Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Patusiu przez te remonty admin nie zawiadomił mnie o Twoich zmianach, a tu takie cuda młockarnię i wialnię ustawisz kiedyś koło domu w charakterze ozdoby. Będzie M.miał czas to je odnowi. Waga może nie do salonu ,ale na pewno w widocznym miejscu. Stodoła - no szkoda, że nie ma kasy ,ale ten mur pruski zostawcie. Na ostatnim zdjęciu widzę wiele dobra pomijając jakieś szuby wspaniałe, to wózki masz za friko, a w głębi widzę takie fajne koryto wannę . Już to widzę w ogrodzie pełne pelargonii czy petunii, no a ile jeszcze odkryjesz to Twoje! Niestety pracy trzeba włożyć więcej. Powodzenia w szperaniu!
Jak się czujesz ? Kontrolujesz stan zdrowia ?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KASIK...to żadne narzędzia tortur to prawdziwe maszyny rolnicze które służyły do produkcji chleba naszego powszedniego...
PATI...zachowajcie ...ogród duży...element dekoracji gotowy......
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati, to prawdziwe skarby ;:oj ;:oj ;:oj . Znam takie sprzęty z dzieciństwa. Też mam taką wagę, taka wialnia, zwana u nas młynkiem oddzielała ziarno od plew (śmieci w zbożu po młocce- nasion chwastów). U mnie stoi sieczkarnia, cięło się nią siano i słomę na sieczkę (krótkie kawałki 3-4cm długie) dla konia. Widzisz jaka wieśniara ze mnie? Mam też jakiś pług, sprężynówkę (coś do rozbijania ziemi po orce). Były też brony, ale chyba sąsiad mi je gwiznął i przrobił na takie do traktora :-(.
Twoje skarby są prawdziwymi skarbami i zachowaj je. To historia i kiedyś będą (właściwie już są) bardzo wartościowe.
Gratuluję udanego zakupu domu i całego obejścia.
Stodołę obniżcie, ale mur zachowajcie. Dach z blachodachówki, powinien pasować do stylu i całości. Chyba dość tanio wyjdzie, bo desek pod spód nie trzeba.
Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się cieplutko ciężaróweczko
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Pat, tak Pięknych Maszyn nie miałam , ale cała reszta bardzo podobna... :)
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe maszyny, i myślę, ze zechcesz je zachować :D . A sądząc z zgracenia jeszcze wiele odkryć przed Wami!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj cały dzień padało, a dziś wzeszło słońce. Aż żyć się chce, nagle zrobiło się całkiem zielono :D
Jak się czujesz?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

hohoho, jaki odzew na maszyny :D Mnie kiedyś to słabo kręciło, ale M mnei nauczył milości do starych sprzętów na tyle skutecznie, że będąc w podróży poślubnej w Irlandii najwięcej czasu i emocji włożyliśmy w zwiedzanie skansenu rolniczego :;230 Jeśli chodzi o mlockarnię, to raczej ją sprzedamy, bo jest wmurowana w stodołę i w okrojonej wersji się nie zmieści, ale absolutnie nie chcę wyrzucać, więc poszukam konesera, który będzie potrafił ją uszanować i docenic :wink: Reszta pewno zostanie, oprócz tego co na zdjęciach jest kupa ocynkowanych wiader i jeszcze 2 chyba takie wanny plus kultowy kubeł do robienia karbidu i z tego planuję porobić kwietniki, podobnie jak z niezliczonej ilości garnków do kiszonek :wink: Na razie musze polegać na relacjach i zdjęciach M, bo stodoła słabo stabilna i boję się tam wchodzic, ale zakazałam wyrzucać czegokolwiek bez konsultacji ze mną...aaa i z rzeczy mniej użytecznych, ale przydatnych finansowo, bo mozna sprzedać i na kwiatki bedzie, mamy prawie kompletną karoserię do Wartburga oraz dobre pół do Lanosa :;230

Ja chyba jestem potężną meteropatką, bo jak wczoraj slońce w koncu wyjrzało to i mnie lepiej :wink: Za tydzień mam wizytę, niestety u tej samej pani doktor ignorantki, ale jej niewątpliwą i jedyną zaletą są znajomości w tut. szpitalu, więc o ile pewno nadal nie będzie umiała powiedzieć mi nic więcej niż to, że chyba w ciazy jestem :evil: to przynajmniej może się termin CC uda ustalić :wink:

Może dziś uda się zdjęcia ogrodowe porobić, na ile dzieci i praca pozwolą, bo M ruszył aż do samego Wrocławia: oficjalnie sprawy pozałatwiać, nieoficjalnie wziąć prawdziwy prysznic :;230

Miłego, slonecznego dnia Wam zyczę!
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Widzę, że jeszcze trochę poszperacie i połowa domu Wam się zwróci. Dobrze że dziś lepiej się czujesz, już tak jakoś jest że jak słonko świeci to i na duszy raźniej i w ciele lepiej. Pati ja zapisuję się na taki duży gliniany garnek, chętnie odkupię od Ciebie nawet kilka, do kiszenia kapusty i małosolnych ogórków. W ubiegłym roku próbowałam takie kupić to wszędzie oferują jakieś Chińskie podróby z niewiadomo czego, pewne natomiast jest to że gliny to one nie widziały. Może uda mi się kiedyś być przejazdem to dobijemy targu. Pozdrawiam i trzymaj się dzielnie.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Pat wpisuję się żeby cię nie zgubić.Jesteśmy w podobnym wieku i ja też przeprowadzałam się na wieś z brzuchem pod nosem tylko że ja do domu gotowego do zamieszkania.Ubiegły rok to odkrywanie co to za roślinki u nas rosną,zakładanie warzywniaka,a z ozdobnych sił i czasu przy małym dziecku starczyło mi tylko na rabatkę jednorocznych aksamitek.Pewnych rzeczy po prostu nie przeskoczysz,mimo to nie uważam ubiegłego roku za stracony.Dziś mam już praktyczną wiedzę gdzie na mojej działce jest glina a gdzie piach,gdzie posadzić roślinki cieniolubne,a gdzie przez cały dzień będzie patelnia.Cierpliwości teraz zadbaj przede wszystkim o siebie ogród to zajęcie na lata i dobrze.

Pozdrawiam cieplutko,uważaj na siebie Beata ;:167
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Beatka ma rację. Ogród to i za rok, 2-3 zdąrzysz opanować i urządzić. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twój skarb w brzuszku jak i ten koło Ciebie.
Widzisz ja ostanio aż do Bolesławca po M jechałam, a we Wrocku jestem tak średnio 1/m-c. Do Ciebie to jednak wciąż jakieś 150km. Ale gdybyś do Łodzi jechała to mnie masz po drodze i zapraszam na swoje stare śmieci.
Miłego dnia, u mnie też zagląda słoneczko do biura.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:shock: Nowe skarby. Jak sprzedawać to tylko kolekcjonerom, Jestem pod wrażeniem a ile jeszcze tam widać skarbów, w stodole :shock:
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

To nie stodoła, to jest sezam!! I to na oścież otwarty, nie trzeba główkować nad żadnym czary-mary tylko eksploatować złoża! ;:138
Genialnie! Ciekawa jestem, co tam jeszcze odkryjesz w zakamarkach... I gdy tylko te cacka wylądują w ogrodzie, koniecznie "opstrykaj" aranżacje i pozwól podziwiać 8-)
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale dziewczyny się podnieciły, ale gdyby tak dostały taki sezam rupieciarnię (do uprzątnięcia) z domem do remontu, meblami do renowacji i brzuszkiem całkiem sporym , ogrodem do obrobienia z 1000 sadzonek. To Pati jest święta, że jakoś to wytrzymuje !
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Ale dziewczyny się podnieciły, ale gdyby tak dostały taki sezam rupieciarnię (do uprzątnięcia) z domem do remontu, meblami do renowacji i brzuszkiem całkiem sporym , ogrodem do obrobienia z 1000 sadzonek. To Pati jest święta, że jakoś to wytrzymuje !
korekta...1020 sadzonek, sąsiadka podrzucila czosnek i maliny, czym mnie zawstydzila, bo widac uznała, że 36 tydzień ciąży to nie powód, żeby w ogrodzie nie robić, a ja się zmęczylam od samego patrzenia na te sadzonki :) Dobra nowina jest taka, że idę na macierzyński jednak od poniedziałku, najwyzej fundusz kafelkowo-wannowy bedziemy przejadać, ale ja mam dość, a chciałabym chociaż sily zachować na ucieszenie się z urodzin młodej :wink:

witam kolejnych nowych gości! Beato, skoro żyjesz i piszesz po przetrwaniu tego co ja, to znaczy, że jest nadzieja na wyjście cało z tej przygody :D

i tyle na dziś, bo zanim urlop to jeszcze trochę stron do przewalenia mam :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo słuszna decyzja !
Zablokowany