zajęła się półka, postawiłam drugą..Nie ma miejsca na półkę kolejną, to wstawiłam stolik ;:306
:;230 ty to jesteś aparatka, tylko sąsiadce balkonu nie podwędź czy ty w ogóle masz tam kawałek okna?
ach to sie cieszę że moge u Ciebie gościć i mnie póki co nie wykurzysz :)

Janku jak ty tak co rusz bedziesz coś kupował to w lutym sasiejesz istny las :)
Alenko właściwie masz racje - Wam juz nie wolno chodzić do ogrodniczych sklepów, no kochani ile można ;:oj dajcie się innym wykazać :heja

A co do mojej pelci to za dużego wyboru nie miałam kupiłam ją od razu bo tylko jeden pan sprzedawał, później się spostrzegłam że są inni ale ta i tak mi się najbardziej podobała :)- wyszło 3,50 zł za sadzonkę więc git majonez :heja
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Malinko masz racje teraz już mi brakuje miejsca muszę wieszać skrzynki na zewnątrz wciskam gdzie się da
zobacz sama.
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Janku widzę że u ciebie wspaniały gąszcz - weź ty zaraz kochany wątek zakładaj żebyśmy mogły podglądać co tam jeszcze ukrywasz bo nas ciekawość zżera ;:224 Malinko ty też kochana ;:108 Żadnych wykrętów, ino szybko kochani ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p

Post »

Niuniu ;:168
bez wykretów , tylko troszke czasu potrzebuje :)

Oja Janku to Ci jeszcze troszkę miejsca zostało :) jak nie na barierkach to na podłodze, aż strach się bać co tam wymyslisz :lol:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

M-alinko no dobrze, poczekam cierpliwie ;:224
Zapraszam do mnie, wieczorkiem wkleję zdjęcia moich balkonowych kwiatuszków ;:108
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Malinko wspominałaś o zakazie dla mnie po chodzeniu do sklepów ogrodniczych :;230 słuszne słowa i tak pani w sklepie dziś powiedziałem by przedemno drzwi zamykała ale zawsze sie jakoś dostane gdy dziś sie dostałem i zobaczyłem jedną roślinkię to aż płakała ona bym ja kupił i weś to przejdź bokiem nie zauważając bidulki i kupiłem ją fuksje stojąco może jakoś mi sie uda uchronić ją przed słońcem. :tan
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku masz wyjątkowo słabą silną wolę ;:306 ;:306 ale fuksja ładna i na pewno o nią zadbasz ;:215
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z rana :wit
Po porannym obchodzie nie stwierdzono nowych kwitnień, tak więc zanudzania zdjęciami nie będzie.
Petunia i niecierpki jak zwykle-olewka :;230
Pelargonie z nasion zaczynają kwitnąć, ale to pewnie jeszcze trochę potrwa.Ale za to jak mi wszystko zakwitnie w tym samym czasie, to dopiero będzie szał ciał ;:306 Pamięci w aparacie nie starczy :;230
M-alinka pisze: :;230 ty to jesteś aparatka, tylko sąsiadce balkonu nie podwędź czy ty w ogóle masz tam kawałek okna?
ach to sie cieszę że moge u Ciebie gościć i mnie póki co nie wykurzysz :)
Kawałek okna mam...coraz mniejszy kawałek ;:306
Jak jeszcze raz powiesz o wykurzeniu Ciebie, to dopiero będzie teksańska masakra piłą mechaniczną ;:163
A 3,5 za sadzonkę-bardzo przyzwoita cena ;:215 I bardzo ładna pelargonia ;:138 (nie dlatego, że też taką mam ;:306 )
A jak na przyszły rok z tego 3,50 narobisz 5 pelargonii, to już w ogóle ;:209
Mi w tym roku wyszło tyle sadzonek, że bałam się, że na rynku wyląduję :;230

Janku znowu piękny balkon pokazujesz ;:138 I nie dziwię się, że kupiłeś fuksję. Może na tym parapecie będzie jej dobrze? Czy masz już dla niej miejsce?
w ogóle u Ciebie tyle miejsca widzę... ;:224

Idę na balkon, może coś fotnę :roll:

Begonia- monstrum :;230
Obrazek

Pelargonie Zeszłoroczne zaskakują mnie niesamowicie. Od kwietnia kwitną, a do tego mają tyle pąków, że niedługo nie będzie widać liści :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niecierpek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”