Amoroso i jej storczyki :)
Re: Amoroso i jej storczyki :)
Jestem zwariowany na tle ciepłych kolorów od bladej słodkiej żółci poprzez pomarańczowy aż do czerwonych brązów.
Twoje piękne storczyki Aniu śnią mi się po nocach.
Twoje piękne storczyki Aniu śnią mi się po nocach.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Wg mnie różnią się ... Thalebanii w rzeczywistości jest bardziej czerwony, natomiast u chattaladae kolor jest jednolity i bardziej czekoladowy.dzika pisze:... Zastanawiam się czy thalebanii to to samo co chattaladae? Wygląda identycznie.
U mojego pod światło widać na dolnych płatkach, od wewnętrznej strony, kreseczki (zdjęcia tego nie pokazują).
Callanthe i alphax.

Nie mogę nie pokazać po raz kolejny pomarańczowej katlei, dziarsko kwitnie od 8 marca. Jak na razie jest to najdłużej kwitnąca u mnie katleja.

- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu nie zdążyłam pochwalić Twojego dendrobium a Ty kolejne cudeńka pokazujesz
Phalaenopsis thalebanii piękny taki błyszczący i do tego ten kolor
Phal. amboinensis white x tetraspis równie ładny bardzo podobają mi się jego kreseczki. Gratuluje tak długiego kwitnienia katlejki, bardzo energetyczny kolor ma
P.S Jak Ci rozkwitnie dendrobium od razu się pochwal

Phalaenopsis thalebanii piękny taki błyszczący i do tego ten kolor

P.S Jak Ci rozkwitnie dendrobium od razu się pochwal

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Oczywiście, pochwalę się, boję się tylko, że zakwitnie jak wyjadę na Święta.
No nic, w kolejce czeka następne farmeri, też z dwoma kłosami, tylko na razie pączki są dużo mniejsze.
Uwielbiam je.
Teraz poluję na typ mini i widziałam, że są jeszcze z białymi i żółtymi kwitami - też bym nimi nie pogardziła.

No nic, w kolejce czeka następne farmeri, też z dwoma kłosami, tylko na razie pączki są dużo mniejsze.

Uwielbiam je.

Teraz poluję na typ mini i widziałam, że są jeszcze z białymi i żółtymi kwitami - też bym nimi nie pogardziła.

- Karnova
- 1000p
Cudne a szczególnie ten środek taki żółty
A powiedz mi ciężko go hodować i doprowadzić do kwitnienia? Gratuluje kwitnienia 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
To jest najbardziej niewymagający storczyk jakiego znam.
Farmeri to typowy ciepłolub, idealny na parapet. U mnie stoi przy wschodnim oknie, które w lecie jest cały czas otwarte, nawet w nocy, jak widać mu to służy. W tamtym roku był jeden kłos z kwiatami, w tym roku dwa. Nawozami jakoś go bardzo nie rozpieszczałam w okresie wegetacji dostawał tylko naturalne, a w tym roku jak zobaczyłam pąki, prysnęłam nawozem na kwitnienie. Polecam go nawet początkującym.

Farmeri to typowy ciepłolub, idealny na parapet. U mnie stoi przy wschodnim oknie, które w lecie jest cały czas otwarte, nawet w nocy, jak widać mu to służy. W tamtym roku był jeden kłos z kwiatami, w tym roku dwa. Nawozami jakoś go bardzo nie rozpieszczałam w okresie wegetacji dostawał tylko naturalne, a w tym roku jak zobaczyłam pąki, prysnęłam nawozem na kwitnienie. Polecam go nawet początkującym.

- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Farmeri rzeczywiście takie jajeczko, ale coelogyne massangeana przeurocze kwiaty, takie dostojne i eleganckie 

Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- Karnova
- 1000p
Aż Mnie zatkało na to drugie cudeńko
Piękne
A co do farmeri chyba się skuszę 

Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Coelogyne massangeana cudna i do tego tak pięknie pachnie
Można chcieć więcej