Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
Danusiu, plecy plecami, byleby uśmiech na twarzy pozostał ;-))
Taki ból plecach to też heksenszus ("postrzał czarownicy"), dlatego mówi się, że heksa komuś wlazła.
Nazwa zabawna, ale bólu nie zazdroszczę.

Lineto, bardzo fajne określenie - adoptuję je do swoich 
Drodzy, mam dziś wieczór wspominkowy? pozwólcie, że pokażę zmiany, które nastąpiły w tym roku?
Kiedy jeszcze śnieg się roztapiał lutowy, zabraliśmy się za budowę trejaża na tarasie:

Równolegle doszły skrzynie drewniane na róże, na tarasie i na froncie domu donice z włókna szklanego:

Wczesną wiosną zabraliśmy się za darcie darni pod rabatę przy palenisku:

W międzyczasie powstało palenisko z ławeczką:

?a ponieważ okrąg okazał się zbyt mały, od razu go przebudowaliśmy

Tak to wyglądało po wykończeniu na początku sezonu:

?a tak na koniec:

? już podczas wykańczania paleniska i rabaty, myślałam o analogicznej rabacie, po drugiej stronie oczka wodnego, co po małym odpoczynku zaczęliśmy wprowadzać w życie:

Rzutem na taśmę powiększeniu uległa rabata na przedogródku:

? by na koniec sezonu przebudować kaskadę z takiej:

?na ścianę, która póki co, przecieka
:

UFF, to był pracowity sezon, prawda PanieM?
Nie wspomnę, ile posadziliśmy roślin, bo to w setki już poszło...
Czas odpocząć

Drodzy, mam dziś wieczór wspominkowy? pozwólcie, że pokażę zmiany, które nastąpiły w tym roku?
Kiedy jeszcze śnieg się roztapiał lutowy, zabraliśmy się za budowę trejaża na tarasie:

Równolegle doszły skrzynie drewniane na róże, na tarasie i na froncie domu donice z włókna szklanego:

Wczesną wiosną zabraliśmy się za darcie darni pod rabatę przy palenisku:

W międzyczasie powstało palenisko z ławeczką:

?a ponieważ okrąg okazał się zbyt mały, od razu go przebudowaliśmy

Tak to wyglądało po wykończeniu na początku sezonu:

?a tak na koniec:

? już podczas wykańczania paleniska i rabaty, myślałam o analogicznej rabacie, po drugiej stronie oczka wodnego, co po małym odpoczynku zaczęliśmy wprowadzać w życie:

Rzutem na taśmę powiększeniu uległa rabata na przedogródku:

? by na koniec sezonu przebudować kaskadę z takiej:

?na ścianę, która póki co, przecieka

UFF, to był pracowity sezon, prawda PanieM?

Nie wspomnę, ile posadziliśmy roślin, bo to w setki już poszło...

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Niesamowicie pracowity sezon mieliście Aguniu i Panie M . Aż trudno uwierzyć , że to wszystko - w rzeczy samej - w jednym roku się dokonało . Wejście do domu podkreślają donice i skrzynia z różami ...ale ten widok brzóz , z rabatami po przeciwległych stronach tychże ...mistrzostwo

Mało tego - uważam , że macie prawo być dumni z dobrze wykonanej pracy ..., bo to dzieło Waszych rąk ...od początku - do końca - bez udziału architekta krajobrazu

Serdeczności dla Was obojga

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Ślicznych zakątkach i innych aranżacjach.
Bardzo fajnie, że zrobiłaś Aga podsumowanie, które pozwala się przez chwilę zatrzymać i zastanowić.
Czy już myślicie co w następnym sezonie.......

Ja tam czekam kiedy Pan M będzie kopał dołki na róże.

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Oj pracowity ,pracowity sezon
,ale za to jakie efekty ,a jak już się wszystko rozrośnie to dopiero będzie 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Muszę powiedzieć, że czekam co na to powie Pan M.aguniada pisze:Kiedy jeszcze śnieg się roztapiał lutowy, zabraliśmy się za budowę trejaża na tarasie:

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie była raczej rewolucja w domu-wyssała wszystkie zaskórniaki. Ogród niewiele się zmienił, dlatego Ci zazdroszczę
Wypiękniało u Ciebie jeszcze bardziej i jestem ciekawa, co zmienisz w przyszłym sezonie 

Ja mogę jedynie dopisać pod tymi osiągnięciami, lokalizacje dyskopatii miedzykregowej oraz w skali kolorów opisać poziom bóluComcia pisze: Muszę powiedzieć, że czekam co na to powie Pan M.

Drogi PanieM, wszak od tegóż Twój profil mówi, iż szarpaczem darni jesteś
Dyskopatia się uspokoiła, a robota zrobiona tylko się cieszyć i zbierać siły na moje dalsze pomysły, które już sam zatwierdziłeś 
Ewuś, dziękuję... planów znowu wystarczy na cały sezon... a wiosną malowanie w domu, więc będą podwójne rewolucje ;) Czy jesteś zadowolona z remontu u siebie w domu?
Comciu, sama widzisz jak jest - wszystko okupione ciężką pracą
Andrzeju, dzięki za uznanie... ja właśnie liczę, że rośliny ładnie przyrosną w kolejnym sezonie i busz będzie widoczniejszy
Majeczko, dołki pod róże kopię już sama - w ubiegłym sezonie służył nogą PanM, ale teraz na sygnał 'nowe róże' trzepie go lekko, więc go już nie wykorzystuję - przesadzam w samotności ;-))
Kolejny sezon, Majeczko, jest już konkretnie zaplanowany... czekam końca lutego jak zbawienia
Jagódko, bardzo dziękuję za serdeczne słowo z Twojej strony... jest szalenie miło czytać, że komuś się podoba to, co tam sobie wymyślamy, by upiększyć ogród... PanM sezonem zmęczony jak i ja, ale od wiosny dostaniemy przypływu energii

Ewuś, dziękuję... planów znowu wystarczy na cały sezon... a wiosną malowanie w domu, więc będą podwójne rewolucje ;) Czy jesteś zadowolona z remontu u siebie w domu?
Comciu, sama widzisz jak jest - wszystko okupione ciężką pracą

Andrzeju, dzięki za uznanie... ja właśnie liczę, że rośliny ładnie przyrosną w kolejnym sezonie i busz będzie widoczniejszy

Majeczko, dołki pod róże kopię już sama - w ubiegłym sezonie służył nogą PanM, ale teraz na sygnał 'nowe róże' trzepie go lekko, więc go już nie wykorzystuję - przesadzam w samotności ;-))
Kolejny sezon, Majeczko, jest już konkretnie zaplanowany... czekam końca lutego jak zbawienia

Jagódko, bardzo dziękuję za serdeczne słowo z Twojej strony... jest szalenie miło czytać, że komuś się podoba to, co tam sobie wymyślamy, by upiększyć ogród... PanM sezonem zmęczony jak i ja, ale od wiosny dostaniemy przypływu energii

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Panie M , ból przeminie , a to co zrobiłeś na Twoją chwałę zostanie.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko bardzo pracowity sezon, czy też z Was takie dusze niespokojne i uwielbiacie zmiany?
Marysiu, w praktyce wygląda to tak, że jak już usiądziemy na tarasie, żeby się zrelaksować, to PanM oddaje się błogiemu przebywaniu w pudełku nicości, a mnie oczy zaraz chodzą dookoła i neurony zaczynają taniec miłości ;-) Tzn. co by tu zmienić ;-)) Zwłaszcza, gdy PanM rzuci coś przez zęby, że gdzieś coś by pasowało... a ja już to widzę... myślę... liczę czy już w tym tygodniu/miesiącu mogę kupić/zmienić. Palma, ot co
Ale chyba trochę jakby znana, nieprawdaż? ;-))
Tadziu, też tak sądzę!

Tadziu, też tak sądzę!

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Czyli jednak niespokojne dusze
ale macie świetne pomysły i wykonawstwo - może rodzinna firma?