Mój zielony kwadrat cz. 3 ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat cz. 3 ;-)

Post »

Kochana szkoda że z naszego wyjazdu zostały tylko plany :( jednak na naturę i pogodę nie mamy wpływu :( może i dobrze. Mimo chwilowych przejaśnień, na spacer po ogrodach przydałaby się kszta słonka. Nadrobimy, mam nadzieję że w niedługim czasie ;:oj Jeśli trzeba będzie wezmę sobię dzień wolnego ;:oj
Hortesja ma już takie pączki? lada dzień zakwitnie ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Renatko
Cudny kolorek pierwiosnków na pierwszym zdjeciu. Skalnica też śliczna, moja co roku w środku mi marnieje robi sie brązowa i zasycha. A sucho nie ma. Nie wiem:(
Jak sie czuje Twoja mama strasznie boję się kleszczy jak pomyślę że miałam na włosach to aż mi sie włosy jeżą.
Miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

I już wieczór :wink:
Pogoda nas dzisiaj nie rozpieszczała, a szkoda, bo dzień wolny od pracy, można było poszeleć w ogrodach........Wybrałam się dzisiaj do pobliskiej szkółki w poszukiwaniu roślin, które miałam kupić u Kapiasa. Z listy moge wykreślić dwie czerwone pęcherzyce, już siedzą w ziemi :uszy Niepostrzeżenie w łapki wpadły mi dwie sadzonki hortensji Grandiflory :tan na nową rabatkę, też już są na swoim miejscu :tan .Jakie tam były cudeńka ;:oj Buk czerwony po 18 zł. Modrzew pendula, ale nie z prostymi gałązkami, tylko poskręcanymi po 35 zł. pierwszy raz takiego widziałam , Wiąz wredei po 35 zł i jeszcze inne cudeńka !!!

Ewuś no właśnie jeszcze nic nie wiem, nie mam żadnej wiadomości!!! Też teraz miałam wolne, czasu na sadzenie dużo a nie ma roślinek!!! Do ciebie też nic nie przyszło, normalnie masakra jakaś ;:202
Dzięki za info o korze ;:196

Aguś bardzo szkoda, że nie udało nam się pojechać ;:168 ale na aure nie mamy wpływu.
Ważne, że nowy termin ustalony ;:224 ;:196
Przemyślałam sobie te moje zakupy i poczekam, aż wszystkie zamówione rośliny przyjdą. Zamówiłam troche traw i może nimi obsadze pęcherznice i dodam jakieś małe iglaczki ;:224
Nad hortensją dla ciebie jeszcze pomyślę ;:168
Buziaczki!

Sylwuś moja skalnica też brązowieje, wtedy wyrywam wszystko brzydkie i szybko się regeneruje :D Moja też nie ma sucho :roll:
Mama już prawie rok się leczy, więc nie ma poważnych objawów i oby już tak zostało :D
Miłego wieczoru!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Tylko proszę nie nakręcajmy się więcej ;:224
Cieszę się że udało Ci się kupić część zaplanowanych roślinek ;:138 a nad hortensją pomyśl ;:224 chętnie przygarnę ale chodzi za mną ta szkółka i może w sobotę się wybiorę :wink: zobaczę co mają ciekawego. Co do iglaków myślę że będzie ładnie i przełamią kulistą formę pęcherznic ;:333
Miłj nocy ;:196
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Hortensja ma już takie pąki :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Po prostu zatkało mnie moja ładnie rośnie ale pąków kwitnących brak ;:223 będę płakać ;:145 mam nadzieję że się w końcu zlituje i chociaż jeden maleńki kwiatek ;:170 Czy dobrze widzę to serduszka okazała , ja sobie tego roku sprawiłam , mój synek ją uwielbiał jak kwitła u teściowej więc teraz ma swoją której regularnie dogląda . Mój kochany chłopczyk :tan córeczka coś ostatnio buntowniczka z różowych piękności przeniosła się na niebieskie też ładny kolor ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu ależ masz dużo tulipanków, przepięknie wyglądają w takiej ilości, a ogród dzięki nim wygląda bardzo wesoło :D
Czy ja dobrze widzę, ze hortensja ma już taki pąk ??? ;:oj
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Renatko w takim razie i ja tak zrobię. Musze powiedzieć ze piękny masz migdałek jeszcze nie widziałam go w kolorze białym. Częściej można go spotkać w kolorze różowym ale biały jest super. W tym roku już nie ale w przyszłym poszukam własnie w kolorze białym. Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Reniu wpadam i ślę buziaczki ;:196 Ale u Ciebie cudnie, pąki hortensji ;:oj
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Reniu :wit Chyba zakwitł ten w pączkach migdałek :) Jak tam leci majówka,chyba że pogoda też wiele popsuła ;:174
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Renatko
Miłej niedzieli życzę i dużo słoneczka ;:3 na niebie, pozdrawiam gorąco ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coraz pięknie,Renatko i u Ciebie się robi, :wink:
ładne kolorki prymulek,lubię jak kwitnie serduszka,ma taki ciekwy kwiat ;:113
życzę miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, już ostatni dzień majówki, jaki ciepły i słoneczny. Na temet pozoztałych dni nie będę się wypowiadać.....szkoda nerwów ;:170
Dostałam info. od Adriana, że wysyłka dotrze do mnie w ciągu 48 godz. Pierwszy raz u niego zamawiałam rośliny....troche się tego uzbierało.....do zamówienia przyłączyła się jeszcze Ewcia i Aga.
Czytam różne opinie co do wielkości sadzonek....za pare dni sama się przekonam :uszy

Dzięki deszczowej aurze, która nam towarzyszyła przez oststnie dni, rośliny poszły w góre, pączki nabrzmiały :D Tylko czekać na nowe kolorki :D

Troszke zieleni :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkim tu zaglądającym odpowiem traszke później.....musze iść do pracy :roll:

Miłej, spokojnej, słonecznej niedzieli Wam życzę ;:196
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Niestety, pogoda pokrzyżowała nasze plany, mój i Agi, wyjazdu do Goczałkowic

No to szkoda bo ja właśnie 2 byłam ,owszem kropiło ,ale nie zwróciłam uwagi.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś czytałaś już, co napisała Beatka ;:145 Mogłyśmy jechać ;:145 Beatko naprawde tylko kropiło ;:oj U nas była burza, potem lało......a tam tylko kropiło......szok!!! Nasyciłaś oczy kolorami?

Gosiu ja też jestem zdumiona pąkami, może mam jakąś wczesna odmiane hortensji......nie wiem :roll: Ile lat już jest u ciebie? Fajnie masz, że dzieciaki też działają ogrodowo. Moje już z tego wyrosły a jeszcze dwa lata temu każda córka miała swój kawałek rabatki i za swoje pieniążki kupowały sobie kwiaty, same sadziły, plewiły. Chodziły za mną i marudziły, że mam im dać sadzonkę tego czy tamtego :D
Miłego wieczorku!

Agnieszko tulipany już pomału przekwitają. Dzisiaj dojrzałam pąki kwiatowe na niskich irysach :tan Kochana dobrze widzisz.....zapowiada się pierwsze kwitnienie mojej hortensji pnącej :tan
Pozdrawiam!

Sylwiu co do białego migdałka, to też nie wiedziałam, że jest taki. Dopiero na forum w wątku sprzedażowym, nie pamiętam już u kogo, go widziałam i odrazu zamówiłam :D
Różowy już się rozkwitł a biały jeszcze w pąkach :wink:

Grażynko, witaj kochana ;:196
Widze, że ostatnio ciągle jesteś w biegu........

Ewiczko o majowym weekendzie chcę jak najszybciej zapomnieć. Tylko to było w nim fajnego, że nie musiałam pracować, ale pogodowo.....porażka.
Migdałek już w pełnym rozkwicie :D
Buziaczki!

Witaj Aniu mi też strasznie podoba się kwiat serduszka :D
Prymulki kwitną cały czas....kochana wiosna...... :D
Ciesze się, ze ci się u mnie podoba!
Miłego wieczoru!

-- 5 maja 2013, o 18:53 --

Brzozy ;:167

Obrazek

Obrazek

Modrzew
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

RENIU :wit Zapach modrzewia we flakonie uwielbiam ,tylko nie zrywanego z ogrodu :) Dzisiaj swiętowałam dni kwitnących sadów w Łososinie Dolnej. Słońce było cudowne - występy artystyczne ,poczęstunki regionalne ;:333 Do miłego ;:168
Pozdrawiam Ewula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”