Moja działka 4
- jacekopole71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka 4
Takie zdjęcia,to ja mogę oglądać godzinami...Kolorowo...
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko mehanię 'Japan Blau' kupiłam wiosną i nawet nie miałam pojęcia, że jej kwiatki są takie śliczne. Jak tylko się rozrośnie, to będziesz też miała.
Ewuniu mon roślina o bordowych listkach, to wilczomlecz słodki, a ta druga o którą pytasz, to rodzaj koniczyny ozdobnej, niestety nie znam jej pełnej nazwy.
Ewuniu evluk dziękuję, a roślina o którą pytasz, to wilczomlecz słodki.
Marysiu mar bulbine ma rzeczywiście bardzo delikatne kwiatuszki.
Jeżowa z kawalerem poszli gruchać gdzieś indziej, bo ostatnio ich nie słychać, chociaż wieczorami pod altankę zaglądają, bo zostawiają ślady swojej obecności.
Ewuniu w jeżeli wysiałaś ją w tym roku, to kwiatów pewnie tak szybko nie doczekasz.
Danusiu bardzo mi miło, że podobają Ci się moje roślinki. Na działkę oczywiście zapraszam, tylko uprzedź mnie wcześniej, bo koniec maja i czerwiec to u mnie okres wizyt u lekarzy.
Przypuszczam, że chodzi Ci o nasiona miłka wiosennego. Jak tylko dojrzeją, to nie zapomnę o Tobie. może okaże się, że masz szczęśliwą rękę do siania i któreś z nich skiełkuje.
Jacku dziękuję i zapraszam do dalszego oglądania.
Rozkwitły nowe bodziszki

A teraz na zielono. Przedstawiam moje funkie

I kilka różności.
trojeść 'Beaujoalis'
tamaryszek francuski
dziewięćsił
pszonak
wilczomlecz
liliowiec
pigwowiec
kotula
mak wschodni
Ewuniu mon roślina o bordowych listkach, to wilczomlecz słodki, a ta druga o którą pytasz, to rodzaj koniczyny ozdobnej, niestety nie znam jej pełnej nazwy.
Ewuniu evluk dziękuję, a roślina o którą pytasz, to wilczomlecz słodki.
Marysiu mar bulbine ma rzeczywiście bardzo delikatne kwiatuszki.
Jeżowa z kawalerem poszli gruchać gdzieś indziej, bo ostatnio ich nie słychać, chociaż wieczorami pod altankę zaglądają, bo zostawiają ślady swojej obecności.
Ewuniu w jeżeli wysiałaś ją w tym roku, to kwiatów pewnie tak szybko nie doczekasz.
Danusiu bardzo mi miło, że podobają Ci się moje roślinki. Na działkę oczywiście zapraszam, tylko uprzedź mnie wcześniej, bo koniec maja i czerwiec to u mnie okres wizyt u lekarzy.
Przypuszczam, że chodzi Ci o nasiona miłka wiosennego. Jak tylko dojrzeją, to nie zapomnę o Tobie. może okaże się, że masz szczęśliwą rękę do siania i któreś z nich skiełkuje.
Jacku dziękuję i zapraszam do dalszego oglądania.
Rozkwitły nowe bodziszki

A teraz na zielono. Przedstawiam moje funkie

I kilka różności.

- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Lidko, bardzo ładne i ciekawe roślinki.
Połowy nie znam
Chyba się przekonam do funkii. Tylko nie teraz, nie teraz 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakupiłaś sobie krwawnik? jakie kolorki?
Lidziu Twój -mój biały irysek zakwitł jest przepiękny
Lidziu Twój -mój biały irysek zakwitł jest przepiękny

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu piękne funkie, kotula i mak wschodni i fotki jak zawsze dopracowane

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, czy ta najbardziej jasna z host (żółta lub limonkowa) ma jakieś specjalne wymagania? Moja prawie nie rośnie, od lat jest taka sama. I czy Twoje laki są roczne czy należą do tych wieloletnich?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu nie wiedziałam, że masz tyle host, te wąziutkie są śliczne. Tamaryszek u mnie nie zakwitł ale przyrasta bardzo ładnie i cieszy mnie. To co u Ciebie w pełni rozkwitu u mnie w pączkach dzięki temu mogę dłużej podziwiać 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Lidziu gdzieś mi się zagubiłaś , myślałam że nie piszesz a tyle piękności zobaczyłam.Mam nadzieje że będę miała fajny tydzień dzięki Twoim fotkom
Funkie przepiękne, moje takie maleńkie stale na nie patrzę, bardzo powoli zaczynają rosnąć.
Funkie przepiękne, moje takie maleńkie stale na nie patrzę, bardzo powoli zaczynają rosnąć.

- slila1
Zosiu Ty też poznasz nowe rośliny, a funkie będziesz mogła posadzić w cienistych miejscach ogrodu.
Ewuniu bardzo mnie to cieszy, że biały irys zakwitł także u Ciebie.
Nowych krwawników nie kupowałam, bo miejsca brakuje, muszą mi wystarczyć te które mam.
Jacku bardzo dziękuję. Masz rację, to siewka dziewięćsiła bezłodygowego.
Marysiu mar dziękuję. Staram się robić na bieżąco zdjęcia roślinom które zakwitają, ale nie zawsze nadążam.
Irminko witaj. Wszystkie moje hosty rosną w cieniu, na takiej samej glebie i co roku odrobinę przyrastają.
Lak, który pokazałam na zdjęciach był wysiewany dwa lata temu, kwitł w zeszłym roku, ładnie przezimował i kwitnie teraz. Na opakowaniu z nasionami była informacja, że to roślina dwuletnia.
Pięknie kwitną mi bodziszki od Ciebie. Irys syberyjski lawendowy zakwitł dzisiaj, przetacznik ma pączki, a werbena patagońska przezimowała pod okryciem i wypuszcza nowe pędy.
Marysiu Masko w przyszłym roku tamaryszek na pewno Ci zakwitnie. Najważniejsze, że przeżył zimę i teraz już będzie rósł. Host nie mam dużo, a teraz dokupuję już tylko miniatury, bo miejsca coraz mniej.
Irenko cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia. Ostatnio mało piszę, bo czasu brakuje. Hostami sie nie martw, one potrzebują trochę czasu na zaaklimatyzowanie się.
Dzisiaj zakwitł powojnik wielkokwiatowy 'Ernest Markham'

pełnik drobny

lilia azjatycka 'Mapira'

chaber górski 'Black spirit

irys syberyjski 'Mrs Rowe'

pierwiosnek Bullesiana

Ewuniu bardzo mnie to cieszy, że biały irys zakwitł także u Ciebie.
Nowych krwawników nie kupowałam, bo miejsca brakuje, muszą mi wystarczyć te które mam.
Jacku bardzo dziękuję. Masz rację, to siewka dziewięćsiła bezłodygowego.
Marysiu mar dziękuję. Staram się robić na bieżąco zdjęcia roślinom które zakwitają, ale nie zawsze nadążam.
Irminko witaj. Wszystkie moje hosty rosną w cieniu, na takiej samej glebie i co roku odrobinę przyrastają.
Lak, który pokazałam na zdjęciach był wysiewany dwa lata temu, kwitł w zeszłym roku, ładnie przezimował i kwitnie teraz. Na opakowaniu z nasionami była informacja, że to roślina dwuletnia.
Pięknie kwitną mi bodziszki od Ciebie. Irys syberyjski lawendowy zakwitł dzisiaj, przetacznik ma pączki, a werbena patagońska przezimowała pod okryciem i wypuszcza nowe pędy.
Marysiu Masko w przyszłym roku tamaryszek na pewno Ci zakwitnie. Najważniejsze, że przeżył zimę i teraz już będzie rósł. Host nie mam dużo, a teraz dokupuję już tylko miniatury, bo miejsca coraz mniej.
Irenko cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia. Ostatnio mało piszę, bo czasu brakuje. Hostami sie nie martw, one potrzebują trochę czasu na zaaklimatyzowanie się.
Dzisiaj zakwitł powojnik wielkokwiatowy 'Ernest Markham'

pełnik drobny

lilia azjatycka 'Mapira'

chaber górski 'Black spirit

irys syberyjski 'Mrs Rowe'

pierwiosnek Bullesiana

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, ten nasz wspólny syberyjski irys to Mrs Rowe, tak podpowiedziała mi Elsi. Zawsze podziwiam, że wszystkie Twoje kwiatki są tak porządnie opisane i ten irys też na to zasługuje. Pierwszy raz widzę takiego chabra 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ja sobie kupiłam takiego chabra u Emila i coś mi go chyba zjadło, bo nie wyszedł, kupiłam białawego jest niebieski - te mnie kochają
Irysek śliczny i bardzo ciekawy pierwiosnek.
Lidziu ale na następną zimę też chyba okryję tamaryszka, bo ta była raczej łagodna.

Lidziu ale na następną zimę też chyba okryję tamaryszka, bo ta była raczej łagodna.
- slila1
Irminko dziękuję za nazwę iryska, już uzupełniłam w podpisie pod zdjęciem.
To czarny chaber, kupiłam go jesienią zeszłego roku u Emila.
Żmijowce od Ciebie mają już pączki i lada dzień zakwitną.
Marysiu Masko te chabry dosyć późno wychodzą, może Twój jeszcze się pokaże. Pierwiosnek, to nowość tegoroczna, ma bardzo ciekawy kolor kwiatów.
Tamaryszek koniecznie okryj przed zimą, bo to jeszcze młoda roślina.
To czarny chaber, kupiłam go jesienią zeszłego roku u Emila.
Żmijowce od Ciebie mają już pączki i lada dzień zakwitną.
Marysiu Masko te chabry dosyć późno wychodzą, może Twój jeszcze się pokaże. Pierwiosnek, to nowość tegoroczna, ma bardzo ciekawy kolor kwiatów.
Tamaryszek koniecznie okryj przed zimą, bo to jeszcze młoda roślina.
- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Lideczko,bardzo ciekawy te chaber
Ja od tego roku mam taki zwyczajny niebieski
,za tym czarnym muszę się rozejrzeć.
Pierwiosnek też bardzo mi się podoba.Zresztą wszystkie kwiaty u Ciebie to nowinki

Pierwiosnek też bardzo mi się podoba.Zresztą wszystkie kwiaty u Ciebie to nowinki

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu bulesina piękny, czekam na swojego jak zakwitnie i ten chaber
ale Twoje fotki 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny