I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
Witam ja też ciacham co można i w bukiet wkładam...o tv straszy zimnem...dziś u mnie ponuro oj ponuro... 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
A skoszona trawa z liśćmi zebranymi przez kosiarkę???
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też dzisiaj podsypałam róże kompostem , bo coraz zimniej. Poczęstowałam się Twoją herbatką z różą, była bardzo pyszna. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu chodziłam na rehabilitację i masowała mnie niewidoma kobieta. Oczywiście całe 20 min przegadałyśmy. I mam dwa przepisy na różę, a jeden z nich na owoce - jak będę robić to opiszę jak, bo to podobno przepis ukraiński. Witam Cię serdecznie 

- Maska
- Kontakt:
Przypomniałam sobie o cioci Dorocie henecio miała wrócić po wakacjach, a nie wróciła - szkoda !
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Bukiet piękny. Zawsze żal mi ścinać kwiaty i dopiero jak wiatr złamie, to trafiają do flakonu.
Teraz jednak będę musiała to zrobić.

A propos mojego kociołka, wysłużył swoje, oj wysłużył. Najlepsze wspomnienie, to biwak, kiedy zapomniałam talerzy i osiem osób wcinało łyżkami prosto z kociołka.
Do dzisiaj pamiętam ten smak.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska
- Kontakt:
Helenko, a jak mróz zetnie to będzie jeszcze bardziej żal. Czasem jednak ścinam i zawsze sobie przyrzekam że posieję całe pole astrów, cynii. Jak przyszło co do czego to porozdawałam i dalej żal mi było ścinać. 

- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Marysiu mi też zawsze jakoś żal ścinać kwiatów. w ubiegłym roku bardzo późno wyrwałam astry i wyobrażcie sobie że same się wysiały,przezimowały i pięknie zakwitły późnym latem. W tym roku też zostawiam zawsze to jedno sianie mniej
.

- Maska
- Kontakt:
Agnieszko jeszcze nigdy nie wysiały mi się astry. Nawet inne specjalnie się nie sieją, no może jedynie wysiały mi się kiedyś bratki. Coraz mniej podziwiam kwiaty w ogrodzie, a w domu jeszcze na nie popatrzę przez chwilę. Dzisiaj ogród tonie w liściach!
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
A ja kwiaty całe lato ścinałam do domu, z jednej strony dlatego, że ten ogród jeszcze mocno byle jaki, więc bardzo nie ucierpiał na ścinaniu, a z drugiej, żeby jakoś udomowić naszą ruinkę, bo taki soczysty bukiet, jakoś nadaje wrażenie, że dom zamieszkany i urzadzony
U nas też pewno liści pełno, ale mżawka paskudna, nie ma jak grabić...czy w tym roku jeszcze jakieś słonce będzie?

U nas też pewno liści pełno, ale mżawka paskudna, nie ma jak grabić...czy w tym roku jeszcze jakieś słonce będzie?

- Maska
- Kontakt:
Pati jak możesz wątpić będzie słońce na pewno. Ja kwiaty we flakonie przede wszystkim polne stawiałam we flakonie w moim ogrodzie św. Fiakriusza gdzie często przesiadywaliśmy tego lata. Częściej pewnie nawet niż przy stole w domu. Teraz stoły w ogrodzie pokryte grubą warstwą liści jak to zobaczyłam wróciłam do domu, żeby nie łapać się za grabie. Ale i tak mnie to nie ominie - niech jeszcze dosypie
Liście spod gruszek trzeba będzie spalić, bo są z rdzą, ale musi być inna pogoda.
Miłego słonecznego dnia

Liście spod gruszek trzeba będzie spalić, bo są z rdzą, ale musi być inna pogoda.
Miłego słonecznego dnia

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu bukiecik piękny ale u mnie w ogrodzie jak na złość kwitnie jeszcze bardzo dużo a najwięcej jesinnych astrów i jak je tu ścinać,mam takie co dopiero zaczynają bo za długo spały a dzisiaj tak brzydko i deszczyk zaczyna,najcieplej chyba będzie w domu 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witam piekny ogród poogladałam troszeczkę ja tez juz pościnałam większośc jeszcze szałwia powabna cieszy tytoń aksamitki marcinki , cynobrówki i nasturcja jeżówki zostana z kwiatostanami będą i zima zdobić
Pozdrawiam.

- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja też napaliłam w kominku i jakoś przyjemniej się zrobiło bo na dworze jakoś szaro i buro brrr... 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Marysiu, na poprzedniej działeczce wysiały mi się aksamitki, astry, portulaka (muszę kupić) a maciejka wysiała się i zakwitła ponownie tego samego roku...