Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

A u Ciebie jak zwykle aż roi się od gości odwiedzających Twoją stronę i podziwiających Twoje jeszcze bardziej urodne kwiaty po deszczu.
Zdjęcia konkursowe Anulko.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Konwalia ? No mnie się też dopiero zacznie... Ćwiczenia laboratoryjne od dziewiątej do osiemnastej pięć dni w tygodniu... A jeszcze muszę w ten weekend przysiąść, choć mi się nie chce ni chu-chu, i napisać sprawozdanie z konferencji naukowych (plus jest taki, że to sprawozdanie jest zamiast egzaminu ? a chyba już wolę coś napisać w domu, niż kuć, kuć, kuć, a potem męczyć się nad kartką papieru na sali egzaminacyjnej w wyznaczonym czasie i bez pomocy naukowych).

Gratuluję zakupów. Ja cały czas czekam na paczkę z PNOSu, która już do mnie idzie od poniedziałku.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Teraz takie misz-masz. Moje przeróbki różnych zdjęć z gwiazdami ogrodu na prowadzeniu ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne różane portrety i efekty specjalne :wink:
Poszalałaś z cebulkami, ja chyba też coś kupię, bo widzę, że każdy szaleje i mnie się udzieliło.. :D A miałam w tym roku ograniczyć cebulowe... ;:124
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Witam
dawno mnie tu nie było ale postaram się nadrobić zaległości
też ostatnio zaszalałem w biedronce z cebulkami a także w Tesco netto i Carrefour. przepiękne róże a ta 4 to aż dech zapiera. dobrze że zamierzam iść na studia ogrodnicze a może później jakaś szkółka...
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

przemo1669- na studia ogrodnicze? To wspaniale! ;:138 Też o takich marzę... Ale ja dopiero rozpoczynam moją 'karierę' w liceum, więc nie ma się co palić, na pewmno mi zapał opadnie. Chociaż w stosunku do ogrodnictwa nie powinno się tak stać. Możliwe, że mnie przybije ilość nowego materiału. Teraz zajmujemy się genetyką, czyli czymś takim: http://www.youtube.com/watch?v=teV62zrm2P0 , a niedługo zaczniemy biotechnologię. Już się cieszę, bo chciałabym się co nieco dowiedzieć na temat genetycznie modyfikowanych kwiatów, np. róż. To ciekawy temat, jak dla mnie nie jest to sztuczne, wręcz przeciwnie- uważam to za udoskonalenie rośliny ;:170 Życzę powodzenia w nauce ;:168

robaczek_Poznan- sama nie wiem, czy te cebulki z B. są takie dobre... kwiaty mogą się okazać na wiosnę albo małe albo chore, bo cebulki są bardzo małe, jak na np, hiacynty. ;:185 Ale czy ja choć raz mogę być optymistką?! Nie byłabym sobą wtedy... ;:145
Jasne, że wszystko będzie dobrze... ze mną by nie było?? <udawany optymizm> :;230

Loctus- a na jakich dokładnie studiach jesteś?? ;:170 Myślę, że sobie wspaniale poradzisz, bo jednak lepiej jest 'tworzyć' w domu, niż w sali egzaminacyjnej, gdzie stres chce człowieka pochłonąć. Ja- jako uczennica I liceum, przerabiam dopiero takie oto prościutkie rzeczy: http://www.youtube.com/watch?v=teV62zrm2P0 :;230 Dla Ciebie pewnie banał. Pozdrawiam ;:136

Arkadius121- eee, ja właśnie sądzę, że mój ogród raczej usuwa się w cień, przy innych na tym forum. Ale dobrze to słyszeć od Ciebie ;:168 Dziękuję bardzo.

sweety- wszystkie róże po prostu coś w sobie mają. I te jasne i te ciemniejsze. Dlatego chcę mieć ich coraz więcej ;:170
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W technikum rolniczym też bardzo dużo można się dowiedzieć/ na produkcji roślinnej teraz mamy o różnych roślinach i chwastach, a na produkcji zwierzęcej paszoznawstwo
A i zapraszam do wątku o młodych ogrodnikach i jeśli możesz zapraszaj innych znanych Ci młodocianych ogrodników
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=59660
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Ale fajnie nazwałaś zapach Abridge :) - galaretki. Muszę to zapamiętać.
Piękne te twoje róże - szczególnie angielki.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różyczki piękne, zwłaszcza zroszone deszczem.
Ciekawie eksperymentujesz ze zdjęciami.

Mieczyk abisyński u mnie nie zakwitł, w tym roku zrobię jeszcze jedną z nim próbę ale nie jestem najlepszej myśli. ;:185
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Jestem na mikrobiologii, oficjalnie zapisany na Uniwersytet Piotra i Marii Curie (zrzeszony w ramach Sorbonne Universités ? czyli po polsku mówiąc Sorbony ? którą parędziesiąt lat temu rozwalili na kilkanaście osobnych uniwerków, które teraz powoli zbierają się z powrotem do kupy), ale tak naprawdę studia te ? wspólne dla trzech różnych uniwerków ? odbywają się w Instytucie Pasteura, który jest ich organizatorem (oprócz studentów ostatniego roku jest też kilku lekarzy, którzy pracują na oddziale chorób zakaźnych i chcą się dokształcić zawodowo).

A co do tego, co podlinkowałaś ? ostatnio takie rzeczy robię w probówce niemalże codziennie (PCR; za moich czasów w biolchemach o tym uczyli, ale ja jeszcze kończyłem liceum czteroletnie, przed wiadomą reformą). ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Safoya- tak, dla mnie to zapach galaretkowy. Od początku tak go kojarzyłam ;:131 dziękuję ślicznie za odwiedzinki ;:180

Ambridge Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z takiego oto rozwaru:
Obrazek

Powstał taki: ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

przemo1669- tak, nawet pewnych rzeczy zazdroszczę, bo w liceum tego na pewno nie będzie :( trzeba się samemu douczać.
Wątek zaliczony ;:108

Loctus- o, na mikrobiologii, ale super :D Ja jak na razie jestem jeszcze w tych dziedzinach zupełnie do tyłu (winię gimnazjum, co to była za nauka?!), ale mam nadzieję, że uda mi się wszystko nadrobić.
Też chciałabym trochę poeksperymentować z replikacją DNA. Jak wy to w ogóle robicie? ;:oj
Najbardziej interesuje mnie modyfikowanie genetyczne roślin- biotechnologia. Na przykład jestem zafascynowana różami, które są genetycznie poprawiane, dzięki czemu wyglądają 10 razy lepiej. Chciałabym się dowiedzieć jak przebiega taka modyfikacja. Ale jak na razie raczkuję, a już chciałabym latać... ;:145 Wszystko w swoim czasie ;:170

A tu taka miła obserwacja liści róży: W roślinach można podziwiać wiele fascynujących zjawisk, choć nie mówię, że to jest jakieś nadzwyczajne. :

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam ;:3
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

właśnie to jest pozytywem jakoś od lutego będziemy mieli choroboznastwo, co tyczy się też z naszymi ogrodami. Też zamierzałem iść na biol-chem ale bym miał do tej szkoły utrudniony dostęp, a poza tym moja dziewczyna ( Mayita ) jest na biol-chemie więc zawsze można coś się od niej ważnego i ciekawego dowiedzieć.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne róże, Aneczko ;:196
I jak tam w liceum??? Już lekko okrzepłaś???
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

No to mam nadzieję, że nam coś poopowiadasz w 'naszym wątku' o choroboznawstwie. Ten temat jest teraz u mnie na topie ;:222 Wszystko u mnie choruje, po prostu wszystko.
A z liceum jest taka sprawa, że się profesorzy nie interesują i dowalą masę zadań, która jest niemożliwa do wykonania na następny dzień. :;230 Nie musisz żałować ;)

-- 23 wrz 2012, o 18:02 --

sweety- tak, już jest dobrze ;:196 W ogóle to od początku było dosyć znośnie, a ja się spodziewałam niewiadome czego... Przecież nie zrobią nam piekła (chyba, że zrobią w 2 klasie, ale nie będę się tym na razie martwić). Grunt to się uczyć i podchodzić do nauki z większym optymizmem :)
Ogród w lasku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”