Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Ja to kotami i psem tlumaczę brudne okna nawet na piętrze :D U nas brudzą obustronnie: koty, bo mają TV interaktywną, jak sikorki na jedzenie przylatują albo pies ucieszony do nich zagląda, a pies paćka od zewnątrz...w zasadzie do wysokości metra od parapetu nie ma sensu myć okien :wink:

a w sadzie mam podobnie tylko trawa wyższa i kałuże większe ale też przewidywałam, że jak taka masa śniegu zejdzie to nas zaleje, a tu miła niespodzianka :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u Ciebie Michale - spotkały sie trzy Marysie.. :;230
Darmokot pisze: ........Marysiu Amba wstawiaj jak najwięcej Fidela i Mikoliny, są bardzo urodne ;:oj ......
)
Wiesz Michale - ja mam jeszcze Bubka i on najbardziej urodziwy z całego trio.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na starych oknach nie było tak widać kociej działalności :;230 Prezenty zostają najczęściej przy wejściu, trzeba się rozglądać, kiedy trzeba rano wyjść z domu. To samo na tarasie :roll:
Rzeczka opadła, teraz długo nie będzie groźna-dużych opadów śniegu chyba już nie będzie. Najbardziej wzbiera właśnie, gdy topnieją śniegi, potem już do końca sezonu płyciutka :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michale :wit , tworzysz wspaniały ogród. Wyobrażam sobie ile pracy musiałeś włożyć przez te kilka lat ;:63 Zauważyłem u Ciebie śnieżnik lśniący, kupiłem jesienią kilka cebul zobaczymy co wyrośnie. Bardzo podobają mi się Twoje drzewa i krzewy, zwłaszcza jesienią. Jest tak jak być powinno :D
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Kociaki mam po prostu fantastyczne ;:oj
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

U mnie też już śnieg powoli schodzi. :wink:
Dzisiaj jeszcze rozrzucałam swoje zaspy usypywane przy okazji odśnieżania.
Też wolę taką białą zimę na obrazkach. W realu biała zima strasznie męczy, kiedy trzeba dojechać do pracy.
Zawsze wtedy myślę, że powinno sypać śniegiem tam, gdzie są warunki dla sportów zimowych.
Twój Sępik prezentuje się niezwykle uroczo, nic nie ujmując pozostałym kociakom. ;:oj
To, że została wysterylizowana nie znaczy, że nie będzie miała adoratorów. :lol:
Tylko tyle, że te amory nie przyniosą Ci kociego potomstwa ;:306
Moja potrafiła też przyprowadzać swoich adoratorów nawet do swojej miski. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale zajrzyj do szkółki http://www.szkolkislaski.com.pl/Katalog ... na2013.pdf mają tam podkładki i mają kosztele na tych podkładkach co o tym sądzisz?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu przejrzałem ofertę - jest tam duży wybór roślin. Ceny zbliżone do Konieczki, jest dużo starych odmian. Można by spróbować, tym bardziej że masz blisko :D Bo jak spojrzałem na koszty wysyłki to mi szczęka opadła. U koszteli najodpowiedniejsza wydaje mi się podkładka M26, pozostałe dwie są silnie karłowe a nie wiem jak ta odmiana zachowa się na karłowej ( karłowe są wrażliwsze na mróz). Mile mnie zaskoczyło, że mają czereśnię Rainier, szukam jej od kilku lat i nie znalazłem dotąd. Gdybyś była w pobliżu to na jedno drzewko możesz się skusić :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale wybieram się do tej szkółki bo to co piszą a to co jest to czasami nie ma nic wspólnego, bo oni mogą mieć bogatą ofertę na papierze (tzn rośliny biorą z innych szkółek). Wiesz a ja pamiętam jak moja babcia mówiła że czereśnie to najlepsze Rejny to chyba o te chodziło ;:306 . Ja wybiorę się na wiosnę to napiszę co znalazłam ciekawego.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Aniu! Cieszę się, że mnie odwiedziłaś :D
Marysiu to babci pewnie chodziło o Rainiera - bardzo obficie owocuje żółtymi czereśniami, z nazwy najbardziej pasuje.
Dziś jak śnieg zniknął w jednym miejscu to spostrzegłem 27 tulipanów, największy miał 5 cm wysokości. Powyłaziły już ostróżki, orliki, pąki na tawułach, tawlina i bez koralowy nabrzmiały jakby na dniach zamierzały się rozwinąć. Jak na razie zapowiadają na luty minimum -12*C więc nic im nie powinno zaszkodzić. Ogólnie tegoroczna zima jest w porządku, największy mróz u nas był -15,3 w grudniu, nawet wierzchołki ogników nie umarzły ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spojrzałam na tą odmianę czereśni i ja chyba na tej drugiej działce mam ta czereśnię. Czy mogli w Garlicy ją mieć?
Jakoś faktycznie nie boję się teraz mrozu bardziej tych wiosennych przymrozków, bo one czasem są nieobliczalne :roll:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nie widziałem na Garlicy żółtych czereśni, ale może dlatego że to było dość dawno i nie pamiętam dokładnie, pamiętam, że mieli Kordie i takie wysokie ciemnoczerwonowocowe drzewa, chyba jakieś dzikie. Marysiu widziałem w wątku chyba anabuko że zakupiłaś nasiona słoneczniczka szorstkiego. A szkoda bo mam tego mnóstwo, chętnie bym się podzielił :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale napisałam do znajomego ogrodnika zaproszenie do cięcia drzew, co prawda śniegu nie ma i boję się, że spadające gałęzie połamią rośliny na grządkach, ale trudno ;:131
Drzew na razie kupować nie będę bo w sadzie przyjaciółki sarenki wszystko zezrą , ale te podkładki kupię i pobawię się w szczepienie. W końcu widziałam na Al podkładka złotówkę kosztuje to żadna strata jak się nie uda.
Nasiona słoneczniczka rzeczywiście kupiłam i dostałam z akcji też, ale jeżeli miałbyś tego s. variegata to chętnie przyjmę :lol:
Z ciekawszych roślin, które mogłabym Ci zaproponować to jest amorfa; mam sadzonki co prawda już są dość duże, ale i z patyków łatwo się ukorzenia. Pogoda do cięcia zrazów będzie dobra bo mrozy nie będą już duże, a jednak temperatury będą minusowe. Tak chyba ma być :?:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Michale, w niedzielny, słoneczny poranek!... na term. w słońcu +10C... i bardzo z tego powodu cieszę się.
U mnie krety znowu niesamowicie buszują...Trawniki z dnia na dzień tracą na estetyce, a do tego kopiec prawie pod każdym krzaczkiem. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ślicznuda z niej ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”