W niralowym ogródku.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W niralowym ogródku.
Nie wiedziałam Kasiu, że posadziłaś tyle kwasolubnych różaneczników?
Znalazłaś dla nich zaciszne miejsce bez słońca?
Pokazywałaś tę rabatę? przeoczyłam ją? czasem fotki mi się nie otwierają?
Kasiu, przy altance masz wysypane zrąbkami?
Znalazłaś dla nich zaciszne miejsce bez słońca?
Pokazywałaś tę rabatę? przeoczyłam ją? czasem fotki mi się nie otwierają?
Kasiu, przy altance masz wysypane zrąbkami?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej
Nakwitło u Ciebie kwiatuchów
Tulipany śliczne
Tylko niektóre hosty potrafią rosnąć na słońcu. Jak jest chłodna i mokra wiosna , to nic im nie szkodzi , gorzej w upały. I koniec przekomarzania ze zdjęciami , obie robicie super fotki
Cykajcie takie nadal 

Nakwitło u Ciebie kwiatuchów

Tylko niektóre hosty potrafią rosnąć na słońcu. Jak jest chłodna i mokra wiosna , to nic im nie szkodzi , gorzej w upały. I koniec przekomarzania ze zdjęciami , obie robicie super fotki

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MonaeS Zanim wyrzucisz, to pisz kiedy akcja wykopki 

Kasiu, spora kolekcja Rh, czy twoje rosną w cieniu, czy na słoneczku. jJa też mam zamiar nabyć parę sztuk tych piękności, zrobiłam już miejsce dla nich pod sosnami w cieniu i zastanawia się czy nie będzie im tam za ciemno.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu ja również o orliki nie zadbałam bo się rozsiewały same i bez ograniczeń.
Mam taką rabatkę na skraju gdzie nadmiar roślin wędruje ale chyba orliki tam się nie znalazły.
Dziś sporo śniegu znikło i widok mniej sympatyczny się pojawił
mój psiak zbyt daleko nie wędrował za potrzebą gdy mroźno było więc trzeba odszukać w dokumentacji kto jest prawowitym właścicielem
Olgo pęcherznice są śliczne tylko jak dla mnie to zbyt późno się rozpoczynają wegetację.Moje tawuły w większości na słoneczku bo mój ogród młody a raczej roślinność w nim i cienia jak na lekarstwo. Mam jedną cienistą rabatę ale ona na hosty przeznaczona jest
Uważam tawuły za mało kłopotliwe,jedynie po kwitnieniu ścinam je i w zamian mam kolejne kwitnienie.
Elu kilka kwasolubnych zakupiłam w minionym sezonie a miejsce tak pół cieniste mają i niech się cieszą że na typową patelnię nie trafiły. Przed nimi posadziłam fronburga więc liczę na szybki jego wzrost a konsekwencją tego będzie cień dla rh -choć przez jakiś moment
Elu czy wysypane zrąbkami mam?! Można rzec że miałam bo jak wiesz ja zmienna jestem....i większość tawuł też już tam nie rośnie.To zdjęcia z przed kilku chyba 3 lat.
Tadziu masz rację co do host,zakupiłam o białych liściach i w pół cieniu sobie nie radziła więc powędrowała w inne bardziej cieniste miejsce.Co do tulipanów to obawiam się że sporo nie zakwitnie bo jesienią trwało u mnie przesadzanie i nadziałam się szpadelkiem na kilka cebul tulipanów i lilii. Mam nadzieję że coś dokupię na wiosnę
Beatko od tego sezonu to zaczęłam na specjalnej rabacie ''składać'' wszelkie nadwyżki więc może coś mam czym byś się ucieszyła
Aniu moje rh nie rosną w typowym cieniu, jest to miejsce odrobinę zacienione a 3 sztuki to jak na kilka sezonów muszą radzić sobie z większym słonkiem bo iglaki obok rosnące muszą podskoczyć w górę.
Spacerując po Waszych ogródkach zachwycona jestem pięknymi kolekcjami hortensji i już kilka mam w planach zakupić a kilka upolowałam u Ani i Joli-pamiętajcie
JA mam jedną jedyną ślicznotkę

Mam taką rabatkę na skraju gdzie nadmiar roślin wędruje ale chyba orliki tam się nie znalazły.
Dziś sporo śniegu znikło i widok mniej sympatyczny się pojawił

Olgo pęcherznice są śliczne tylko jak dla mnie to zbyt późno się rozpoczynają wegetację.Moje tawuły w większości na słoneczku bo mój ogród młody a raczej roślinność w nim i cienia jak na lekarstwo. Mam jedną cienistą rabatę ale ona na hosty przeznaczona jest

Elu kilka kwasolubnych zakupiłam w minionym sezonie a miejsce tak pół cieniste mają i niech się cieszą że na typową patelnię nie trafiły. Przed nimi posadziłam fronburga więc liczę na szybki jego wzrost a konsekwencją tego będzie cień dla rh -choć przez jakiś moment

Tadziu masz rację co do host,zakupiłam o białych liściach i w pół cieniu sobie nie radziła więc powędrowała w inne bardziej cieniste miejsce.Co do tulipanów to obawiam się że sporo nie zakwitnie bo jesienią trwało u mnie przesadzanie i nadziałam się szpadelkiem na kilka cebul tulipanów i lilii. Mam nadzieję że coś dokupię na wiosnę

Beatko od tego sezonu to zaczęłam na specjalnej rabacie ''składać'' wszelkie nadwyżki więc może coś mam czym byś się ucieszyła

Aniu moje rh nie rosną w typowym cieniu, jest to miejsce odrobinę zacienione a 3 sztuki to jak na kilka sezonów muszą radzić sobie z większym słonkiem bo iglaki obok rosnące muszą podskoczyć w górę.
Spacerując po Waszych ogródkach zachwycona jestem pięknymi kolekcjami hortensji i już kilka mam w planach zakupić a kilka upolowałam u Ani i Joli-pamiętajcie

- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Piekne pokazałaś azalie. To chyba Giblartar. Ma taki energetyczny kolor i widać go z daleka w ogrodzie.Hortensja to jakaś nowa odmiana, prawda?
Pielęgnuj ją bo jest śliczna, a o patyczkach moich hortensji dla ciebie i Reni pamiętam
Pielęgnuj ją bo jest śliczna, a o patyczkach moich hortensji dla ciebie i Reni pamiętam

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ależ cudowności pokazałaś
uwielbiam azalie i naprawdę cierpię z tego powodu, że nie mam na nie miejsca..... marzy mi się posadzić kilka krzaczków, ale nic z tego 

- misia
- 500p
- Od: 28 lip 2006, o 10:40
Przewertowałam wątek od deski do deski i jestem pod wrażeniem. Piękne oczko wodne i śliczne kompozycje na rabatach.
Jak sobie pomyślę, że mnie to czeka to nie wiem czy dam radę na dużej powierzani zrobić coś fajnego.
Jak sobie pomyślę, że mnie to czeka to nie wiem czy dam radę na dużej powierzani zrobić coś fajnego.
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Szybciutko przybiegłam z rewizytą do Twojego ogrodu . Jak się okazuje byłam tutaj gościem już nie raz ...tylko po cichutku
Jestem zauroczona ogrodem i jego gospodynią . Tyle pracy w nim wykonałaś a efekty są fascynujące. Kiedy mój będzie taki gęściutki....
Kasiu na jednym ze zdjęć zauważyłam sporego już rododendrona o fajniutkim kolorku takim różowo-truskawkowym -pamiętasz może co to za odmiana.
Muszę tu częściej bywać i jeżeli można podpatrywać pomysły ......
Jestem zauroczona ogrodem i jego gospodynią . Tyle pracy w nim wykonałaś a efekty są fascynujące. Kiedy mój będzie taki gęściutki....
Kasiu na jednym ze zdjęć zauważyłam sporego już rododendrona o fajniutkim kolorku takim różowo-truskawkowym -pamiętasz może co to za odmiana.
Muszę tu częściej bywać i jeżeli można podpatrywać pomysły ......
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Kasiu czekam na tę niespodziankę a tu już późna godzina, chyba się nie doczekam 

-
- 200p
- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Kasiu, ależ u Ciebie jest pięknie....
Robisz też świetne zdjęcia
pozdrawiam
Robisz też świetne zdjęcia

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kasiu czy znasz nazwę tej magnolii wydaje mi się że mam też taką.
Jesienią kupiłam magnolię gwiaździstą jestem ciekawa jak przetrwa zimę, dobrze ją opatuliłam.
Jesienią kupiłam magnolię gwiaździstą jestem ciekawa jak przetrwa zimę, dobrze ją opatuliłam.
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu hortensja to otrzymana w prezencie i bez nazwy ale raczej z tych popularnych. Azalię faktycznie widać z daleka i dlatego powędrowała na rabatę z przewagą zieleni.Aniu niespodzianki nie ma?!
Agnieszko mam jedną jedyną azalię ale jak Ania słusznie zauważyła to jej kolor jest widoczny z daleka więc nie ginie na ogrodzie. Agnieszko no to jakaś roślinka której nie posiadasz
Beatko mój ogród też jest dość duży-zbyt duży jak dla mnie! Choć jak wszystko będzie doprowadzone do stanu jaki mi się marzy to nie wiem gdzie będę sadziła nowości pokazujące się na rynku. Co do oczka to zawsze mi się marzył wodny akcent a widoki pluskających się ptaszków jest dodatkowym atutem
Małgosiu myślę ze chodzi Ci o rh 'Percy Wiseman'
Mam go drugi rok i muszę powiedzieć że ten róż to najbardziej widoczny jest w stanie pąków i gdy mało rozkwitnięte są kwiaty. Później bardziej są wybarwione w biel.
Michale dziękuję za miłe słowa
Mam wiele zakątków których nie pokazuję ponieważ konieczna tam interwencja szpadla i jakiejś ciekawej koncepcji....jednak mam nadzieję że w tym sezonie te rabatki ciut doprowadzę do fajnego wyglądu.
Jolu gdzieś mam karteczkę z nazwą magnolii. Ja swoją tak tak ogólnie okryłam, zresztą wychodzę z założenia iż z każdym rokiem roślina jest starsza i potrzebuje coraz mniej okrycia...jak na razie z rh się sprawdza.
Oto kilka z moich lilii, niestety fotki z 2011 roku bo w tym sezonie brakło czasu by wszystko uwiecznić. Rok 2012 mogę określić nie jako fotograficzny a szpadelkowy....

Agnieszko mam jedną jedyną azalię ale jak Ania słusznie zauważyła to jej kolor jest widoczny z daleka więc nie ginie na ogrodzie. Agnieszko no to jakaś roślinka której nie posiadasz

Beatko mój ogród też jest dość duży-zbyt duży jak dla mnie! Choć jak wszystko będzie doprowadzone do stanu jaki mi się marzy to nie wiem gdzie będę sadziła nowości pokazujące się na rynku. Co do oczka to zawsze mi się marzył wodny akcent a widoki pluskających się ptaszków jest dodatkowym atutem

Małgosiu myślę ze chodzi Ci o rh 'Percy Wiseman'

Michale dziękuję za miłe słowa

Jolu gdzieś mam karteczkę z nazwą magnolii. Ja swoją tak tak ogólnie okryłam, zresztą wychodzę z założenia iż z każdym rokiem roślina jest starsza i potrzebuje coraz mniej okrycia...jak na razie z rh się sprawdza.
Oto kilka z moich lilii, niestety fotki z 2011 roku bo w tym sezonie brakło czasu by wszystko uwiecznić. Rok 2012 mogę określić nie jako fotograficzny a szpadelkowy....

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Moje ukochane kwiatuchy też ostatnio wrzuciłam. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2