Zieloni mieszkańcy u Mirabilis
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwiaty ma na prawdę efektowne, warto było go postraszyć i cierpliwie czekać. Skalnica także mi się podoba. Dostałam kiedyś szczepki takiej, niestety doszczętnie zmaltretowane przez pocztę.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Cleo niestety dość szybko przekwita. Jeszcze kilka dni i będzie po atrakcji.
Byle do następnego roku.
Skalnicę muszę niedługo rozsadzić. 6 roślin w jednej donicy to zdecydowanie za dużo. Na wiosnę pewnie się z kimś podzielę
.

Skalnicę muszę niedługo rozsadzić. 6 roślin w jednej donicy to zdecydowanie za dużo. Na wiosnę pewnie się z kimś podzielę

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, klerodendrum jest przepiękne
, a jak sobie radzisz z tymi podsychającymi końcówkami liści...ja u siebie ciągle mam z tym problemy 

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
W tym problem, że sobie nie radzę. Zanim zakwitł, jakoś jeszcze wyglądał. Teraz wygląda nieciekawie i nie wiem czego to jest przyczyną. Zmiana częstości podlewania i zraszania nie pomaga. Może potrzebuje inne ziemi? Już sama nie wiem. Tym bardziej jestem wygłupiona, że w kuchni, w malutkiej doniczce rośnie jeden wyhodowany z nasionka. Liście piękne, zdrowiutkie, a jest notorycznie przesuszany i podziębiany przez otwierane okno. A to przecież roślina tropikalna.gucia pisze:Kasiu, klerodendrum jest przepiękne, a jak sobie radzisz z tymi podsychającymi końcówkami liści...ja u siebie ciągle mam z tym problemy
Dużego i tak muszę na wiosnę mocno przyciąć. Zrobię kilka sadzonek i będę eksperymentować.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Trzymam kciuki, bo jest prześliczny 
Swoje doniczkowce codziennie zraszam, z reguły do południa, ale teraz przy włączonym centralnym, będą pewnie jeszcze większe problemy
W kuchni, przy większej wilgotności moje doniczkowce też lepiej wyglądają, ale zielistka niestety znowu ma zasuszone końcówki
, już nie mam do niej siły 

Swoje doniczkowce codziennie zraszam, z reguły do południa, ale teraz przy włączonym centralnym, będą pewnie jeszcze większe problemy

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- WioLinKa
- 200p
- Od: 26 kwie 2007, o 18:37
Dawno tu na forum nie zagladałam... Mirabilis fiołki od Ciebie kwitną jak szalone
tylko mam problem bo na kilku płatkach kwiatu fiołka pojawił sie biały nalot i nie wiem co to jest
i co z tym robic ? Jak kwiatuszek przekwita to odrywam łodyżkę z tym kwiatkiem fiołka. Niestety nie mam aktualnie aparatu więc fotek nie mam.

tylko mam problem bo na kilku płatkach kwiatu fiołka pojawił sie biały nalot i nie wiem co to jest

- majakal
- 200p
- Od: 3 sty 2009, o 14:41
Moje rośliny doniczkowe, zdjęcia
Witaj Mirablis, twoje roślinki są przepiękne i takie egzotyczne, a fiołki po prostu bajeczne, że oczu nie można oderwac. Może mogłabym liczyc, że kiedyś dostanę po listeczku z każdego koloru? Nie potrafię im się oprzec, są cudowne.
zapraszamy na forum
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Witaj Mirabilis! W swojej wędrówce po forum zawitałam i do Ciebie.
Masz bardzo ładne roślinki i widac, że lubisz i umiesz się nimi opiekowac.
Pozdrawiam, Ela.
Masz bardzo ładne roślinki i widac, że lubisz i umiesz się nimi opiekowac.

Pozdrawiam, Ela.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe