Mój skrawek raju...
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój skrawek raju...
Jak widzę takie cuda jak Champagne Pink, to znowu nabieram ochoty na fiołki 

Hojowa o ja nie jestem ale ślicznie pokazałaś roślinki (szczególnie te ujęcia w słonku
).
Za to na widok Champagne Pink, serce zaczęło mi bić szybciej
. I e listki Art Deco - cudne.

Za to na widok Champagne Pink, serce zaczęło mi bić szybciej

- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
sweety Aniu bo fiołki mają w sobie jakiś nieodparty urok
Ja niedawno drastycznie zmniejszyłam ich ilość na parapetach a już znowu mnie ciągnie na choćby jednego nowego 
ajania Aniu ja też nie byłam hojowa dopóki tu nie trafiłam i nie dostałam ich jako gratisów, zaczęło się jak zakwitły zwłaszcza lacunosy
A fiołki to podobnie jak hoje, masz je bo podobają Ci się albo kwiaty ich kolory lub kształty albo listki
I przy kolejnym zdobywaniu nowości tym właśnie się kierujesz.
Teraz gdy będą pojawiały się u mnie jakieś nowe fiołki to wiem, że na pewno będę patrzyła na ich listki

ajania Aniu ja też nie byłam hojowa dopóki tu nie trafiłam i nie dostałam ich jako gratisów, zaczęło się jak zakwitły zwłaszcza lacunosy

Teraz gdy będą pojawiały się u mnie jakieś nowe fiołki to wiem, że na pewno będę patrzyła na ich listki

Nie wiem co pochwalić,mogę tylko się pochylić z gratulacjami a hoje masz piękne

U mnie zakwitła "Bella", nie powiem - ładna ale głowy dla nich nie straciłam...
- Krzysia
Jak dla mnie to Bella taka za bardzo poukładana jest
Listki zawsze takie same, nie czepia się innych sąsiadek, łatwo i chętnie kwitnie, kwiaty śliczne, szybko rośnie czyli same plusy... jednak wolę takie bardziej nieprzewidywalne hoye
I lacunosy takie mi się wydają. Nie wiesz jakie listki urosną duże czy mniejsze, czasami nawet kształtem się różnią, jedne są bardziej nakrapiane inne mniej no i ten zapach, nawet jak kwitnie tylko jeden baldaszek to w całym pokoju go poczujesz 

No Krysiu, widzę, że Ty poważnie "zahojowana" jesteś, mówisz o nich z takim namaszczeniem
...
Bellę dostałam gdzieś przy okazji jakiejś wymianki, nie powiem, ładne toto ale "szału nie ma"...

Bellę dostałam gdzieś przy okazji jakiejś wymianki, nie powiem, ładne toto ale "szału nie ma"...
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Daawno mnie tu nie było... wiadomo, hoje jak zawsze robią wrażenie
Ale tak przeglądając twój wątek odkryłam, jakie Peperomia prostata ma fajne tłuściutkie listki - też taką chcę!
A fiołek Art Deco ma chyba najładniejsze listki ze wszystkich fiołków.

Ale tak przeglądając twój wątek odkryłam, jakie Peperomia prostata ma fajne tłuściutkie listki - też taką chcę!

A fiołek Art Deco ma chyba najładniejsze listki ze wszystkich fiołków.
Wspaniałe hojki...ile ich już masz w swej kolekcji kochana? 

- Krzysia
Czeresnia Bardzo dziękuję
i zapraszam ponownie.
ajania Aniu, nie ja tylko trochę zahojowana, potrafię zrezygnować z jakiejś hoji na rzecz storczyka
To chyba nie aż tak poważne
A moja Bella już zarezerwowana ... za duża i za grzeczna, dlatego chcę się z nią pożegnać 
Malachitek Dorotko, oj dawno Cię nie było
Peperomia prostata ma nie tylko fajne tłuściutkie listki ale i bardzo malutkie i takie łaciate
Art Deco ma śliczne listki to prawda ale czy najładniejsze...mi bardzo trudno wydać opinię bo podobają mi się wszystkie
Filigranowa27 Pati, nie ma ich aż tak dużo przynajmniej mi się tak wydaje, bo wiele z nich to jeszcze maluchy...tak około 40
Ale to w większości lacunosy 

ajania Aniu, nie ja tylko trochę zahojowana, potrafię zrezygnować z jakiejś hoji na rzecz storczyka

Malachitek Dorotko, oj dawno Cię nie było

Peperomia prostata ma nie tylko fajne tłuściutkie listki ale i bardzo malutkie i takie łaciate

Art Deco ma śliczne listki to prawda ale czy najładniejsze...mi bardzo trudno wydać opinię bo podobają mi się wszystkie

Filigranowa27 Pati, nie ma ich aż tak dużo przynajmniej mi się tak wydaje, bo wiele z nich to jeszcze maluchy...tak około 40

Krzysiu hojki przecudnej piękności.
Mnie najbardziej spodobała się hojka, co od spodu ma fioletowe żyłki, strasznie fajna

Mnie najbardziej spodobała się hojka, co od spodu ma fioletowe żyłki, strasznie fajna

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jakie śliczne listki ma art deco 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Krzysiu,
Cudne hoje, cudne fiołki...
Cudne hoje, cudne fiołki...

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Ta chęć posiadania coraz to innych bierze się pewnie z różnorodności hoi .... od rozmiarów liści, poprzez kolory, wzorki, falowania....eh! nawet jak by bardzo chcieć, to się tego nie ogarnie bo zawsze pojawia się coś nowego.Krzysia pisze: Cynthia Basiu bardzo się cieszę, że i Tobie spodobała się storczykowa opowieść. Wiesz hoje mają jedną wadę...jak zdobędziesz jedną to zaraz rodzi się nieodparta chęć posiadania kolejnej....czy to obsesja, nie to choroba tylko dlaczego nie chcemy się z niej wyleczyć
![]()
I to jest fajne bo nigdy nie da się powiedzieć: Mam wszystkie hoje, jakie mi się podobają

A leczenie? Po co się leczyć z chęci otaczania się tak zjawiskowymi roślinami? TROCHĘ egzotycznych klimatów w domu nie zaszkodzi

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Super kolekcja lacunosek
jakbym miała więcej miejsca na nie, też byłoby ich u mnie więcej. Fiołki do pewnego czasu
podziwiam u innych. Twoje są wyjątkowej urody