Soczewiański bezcegiełkowy ogródek :)
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Soczewiański bezcegiełkowy ogródek :)
Pewnie i ja jakieś małe zamówienie zlożę - ale jeszcze nie wiem co by tam dać.... Wiosna w tym ogrodzie jest słaba, więc aż się prosi by już coś kwitło. Są tu tylko pierwiosnki, przebiśniegi, żonkile albo narcyzy (jeszcze nie kwitną) więc jest sporo do manewru i sadzenia wiosennych bylin.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Zapomniałam wcześniej Karolinko tak to miodunka
Miłko a to o to chodzi
To tym bardziej się cieszę, że moje są znośne
Patrycjo witaj, mimo mi, że zajrzałaś
Oczywiście zapraszam jak najczęściej
Beatko koniecznie pomyśl o omiegu, pragnii, skalnicach.. Sasankach.. jejku jest w czym wybierać.
A po ogródku się dziś tylko przeszłam.W sumie to dobrze mi zrobił taki dzień lenistwa

Miłko a to o to chodzi

Patrycjo witaj, mimo mi, że zajrzałaś

Beatko koniecznie pomyśl o omiegu, pragnii, skalnicach.. Sasankach.. jejku jest w czym wybierać.
A po ogródku się dziś tylko przeszłam.W sumie to dobrze mi zrobił taki dzień lenistwa

- Beaby
Sasanki uwielbiam, ale miewałam je tylko przez rok - potem powędrowały sobie i nie było...
A tamtych dwóch nie znam, Paula, aż wstyd - ale nie kojarzę. Dlatego czekam na podpowiedzi, bo widzę, że masz mnóstwo roślin, o których właśnie od Ciebie dowiaduję się po raz pierwszy. Przy czym, pewnie nie wszystko u mnie urośnie co jest gdzieś indziej piękne i okazałe.
-- 12 kwi 2014, o 17:29 --
Aaaa, skalnice też piękne, ale także uciekały - słyszałam, że bywa i tak z nimi.
A tamtych dwóch nie znam, Paula, aż wstyd - ale nie kojarzę. Dlatego czekam na podpowiedzi, bo widzę, że masz mnóstwo roślin, o których właśnie od Ciebie dowiaduję się po raz pierwszy. Przy czym, pewnie nie wszystko u mnie urośnie co jest gdzieś indziej piękne i okazałe.
-- 12 kwi 2014, o 17:29 --
Aaaa, skalnice też piękne, ale także uciekały - słyszałam, że bywa i tak z nimi.
- Steasi
Omiegu nie mam już- wymarzł mi parę lat temu a taką miałam piękną kępkę. Od kogoś dostałam nie wiem czy nie od Olka (aleksanderk). Ale pragnie syberyjską owszem. Tak wygląda w chwili obecnej.

Jest zimozielona, kwitnie na żółto- już niedługo. Ładnie zadarnia, wytrzymuje ciężkie towarzystwo bukszpanowe. Polecam
Ah i przy tym pomarańczowym tulipanie łan liści to też ona (niżej). Beatko jak coś u mnie daję radę to wszędzie da. Nie kupuje wybrednych roślin, szkoda wyrzucać pieniędzy.
Migawki z dzisiaj

Biedronkowy. Bardo zgodny. Miał być inny

No. Dziś miałam nic w ogródku nie robić, pocykałam więc fotki i popieliłam przy malinach
Taka ładna pogoda, że aż grzech nic nie zrobić

Jest zimozielona, kwitnie na żółto- już niedługo. Ładnie zadarnia, wytrzymuje ciężkie towarzystwo bukszpanowe. Polecam

Migawki z dzisiaj

Biedronkowy. Bardo zgodny. Miał być inny

No. Dziś miałam nic w ogródku nie robić, pocykałam więc fotki i popieliłam przy malinach

- Beaby
Oj, tak - pogoda piękna!
No to mamy na razie dwie ślicznotki: brunnerę i tę pragnię.
Sasanki cudne masz.
No to mamy na razie dwie ślicznotki: brunnerę i tę pragnię.
Sasanki cudne masz.
U mnie narcyzy biedronkowe tak zgodne, że aż strach się bac ;) Większośc to żółłte wielkokwiatowe, ale w każdej paczce jest jeden czy dwa blade, prawie białe, czasami jakis podwójny albo z pomarańczową trąbką. Dwie paczki mam zgodnych odmianowo, z czego z jednej paczki wyrosła 1szt, reszta zatrzymała się 3cm nad ziemią i chyba już nic z nich nie będzie. Dobrze, że kupowałam na samym końcu wyprzedaży - wówczas nawet te żółta cieszą, bo bardzo je lubię, a płaciłam chyba po 99gr za paczkę
:) 

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Sporo już u Ciebie kwitnie!
Wiosna, to zdecydowanie moja ulubiona pora, tylko że jest wtedy tak dużo pracy, że nie mam kiedy cieszyć się kwiatkami...

Wiosna, to zdecydowanie moja ulubiona pora, tylko że jest wtedy tak dużo pracy, że nie mam kiedy cieszyć się kwiatkami...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Popatrz! Kuklik już Ci zakwitł! Mój w powijakach!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Steasi
Beatko sasanki s o tyle moją radością, że sama je siałam i doczekałam się już takich kęp. Brunnera lubi cień, na słońcu się przypala, przynajmniej ta odmiana.
Aga no widzisz a ja te kupiłam w normalnej cenie. Ciężko powiedzieć czy wszystkie takie będą , bo na razie rozkwit tylko jeden. Powiedziałam sobie w wtym roku, koniec z Biedronkowymi, lidlowymi itp zakupami. Wszystko na sztuki w sprawdzonym ogrodniczym. Może człowiek i trochę więcej zapłaci ale chociaż wiadomo coś się ma.
Reniu no właśnie gdyby nie ta praca. Ty masz tyle trawy do zrycia, ja też z trawą walczę. CZego się nie robi dla nowych rabat
Miłka ale jakie Ty masz hosty. Na usprawiedliwienie dodam, że tylko ten zwisły. Pomarańczowy nadal się guzdrze.
A teraz coś co mnie zaszokowało. Kupiłam kiedyś (3lata temu?) 5 clemków. Utopia
zmarzła, Multi Blue żyję, Tentel i Francees Rivis również. Niemrawy był od zawsze Yuki-no-yosu'oi. Tej zimy wydawało mi się że zdechł. A on odbija
Muszę mu godne życie w tym sezonie zapewnic
Aga no widzisz a ja te kupiłam w normalnej cenie. Ciężko powiedzieć czy wszystkie takie będą , bo na razie rozkwit tylko jeden. Powiedziałam sobie w wtym roku, koniec z Biedronkowymi, lidlowymi itp zakupami. Wszystko na sztuki w sprawdzonym ogrodniczym. Może człowiek i trochę więcej zapłaci ale chociaż wiadomo coś się ma.
Reniu no właśnie gdyby nie ta praca. Ty masz tyle trawy do zrycia, ja też z trawą walczę. CZego się nie robi dla nowych rabat

Miłka ale jakie Ty masz hosty. Na usprawiedliwienie dodam, że tylko ten zwisły. Pomarańczowy nadal się guzdrze.
A teraz coś co mnie zaszokowało. Kupiłam kiedyś (3lata temu?) 5 clemków. Utopia

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie też dobry rok na ciemierniki! Może nawet dochowam się maluszków! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wsadź klemkowi nadmanganian potasu
Wzmocni się.
Niemożliwe, że omieg przemarzł.
Dla mnie jest on niezniszczalny
Wzmocni się.
Niemożliwe, że omieg przemarzł.
Dla mnie jest on niezniszczalny
- Steasi
Renatko gratuluje
takie niespodzianki cieszą najbardziej
Gosiu ta głupia zima 2011/2012 go wykończyła. Szkoda, piękna roślinka.
A można całą tabletkę? Czy rozpuścić w wodzie i podlać roztworem?

Gosiu ta głupia zima 2011/2012 go wykończyła. Szkoda, piękna roślinka.
A można całą tabletkę? Czy rozpuścić w wodzie i podlać roztworem?
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Paula omieg jak przekwitnie to spróbuję Ci go uszczypnąć... 

- Steasi

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..a ją kupiłam na targu u babeczki nie mając pojęcia co to za roślinka...to było chyba z 4lata temu...
miałam go w innym miejscu po przeniesieniu bardzo zmarniał i w zeszłym roku mało miał kwiatów w tym jest cudny...w pochmurne dni jak popatrzę przez okno na niego to faktycznie wygląda jak słoneczko...
a teraz już znikam ... 
miałam go w innym miejscu po przeniesieniu bardzo zmarniał i w zeszłym roku mało miał kwiatów w tym jest cudny...w pochmurne dni jak popatrzę przez okno na niego to faktycznie wygląda jak słoneczko...