Nutkowy ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 3

Post »

Ojoj ale parapetowych nasadzeń, ;:138 ale tu będzie pięknie!
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pola, cieszę się ze Ci się podoba :) Co nieco będzie się działo w tym roku, i to nie tylko na parapetach :)

A ja mam już jedną donice ;:138 :tan :heja ;:215 ;:172
Obrazek
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Bardzo fajna donica :wink:
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu ale wypasiona ta Twoja Pashminka ;:215 będzie ślicznie rosła i pewnie w naturze skradnie Twoje serce, podobnie jak ze zdjęć ;:215
Szykujesz donice ;:oj czyżbyś miała za mało terenu do obsadzania ;:306
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Ewciu, cieszę się że się podoba :)
Majuś, Pashminki są na prawdę spore i mają już piękne pędy :) Nie mogę się doczekać pierwszych kwiatów ;:138
Obsadzać mam co... dobrze tym wiem. Tylko wkurza mnie mój obdrapany taras, taki goły...betonowy... :twisted: Musze coś z nim zrobić, żebym nie przypłaciła siedzenia na nim, jakąś depresją... bo już mało brakuje, gdy patrze na popękany beton pod nogami ;:306 mam nadzieję, że donice trochę zminimalizują moje "stany depresyjne" i pozwolą dotrwać do czasu wykończenia tarasu ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Fajnie, że tata Ci pomaga. Ja na razie muszę zapomnieć o skrzyniach, bo tata zajęty babcią. A myślałam, że już w tym roku będe miała warzywka.
Pashminka faktycznie bycza. Ja na swoje czekam, tylko się zastanawiam, gdzie ja je posadze :roll: Oczy chcą, ale miejsca brak
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Małgosiaczku, ja też długo czekałam na skrzynie tarasowe, więc i Ty się doczekasz :) Swoje warzywka pod ręka, to faktycznie fajna sprawa. Co do Pashminki, to miejsce na pewno znajdziesz. Oczywiście reprezentacyjne :D

Aaaaale dzisiaj pięknie było ;:173 ;:3
W końcu zmobilizowałam się do porządków na ogrodzie. Co prawda na trawnik póki co nie da się wejść, bo można zostać przez niego "pochłoniętym", ale pościągałam resztę okryć, rozgarnęłam kopczyki, trochę powybierałam liści i brzozowych gałązek z rabat... czyli co nieco ogarnęłam :heja
Ale mi tego brakowało... :tan
Oczywiście Nuta cały czas mi pomagała ;:306
Obrazek
Obrazek
Teraz kilka fotek...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zrobiłam też miejsce na przesadzenie 'Aspirin Rose', bo na jej miejsce posadzę 'Pashminki' :tan
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu Pashminka piękna, moja też jest dorodna!!! :tan Jutro ja wsadzam do gruntu!!! No właśnie całkiem zapomniałam Agę o te pomidorki poprosić ;:223 Ale może jeszcze ma i się podzieli :lol: bo na siewy już nie mam siły....
Ja w zeszłym roku odziedziczyłam skrzynie po sąsiadce, ale czeka mnie ich renowacja (czyli machnięcie pędzlem w celu nadania przyjemnego koloru ;:108 ) Chyba jutro w wolnej chwili podjadę po bejcę. U nas świeci słoneczko i pada deszczyk, o grabieniu nie ma mowy :? No cóż nie da się wszystkiego zrobić od razu!
Pozdrawiam cieplutko :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu porządeczek już widać i nawet kolorowo gdzie nie-gdzie ;:215 a pomocnica wspaniała jak zawsze ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Fleszor tez mi towarzyszyl, ale, chyba był zdziwiony, że tak długo do domu nie idziemy, bo co jakiś czas stawał pod wejściem tarasowy.
Miło tak popracować, prawda? ja jestem tak obolała, jakbym była na najlepszej siłowni.
Przez 2 dni zdołałam uporządkować tylko przednie rabaty, a gdzie tu mowa o sadzeniu?
Musze wziąc urlop na piątek, może coś podgonię
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Małgosiu, śliczna ta twoja nutka. Pyszczek ma piękny. Taka psia modeleczka :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Kasiu, wpadnij do nas w jakiś weekend, to dostaniesz i od Agi i ode mnie po krzaczku jakichś pomidorków :D Widzę, że i bazylia ładnie mi wschodzi :wink:
Pashminki będę sadziła jutro :) Kupiłam ziemię, co prawda nie do róż, ale będę mieszać torf z ziemię kwiatową i ziemia z rabatki. Powinno być ok.
Bejcować i ja niedługo będę :tan Dzisiaj dostałam pierwszą część drewnianych dodatków ogrodowych :D Pergolę i podłużna donicę. :heja
Majeczko, jakieś tam kolorki gdzieniegdzie się pojawiają :wink: Szkoda tylko, że na przykład krokusy tak szybko przekwitają, bo są przeurocze. No a Nucisko, to najładniejszy mój kwiatuszek, i wiosną i latem ...nawet zimą ;:306
Gosiu, za to Nuta nie bardzo chciała wracać :wink: Mocno niepocieszona była, gdy ją się do domu wołało (niestety jeszcze cieczka trwa).
Co do pracy, to dzisiaj było chłodnawo. Dałam sobie więc spokój. Od jutra rano zaczynam jednak działać. Będzie przesadzanie, sadzenie...sprzątanie i takie tam... :lol: :heja To jeśli masz możliwość wzięcia jednego dnia wolnego, to pewnie że wykorzystaj to. Należy Ci się wypoczynek, bo przecież praca w ogródku, choć nie najlżejsza, to najlepiej nas relaksuje
Madziu, dziękujemy za komplement :D Pewnie, że z niej modelka, od małego... zawsze idealnie pozowała do zdjęć ;:306
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A gdzie zdjęcia tych nowych cudowności? pokazuj. Na jaki kolor malujesz?
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Małgosiu,czytam,że trochę popracowałaś w ogródku,niewiele się jeszcze da zrobić bo jeszcze mokro.Ja dzisiaj mam wolne od prac ogródkowych bo pogoda nie sprzyja.Milutka ta twoja Nutka.

Pozdrawiam Ania
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jolek ,już pędzę do Ciebie ze zdjęciami :D
Tak wygląda reszta donic...
Obrazek
Będą malowane na ciemny brąz. Jutro cyknę fotkę pomalowanej na razie jedną warstwą pergoli.
Aniu, ja dzisiaj to już się narobiłam i to sporo, ale zadowolona jestem. :tan Posadziłam Pashminki, przesadziłam Aspirynę, rozsypałam korę, rozgarnęłam kopce z różanki pod murem, wzruszyłam ziemię na rabatach (szybciej obeschnie), lekko przycięłam róże i zrobiłam oprysk miedzianem...wszystkiego co się dało :)

Pashminkom na rabacie fotek nie robiłam, bo na tle kory nie widać ich jeszcze :wink: Na zdjęciu zaznaczyłam miejsce gdzie zostały posadzone (kolor żółty), oraz miejsca, gdzie będzie rosła lawenda (kolor fioletowy).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”