Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Post »

Majeczko, Kamila kilka dni temu pisała, że za wcześnie na nawożenie.
Ja już czasami głupieję co mam robić i w jakich terminach.
Przypołudniki kwitnące we wrześniu razem z wrzosami też cieszą :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dzięki za rady Kasiek, Jagi, Ewuś, Tosia, Gosia, Anka ;:196
W kwestii nawozów to nie tylko róże ich potrzebują ale i inne rośliny też, 4 różne worki czekają ale niestety rozsiać nie ma jak bo ciągle brak jakichkolwiek opadów. Po ostatnich opadach śniegu jeszcze nie było porządnego deszczu, tylko delikatne mżawki :twisted:
Wilki muszę sama niestety :( czasami robił to syn ale wczoraj się wyprowadził i pozostało mi samej się tym zająć :(
Niestety nasionek groszku pachnącego koty mi nie wysieją choć na inne kocie wysiewy zawsze mogę liczyć ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka przy takiej pogodzie lepiej sie robi w każdym razie mnie i oby tylko trochę popadało byłoby lepiej .Robotnicy mogliby już skończyć podobno w poniedziałek tylko nie powiedzieli w który ??? :evil: Kurcze tyle roboty Cię czeka ;:196 Zaraz zakwitną wieczorniki :heja mam je w paru miejscach posadzone oj będzie waniało łał
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie już wonio że aż miło pracować, gęsiówka kaukaska tak pięknie kwitnie ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto lista nowych różyczek ;:306
1. Belle Amour
2. Belle Issis
3. Captain Hayward
4. Parkzierde
5. Souvenir d?Edouard Maubert
6. Zoic
7. Felicite Permentier
8. Geranium
9. Gloire de Guilan
10. Ispahan
11. Lec Majeau
12. Ombree Parfaite
13. Quatre Saisons- Autumn Damask
14. Wasagaming
15. Josephine Imperatrice czyli Belle Sans Flatterie miała być ta a dostałam Imperatrice Josephine czyli Souvenir de L'Imperatrice Josephine czyli Empress Josephine i teraz mam dwie takie same ;:223
Jak to trzeba uważać jakiej nazwy używa szkółka ;:223
Mimo wszystko zadowolona idę ;:19
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majutku, Twój przedogródek jest przepiękny... wszystko wokół domu zielenieje i zakwita... iglaste dostają młodych przyrostó... magnolia cieszy kwiatami... jest cudnie!
Lista różyczek jak zwykle mnie oszałamia...
Czy jutro też masz żłobkolandię z Basieńką?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, ale u Ciebie już wiosennie i zieloniutko :D
U mnie chwasty rosną na potęgę - zaczęłam intensywne pielenie.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Majeczka,
Masz bardzo barwną wiosnę. Podziwiam i widzę, że przyroda nadrabia....u mnie zdecydowanie mniej zaawansowane stadium....Ale chwasty na tym samym pewnie poziomie, skoro o tym była mowa :;230
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam świętopracowo ;:7 ponieważ takie święto trzeba uczcić pracą to czekam aż się troszkę ociepli, bo ziąb okrutny ;:303 i ruszam sadzić różyce ;:65

Aguś od dzisiaj mam wolne od żłobkolandii :heja :heja :heja i cały swój czas mogę poświęcić ogrodowi.
Przedogródek to już tylko na ostatnim zdjęciu, cebulowe skończyły kwitnienie i czekan na azalie i hosty. Co prawda ognik Red Column nie przemarzł to może obdarzy mnie kwiatami ;:173
Iglaste powoli nabierają najpiękniejszego wyglądu, zaczęły świerki i sosny się puszczać i to jest warte pokazania, chyba dzisiaj jakieś ustrzelę :lol:
Monia witam i dziękuję że wpadłaś ;:196 przy okazji podpowiadając o nowym wątku, już tam pędzę ;:65
Ja właściwie nie pielę tylko chodzę i wyrywam siewki chwastów, przy moich piaskach dość łatwo to idzie a nie przesuszam dodatkowo i tak suchych niby ziem kopaniem. ;:108
Justi chwasty w postaci siewek lądują w kompostowniku właściwie na bieżąco. :wink:
Moim założeniem było mieć ogród bardzo kolorowy od najwcześniejszych dni wiosennych do bardzo późnej jesieni i powoli mi się to udaje z czego jestem bardzo dumna 8-)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Majeczka to prawda...zimno jeszcze przed chwila wyskoczyłam ale nieeeeee :roll: jeszcze troche...bo nie dość że ziąb to jeszcze wieje :roll: Miłego majowego dnia ;:4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie gorzej z pieleniem - musze pielić ... łopatą lub kilofem, bo pod spodem kamienie i jeśli nie zastosuję "ciężkiego" sprzętu, to zrywają się tylko górne części chwastów, a korzenie zostają
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, z wyminionych przez Ciebie róż mam Ispahana i tą nieszczęsną Józefinkę ;:131
Jestem bardzo ciekawa ich zapachu...Ciekawe czy zakwitną w pierwszym roku?
Miłego dnia w ogrodzie ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dziewczyno pracy i jak.....udało się posadzić ?
Ja dzisiaj zauważyłam pierwszy pączek na Eyes For You.
Niecierpliwa się robię, jeśli chodzi o róże, które ledwo co przyszły i posadziłam.
Jak długo trzeba czekać aż dadzą znać czy żywe - masz takie doświadczenie ?
U mnie to pierwsza tego typu sytuacja.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

15 róż,7powojników-no nie-to już wyzwanie.Maju już czuję te bóle w krzyżu.
Ja już ponawozilam róże i inne rośliny.Teraz czekam na pogodę aby zrobić opryski.(Miedzian,piolun i myhdło czosnkowe)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różyce posadziłam do donic a donice do ziemi a na wierzch kopczyk, żeby było im cieplej i wilgotniej. W takich warunkach mniej przesychają i szybciej się zakorzeniają. Pierwsze różyczki sadzone przeszło 2 tygodnie temu już mają ładne listki i rozgarnęłam kopczyki na tych różach. Sadzone jesienią do gruntu startują różnie, niektóre jeszcze nie wypuściły ani listeczka choć noski mają czerwonawe. I to właśnie jest odpowiedź na pytanie Grażynki - różnie startują ale chyba właśnie w takich warunkach jak im teraz zafundowałam dość szybko. Nie mogę pokazać żadnych zdjęć bo coś Google dzisiaj strajkuje :evil:
Masz już pączusie :shock: moja dość mocno ulistniona ale nie przyglądałam się zbyt dobrze, może też gdzieś już chowa swoje :roll:
Dorotko z rana był ziąb ale odpowiednio ubrana wcale nie zmarzłam a nawet się rozbierałam :lol:
Monia takiego plewienia Ci nie zazdroszczę, podobnie ma córka u siebie i ciężko cokolwiek wykopać. :D
Kasiek moja pierwsza Józefinka nie kwitła w zeszłym roku ale to była słaba sadzonka i też niewiele urosła więc zastanawiam się czy nie dosadzić jej tej nowej ;:219
Większość róż kwitnących tylko raz nie kwitnie w pierwszym roku, muszą urosnąć żeby mieć na czym kwitnąć. W tym roku oczekuję na kwitnienie kilku zeszłorocznych nowościach. ;:65
Anka ;:7 witam po długiej nieobecności, gdzieś Ty przepadła :? a może przespałaś zimę tak jak i nasze różyczki ;:306
Od 13 kwietnia posadziłam 51 róż w większości do donic ale niektóre poszły na swoje miejscówki. A powojników miałam do sadzenia 9 tylko że dwa od razu poszły na naszykowane dla nich miejsca. Jeszcze niczym nie pryskałam bo ciągle brak odpowiedniej pogody. :cry:
Krzyż czuję zaraz po wstaniu z łóżka, potem to się jakoś rozchodzi po kościach :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też uczciłam święto pracy pracą w ogrodzie. Napracowałam się solennie. Posadziłam wszystko co posiadałam. Łącznie z jednorocznymi. Na razie przymrozków nie widać, A jak będa to polatam z agro.
Na obcinanie wilków to chyba za późno. Daj sobie teraz spokój. Poczekaj do sierpnia, bedziesz miała więcej czasu.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”