Ogródek przydomowy u Marii.k55

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55

Post »

Marysiu pogoda dzisiaj wymarzona u mnie ze słoneczkiem ,prawie jak wiosna. Mam nadzieję że nic nie zniknie , Życzę Ci pomyślnego ,dającego zadowolenie Nowego Roku ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu a ja jeszcze w starym roku ;:15 z pytaniem - masz może Isabel Renaissance , czy ona faktycznie tak bosko pachnie?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu dobrego i tylko dobrego Nowego 2013 Roku ;:196
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Witam wszystkich w Nowym Roku i bardzo dziękuję za przemiłe życzenia, przesyłam dla Was noworoczne ;:cm ;:79
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p

Post »

Witaj Ilonko - pytasz mnie o różyczkę Isabel R., więc powiem, że nie mam tej róży i nie znam jej zapachu. jeśli chodzi ogólnie o róże pachnące to jest dla mnie temat bardzo dyskusyjny, bo jeśli kierowałam się zapachem przy zakupie róż, to byłam faktycznie nastawiona na jakieś specjalne, mocne doznania zapachowe, a po pierwszym kwitnieniu doznawałam przeważnie rozczarowania. I tak: od Heidii Klum oczekiwałam mocnego zapachu a tymczasem owszem jest, ale wtedy jak wsadzę nos w środek kwiatu, tak samo jest z Candlelight, w ofercie Rosarium miała 4*, czyli bardzo mocny zapach, w rzeczywistości owszem pachnie jak nos siedzi w róży, zachwycają się wszyscy zapachem Abrahama D. a ja mówię, że jest ale umiarkowany. Mogłabym tak wyliczać jeszcze kilka. po prostu chyba każdy ma inny węch i inaczej odbiera zapachy róż.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p

Post »

Wszędzie świeci ;:3 i ładuje nasze akumulatory pozytywną energią, przywołując wiosnę a więc i my skróćmy ten okres oczekiwania miłymi wspomnieniami:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marysiu, ładne to na dole. Co to jest, bo jakoś nie mogę rozpoznać?
Jeśli mogę coś dodać na temat zapachu róż, to zupełnie się z tobą zgadzam, zę każdy z nas zapachy odbiera inaczej. Dla mnie nie ma znaczenia, czy róża pachnie. Gdybym miała jedną, to zwracałabym na to uwagę, ale w grupie, gdzie jedne pachną, a inne nie, nie jest to ważne.
Przy okazji cię zapytam, czy masz może różę Nina Rennaissance? A jeśli tak, to podziel się proszę informacjami o niej.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p

Post »

Wandziu to jest dzwonek skupiony, który rozsiał się bardzo i musiałam go ograniczyć. Jeśli chodzi o Ninę R. to też jej nie mam, ja już nie mam gdzie sadzić róż, w tej chwili strasznie mnie kręci róża Austina ale mała, doniczkowa na taras, bardzo pachnąca i chociaż już mam w donicach sporo róż to tej nie potrafię sobie odmówić, a nazywa się Molinex.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

aha, to dzwonek skupiony... Wydał mi się znajomy. Kiedyś go miałam. Z wyglądu jest piękny, ale u mnie strasznie łaził po całej rabacie - wyrzuciłam.
O róży Molinex nigdy nie słyszałam, sprawdzę w necie. Natomiast jeśli chodzi o sadzenie róż, to mam dokladnie taki sam dylemat. Przenoszę się z tym do skrzyń i mam nawet kilka wytypowanych odmian. Ty masz już z donicowaniem pewne doświadczenie, ja żadnego. Najbardziej mnie marwi konieczność zwożenia tych donic do garażu, bo jednak na zewnątrz nie będę zostawiać. Za duże ryzyko. Syn ma taki wózek do wożenia ciężarów nawet po schodach, więc od niego pożyczę.
No i jeszcze to podlewanie w razie wyjazdu... ;:24 ;:24
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p

Post »

Ta róża jest w ofercie Floribundy wsród angielek, jeśli chodzi o wóżek do donic, to kiedyś kupiłam na Stadionie w W-wie, bardzo podręczny składak i lekki, takie są w sklepach gospodarstwa domowego.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No Marysiu "zdradzasz" Poulsena na rzecz Austina czy tylko tak jednostkowo :lol:
A Moulineux jak słodziak. Zrób sobie przyjemność na ten Nowy Rok :wink:

Dla mnie zapach w róży nie jest priorytetem ale jak już piszą, że pachnie to czemu się nie upewnić u potencjalnych posiadaczy :wink:
Wandziu też nie miałam róży w donicy przez dłuższy czas a tym bardziej przez zimę, ale jak się nie przekonamy jak to jest to pozostanie nam tylko gdybanie :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne wspomnienia :D
Dzwonek skupiony tej wiosny będę tępić na skalniaku-zdusił mi wszystkie rośliny :evil: Część przeniosę, bo w ogóle lubię dzwonki, tylko skalniak oczyszczę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ewamaj66 pisze:Piękne wspomnienia :D
Dzwonek skupiony tej wiosny będę tępić na skalniaku-zdusił mi wszystkie rośliny :evil: Część przeniosę, bo w ogóle lubię dzwonki, tylko skalniak oczyszczę.
Będziesz wyrzucać? :uszy
Marysiu przepięknie wszystko na zdjęciach wygląda musisz dużo pracy wkładać w ogród- kalina piękna szkoda, że ogród mój mały na takie krzakole
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p

Post »

Ilonko - ja bardzo lubię róże Poulsena ale i Austina bardzo mi się podobają, jeśli znajdę troszeczkę miejsca w ogródku to je zapraszam.
Ewa - aż przykro mówić, ale sporo bylin idzie u mnie na kompost. Sama wiesz jak to jest w małym ogródku, żeby wsadzić nową zachciankę trzeba starą wyeksmitować.
Wandziu - co sądzisz o tej róży Moulineux?
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj poraz pierwszy w Nowym 2013 Roku :wit
I ja również dziękuję nie tylko za życzenia noworoczne ale i za fantastyczną prezentację ogrodowych wspomnień-zdjęcia konkursowe ;:433
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”