Mój skrawek raju...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój skrawek raju...

Post »

Jak widzę takie cuda jak Champagne Pink, to znowu nabieram ochoty na fiołki ;:224
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hojowa o ja nie jestem ale ślicznie pokazałaś roślinki (szczególnie te ujęcia w słonku ;:173 ).
Za to na widok Champagne Pink, serce zaczęło mi bić szybciej ;:167 . I e listki Art Deco - cudne.
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

sweety Aniu bo fiołki mają w sobie jakiś nieodparty urok ;:oj Ja niedawno drastycznie zmniejszyłam ich ilość na parapetach a już znowu mnie ciągnie na choćby jednego nowego ;:202

ajania Aniu ja też nie byłam hojowa dopóki tu nie trafiłam i nie dostałam ich jako gratisów, zaczęło się jak zakwitły zwłaszcza lacunosy ;:166 A fiołki to podobnie jak hoje, masz je bo podobają Ci się albo kwiaty ich kolory lub kształty albo listki :D I przy kolejnym zdobywaniu nowości tym właśnie się kierujesz.
Teraz gdy będą pojawiały się u mnie jakieś nowe fiołki to wiem, że na pewno będę patrzyła na ich listki :tan
x-Cz-a

Post »

Nie wiem co pochwalić,mogę tylko się pochylić z gratulacjami a hoje masz piękne ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

U mnie zakwitła "Bella", nie powiem - ładna ale głowy dla nich nie straciłam...
Awatar użytkownika
Krzysia

Post »

Jak dla mnie to Bella taka za bardzo poukładana jest :;230 Listki zawsze takie same, nie czepia się innych sąsiadek, łatwo i chętnie kwitnie, kwiaty śliczne, szybko rośnie czyli same plusy... jednak wolę takie bardziej nieprzewidywalne hoye ;:223 I lacunosy takie mi się wydają. Nie wiesz jakie listki urosną duże czy mniejsze, czasami nawet kształtem się różnią, jedne są bardziej nakrapiane inne mniej no i ten zapach, nawet jak kwitnie tylko jeden baldaszek to w całym pokoju go poczujesz ;:oj
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

No Krysiu, widzę, że Ty poważnie "zahojowana" jesteś, mówisz o nich z takim namaszczeniem :;230 ...
Bellę dostałam gdzieś przy okazji jakiejś wymianki, nie powiem, ładne toto ale "szału nie ma"...
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Daawno mnie tu nie było... wiadomo, hoje jak zawsze robią wrażenie ;:333
Ale tak przeglądając twój wątek odkryłam, jakie Peperomia prostata ma fajne tłuściutkie listki - też taką chcę! :D
A fiołek Art Deco ma chyba najładniejsze listki ze wszystkich fiołków.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe hojki...ile ich już masz w swej kolekcji kochana? :wit
Awatar użytkownika
Krzysia

Post »

Czeresnia Bardzo dziękuję ;:196 i zapraszam ponownie.

ajania Aniu, nie ja tylko trochę zahojowana, potrafię zrezygnować z jakiejś hoji na rzecz storczyka :;230 To chyba nie aż tak poważne ;:24 A moja Bella już zarezerwowana ... za duża i za grzeczna, dlatego chcę się z nią pożegnać ;:306

Malachitek Dorotko, oj dawno Cię nie było ;:168
Peperomia prostata ma nie tylko fajne tłuściutkie listki ale i bardzo malutkie i takie łaciate ;:oj
Art Deco ma śliczne listki to prawda ale czy najładniejsze...mi bardzo trudno wydać opinię bo podobają mi się wszystkie :;230

Filigranowa27 Pati, nie ma ich aż tak dużo przynajmniej mi się tak wydaje, bo wiele z nich to jeszcze maluchy...tak około 40 ;:oj Ale to w większości lacunosy ;:167
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16

Post »

Krzysiu hojki przecudnej piękności. ;:215
Mnie najbardziej spodobała się hojka, co od spodu ma fioletowe żyłki, strasznie fajna ;:63
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jakie śliczne listki ma art deco ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Krzysiu,
Cudne hoje, cudne fiołki... ;:167
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Krzysia pisze: Cynthia Basiu bardzo się cieszę, że i Tobie spodobała się storczykowa opowieść. Wiesz hoje mają jedną wadę...jak zdobędziesz jedną to zaraz rodzi się nieodparta chęć posiadania kolejnej :;230 ....czy to obsesja, nie to choroba tylko dlaczego nie chcemy się z niej wyleczyć ;:24
Ta chęć posiadania coraz to innych bierze się pewnie z różnorodności hoi .... od rozmiarów liści, poprzez kolory, wzorki, falowania....eh! nawet jak by bardzo chcieć, to się tego nie ogarnie bo zawsze pojawia się coś nowego.
I to jest fajne bo nigdy nie da się powiedzieć: Mam wszystkie hoje, jakie mi się podobają :lol:
A leczenie? Po co się leczyć z chęci otaczania się tak zjawiskowymi roślinami? TROCHĘ egzotycznych klimatów w domu nie zaszkodzi :wink: :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Super kolekcja lacunosek :) jakbym miała więcej miejsca na nie, też byłoby ich u mnie więcej. Fiołki do pewnego czasu ;:224 podziwiam u innych. Twoje są wyjątkowej urody ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”