Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu przykro mi, nie pomogę. Swoje oddałam do weryfikacji hodowcy (do poprawnego nazwania), i czeeeekam.
Co tam nazwy, czy ta biała ma takie lawendowe końce czy aparat zmienił troszkę kolor?
Ona ma na płatkach białe brodawki? Jest fantastyczna.

Ostatnia lilia - bajeczna.
Siedzę i się gapię na tą ostatnią lilię.
Co tam nazwy, czy ta biała ma takie lawendowe końce czy aparat zmienił troszkę kolor?
Ona ma na płatkach białe brodawki? Jest fantastyczna.

Ostatnia lilia - bajeczna.
Siedzę i się gapię na tą ostatnią lilię.

- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilu ona ma białe brodawki i lawendowe końce.Ta na pierwszym zdjęciu jest podobna tylko ma ciemnie brodawki.Miałam od nich opakowania ,ale gdzieś się zapodziały
Jutro jeszcze poszukam.Reszta tych ciemnnych jeszcze nie kwitnie.Kupiłam same szlachetne odmiany,ale co innego opakowanie a co innego rzeczywistosć

- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu mieszkamy w jednym kraju, ale Szczeci i Lubin to dwa różne światy, mam na myśli rośliny.
U nas sprzedawcy roślin są jeszcze na etapie iglaków. Jakieś cebule sprzedają, ale bardzo często zawartość różni się od opakowania.
O bylinach, takich ciekawszych, nie ma co marzyć, podobnie z krzewami.
Jeżeli nie będzie to dla Ciebie zbyt wielkim kłopotem, to chętnie skorzystam z Twojej propozycji.
Przypomnę się jesienią.

U nas sprzedawcy roślin są jeszcze na etapie iglaków. Jakieś cebule sprzedają, ale bardzo często zawartość różni się od opakowania.
O bylinach, takich ciekawszych, nie ma co marzyć, podobnie z krzewami.

Jeżeli nie będzie to dla Ciebie zbyt wielkim kłopotem, to chętnie skorzystam z Twojej propozycji.
Przypomnę się jesienią.

- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj poniosło mnie do takiego jednego ogrodnictwa ,gdzie mają rózne ciekawe kwiaty ,trawy,funkie i znowu przytargałam roslinki.Kupiłam nowe kolory floksów,lilię o nieziemskim wyglądzie-jeszcze nie kwitnie i nowośc nad nowościami-trawę biało -zieloną. ,która dorasta do 3 m i ma bardzo szerokie liscie (5-6 cm)
Zdjęcia wkrótce a teraz jeszcze kwiatki ,które kwitną

Zdjęcia wkrótce a teraz jeszcze kwiatki ,które kwitną